Wie zijn wij

In 2004 zijn wij, Arres en Beja, vanuit onze passie voor de bergen Tirol Outdoor Experience begonnen. Met ruim 40 jaar bergsportervaring in Noord- en Zuid-Tirol, waarvan een aantal jaar ook als bergsportinstructeur bij de toenmalige Nederlandse Bergsport Vereniging, kunnen wij u altijd voorzien van een passend reisadvies. Wij werken samen met gecertificeerde en gediplomeerde bergwandel- en berggidsen, en voor onze multiportweken met professionele instructeurs. Uw veiligheid staat bij ons voorop!

Voor zowel de beginnende als de ervaren bergsporter zijn wij dé bergsportspecialist naar de Alpenlanden en daarbuiten. Naast diverse cursussen bieden wij ook een groot scala bergsportreizen aan. Hierbij valt te denken aan o.a. klettersteigen, hoogalpiene touren, skitouren en sneeuwschoenwandelreizen.

In 2017 viert Tirol Outdoor Experience haar 12,5 jarig bestaan met een uitbreiding van het eigen programma, de Originals, en slaan wij onze vleugels uit naar andere delen van Europa. Zo zijn wij vanaf 2017 naast de Alpenlanden ook te vinden in andere bergachtige gebieden in o.a. Spanje, Ierland, Schotland en Kroatië.

Waarom een Original

Waar Tirol Outdoor Experience in het begin veelal samenwerkte met partners uit de Alpenlanden, merkten wij dat er steeds meer vraag was naar bergwandelen onder begeleiding van een Nederlandse bergwandelgids. Sinds 2012 bieden wij daarom bergwandelreizen met een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids aan, voor onze Nederlandse en Belgische klanten.

Ook bieden wij wandelreizen en multisportreizen specifiek voor gezinnen. Deze actieve gezinsreizen zijn ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar, en bieden uw kinderen de mogelijkheid om de wereld vanuit een ander oogpunt te bekijken. Tijdens deze reizen ontdekken uw kinderen samen met u en de bergwandelgids de natuur in zijn puurste vorm, ook ontdekken ze hoe het leven er op een authentieke berghut aan toe gaat. Buiten hoog in de bergen de zon zien ondergaan en weer opkomen, murmeltieren en gemzen spotten en zoeken naar de mooiste Alpenbloemen. De verhalen die uw kind mee naar huis neemt zal hij/zij niet snel vergeten. Zij zullen ze delen in de klas of met vriendjes en vriendinnetjes. Een groot avontuur!

Kortom, wij maken van uw vakantie een ware Experience.

Gabriela Andrei

Na bijna 7 jaar een ‘gewone’ baan te hebben gehad, wilde ik dat gaan doen wat mij het gelukkigst maakt. En dat is rondstruinen in de bergen!

Ik woon aan de voet van de majestueuze Bischofsmütze, waar ik geniet van het veelzijdige landschap en de contrastrijke seizoenen.

Arnold Jansen

Bergwandelen is voor mij de perfecte combinatie van fysieke inspanning, mentale ontspanning en bewuste beleving van de natuur.

Stephanie Simons 1

Ik ben als berggids gaan werken omdat ik de bergen niet kan missen. Daar wil ik iedere dag onderweg zijn, en begrijpen hoe de natuur werkt.

Martine de Haan

Het gevoel dat je in de bergen krijgt, zou je altijd vast moeten houden, hierdoor ga je het sterkste en beste door het leven.

nieuwe bergwandelgids

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe bergwandelgidsen, klik snel verder voor meer info.