Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Arres van der Grift

HomeOver TOEArres van der Grift

Arres van der Grift

Geboren in 1960 in Alkmaar en sinds 1974 verknocht aan de bergen. De eerste stappen in de bergen zette ik samen met mijn ouders: elke dag aan de wandel vanuit een pensionnetje beneden in het dal met als bestemming een berghut, een laaggelegen bergtop of een alm. Altijd gezellig, maar ook elke dag weer naar beneden. En dat vond ik nou minder leuk, want ik wilde steeds hoger en kijken wat er aan de andere kant van de berg te zien was. Dus al vrij snel heb ik mijn “eigen pad” gekozen. Via kennissen en de NBV, de toenmalige bergsportvereniging, heb ik kennis gemaakt met huttentochten, hoogalpiene tochten, klimmen en klettersteigen. Uiteindelijk bergsportinstructeur geworden en huttentochten begeleidt. Totdat ik uitgestudeerd was en er gewerkt moest worden aan “huisje, boompje, beestje”. De bergen verschoven naar de achtergrond, maar waren nooit helemaal uit beeld. Na een burnout kwam het besef: ik wil de bergen weer in, dingen doen die ik leuk vind en iets opzetten, waar ik oud mee kan worden. Zo zijn Beja en ik in 2004 gestart met Tirol Outdoor Experience. Aanvankelijk alleen met partnerreizen, maar inmiddels voeren de eigen reizen, onze Originals, de boventoon.

Bergen zijn voor mij…

mijn lust en mijn leven. Door de groei van Tirol Outdoor zelf niet meer actief in de bergen, maar volop bezig achter de schermen met advisering, voorstellen uitwerken, productontwikkeling en het onderhoud van de website. Elk najaar zoek ik mijn rust en ontspanning in de bergen, tegenwoordig meestal beneden in het dal en soms tijdens een wandeling naar een berghut.

Mijn favoriete berggebieden:

Er zijn maar weinig gebieden, die ik niet mooi vind. Maar zonder andere gebieden tekort te doen, kom ik zelf heel graag in het Berchtesgadenerland. Een zeer veelzijdig gebied met prachtige wandelmogelijkheden, mooie bergmeren, gezellige hutten, een prima keuken en steden als Bad Reichenhal, Berchtesgaden en Salzburg binnen handbereik. Voor ons altijd een superstart van elke vakantie.
Gevolgd door het Zillertal, inmiddels ons 2e thuis, waar we vertrouwd zijn, de weg kennen en ons onder vrienden voelen.
Hoogtepunt zijn voor mij de Dolomieten en dan in het bijzonder het gebied rond de Seiser Alm met de Puez-Geisler, Schlern, Platt- en Langkofel en Rosengarten. We zijn dan meestal in Völs of Tiers te vinden. Italië en de Südtiroler Dolomieten betekenen voor mij rust, ontspanning, genieten, lekker eten, mooie wijnen en een terrasje in Bolzano.
Natuurlijk maken we wel eens uitstapjes naar andere gebieden en landen, maar voelen ons toch het lekkerst als we in deze 3 gebieden zijn.

Mijn top 3 reizen:

Dolomiti di Fassa Familietrekking: Een fantastische huttentocht door het mooiste deel van de Dolomieten, waar ik veel gezinnen heb mogen begeleiden.

Berchtesgadener Experienceeen mooi begin van elke vakantie in de bergen, een huttentocht van de Hintersee via het Steinernes Meer en de Königssee naar de top van de Watzmann.

Stubaier Höhenweg: Een huttentocht in het gebied waar ik voor het eerst kennis maakte met de bergen en die men zeker een keer gedaan moet hebben.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.