Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Duurzaam reizen

HomeDuurzaam reizen

Duurzaam reizen is van cruciaal belang voor het behoud van onze prachtige natuurlijke omgeving en het minimaliseren van de impact op het milieu. Bij Tirol Outdoor Experience zijn we ons terdege bewust van de kwetsbaarheid van de Alpenregio en de noodzaak om verantwoordelijk te reizen. Daarom hebben we de principes van het Kompas Duurzaam Reizen van de VvKR omarmd en geïntegreerd in onze bedrijfsvoering en reisaanbod.

Ten eerste streven we ernaar de CO2-uitstoot van onze reizen zo veel mogelijk te beperken. We moedigen onze klanten aan om waar mogelijk over land te reizen, bijvoorbeeld met de trein naar de Alpen. Daarnaast werken we nauw samen met lokale partners die sterk inzetten op duurzaamheid, zoals het gebruik van hernieuwbare energie en het terugdringen van plastic.

Maar dat niet alleen, we beperken ook onze “papieren reiswinkel”. Al sinds het begin van Tirol Outdoor Experience, vanaf 2004, hebben wij geen fysieke reisbrochures maar vind je ons volledige reisprogramma online. Om nog minder papier te gebruiken gaan wij vanaf de zomer van 2024 geleidelijk aan over naar papierloos reizen. Vanaf 2025 willen wij dit helemaal geminimaliseerd hebben.

Trees for All

Voor iedere verkochte reis doneren wij aan het einde van het jaar een boom om zo het VvKR-bos van Trees for All te laten groeien.

Wat betekent dit voor de klant?

Al onze reisbescheiden worden vanaf 2025 niet meer standaard per mail en post verzonden maar alleen nog maar per mail. Heb je een individuele huttentocht geboekt dan ontvang je al jouw reisbescheiden (waaronder je route-info boek en vouchers) per mail. Tevens krijg je toegang tot een digitale weergave van de kaart van Kompass die bij jouw geboekte reis hoort.

Waarom is Duurzaam Reizen Belangrijk?

De Alpen zijn een van de meest ongerepte natuurgebieden in Europa. Door duurzaam te reizen, helpen we deze prachtige landschappen te beschermen voor toekomstige generaties. Dit omvat het beperken van afval, respecteren van flora en fauna en het gebruik van milieuvriendelijke accommodaties en transportmiddelen.

Klimaatverandering en de Alpen

De opwarming van de aarde heeft een aanzienlijke impact op de Alpen en hun gletsjers. Smeltende gletsjers en veranderende sneeuwpatronen bedreigen niet alleen het unieke landschap, maar ook de biodiversiteit en de lokale gemeenschappen die afhankelijk zijn van deze natuurlijke hulpbronnen.

Wat Kunnen Reizigers Doen?

  • Afvalbeheer: Neem al je afval mee terug naar het dal. Laat niets achter in de natuur.
  • Waterbesparing: Wees spaarzaam met water, vooral in berghutten waar watervoorziening beperkt is.
  • Op de Paden Blijven: Blijf op gemarkeerde paden om erosie en verstoring van de flora te voorkomen.

Bij Tirol Outdoor Experience geloven we dat duurzaam reizen de sleutel is tot het behoud van de ongerepte schoonheid van de Alpen. Door samen te werken met onze partners en klanten kunnen we deze adembenemende regio beschermen en ervoor zorgen dat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.