FAQ

Een Original is een reis die alleen openstaat voor Nederlandse en Belgische klanten en wordt in het geval van een huttentocht ook begeleidt door een Nederlandse bergwandelgids. Originals buiten de Alpen worden doorgaans begeleidt door een lokale Engelstalige bergwandelgids.
Heeft u een bergsport gerelateerd artikel en wilt u dit onder de aandacht brengen van onze klanten? Wij bieden u de mogelijkheid om op onze website, nieuwsbrief en social media te adverteren in de vorm van een gesponsord artikel cq. advertorial. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op via info@tiroloutdoor.nl
Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de reis wordt bekend of een reis wordt geannuleerd. Wordt deze geannuleerd dan zullen wij altijd voor u op zoek gaan naar een passend alternatief, mocht dit niet mogelijk zijn, dan krijgt u uiteraard uw betaalde reissom terug.
Uiterlijk 10 tot 14 dagen voor vertrek ontvangt u de laatste reisinformatie via e-mail.
Er is niets veranderlijker als het weer. Wij bekijken dan ook de weersverwachting vanaf 2 à 3 dagen voor aanvang van een reis. Als de vooruitzichten dan dusdanig zijn dat het niet verantwoord is om een hoogalpiene tourenweek of een bergwandelreis door te voeren, dan zullen wij de reis cancellen. Dit is echter nog nooit voorgekomen. Een lokale onweersbui of een kortstondige weersomslag is geen reden om een reis te annuleren.
 Multisportweken, fietsreizen of andere reizen dan bergsportreizen gaan altijd door.
Als het onverantwoord is om door te lopen tijdens een hoogalpiene tourenweek of tijdens een bergwandelreis, dan zal de berggids of bergwandelgids het programma op dat moment mogelijk aanpassen.
Al onze bergwandelgidsen zijn “staatlich geprüfte Bergwanderführer” en hebben hun opleiding genoten in de Alpen. Voor onze partnerreizen werken wij alleen samen met gediplomeerde Bergführer en guides.
Wij bieden verschillende reizen aan voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Bekijk onze Gezinsreizen.
Het meenemen van honden tijdens onze bergsportreizen is niet toegestaan. Op de meeste berghutten worden honden bovendien ook niet toegelaten. Om toch aan de groeiende vraag naar dergelijke reizen te voldoen, hebben wij momenteel meerdere wandelreizen in ons programma waar de hond wel meekan. Dit zijn zowel individuele wandelreizen als groepsreizen (huttentochten en een standplaatsweek) Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze Hondenwandelreizen.
Nagenoeg al onze reizen zijn inclusief onderkomen. Dit kan een hotel of een gasthof zijn, maar ook vaak één of meerdere berghutten. De reizen zijn bijna altijd inclusief ontbijt of HP (ontbijt en diner), tenzij anders aangegeven.
Al onze huttentochten zijn groepsreizen en worden alleen met begeleiding door een Nederlandse bergwandelgids of lokale berggids aangeboden. We hebben wel individuele wandelreizen, de meeste daarvan ook met bagagevervoer, maar daarbij wordt er hoofdzakelijk in hotels en gasthofen overnacht.
Ondermeer door een duidelijke beschrijving van het niveau van de reis proberen wij zoveel mogelijk deelnemers van een gelijk niveau bij elkaar te krijgen. Ook worden we regelmatig gebeld of gemaild en dan proberen wij langs die weg een goed beeld te verkrijgen van de ervaring van de betreffende persoon of personen.
 Het kan echter altijd een keer misgaan. Zelfoverschatting of -onderschatting is iets waar we in de praktijk regelmatig mee te maken krijgen.Deelnemers aan onze wandelreizen zijn globaal tussen de 30 en de 60 jaar, evenveel mannen als vrouwen, zowel koppels als alleengaanden en allemaal met dezelfde passie, de bergen.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden. Daarnaast is het natuurlijk altijd raadzaam om een annuleringsverzekering af te sluiten.
Wij hebben een agentschap van de Europeesche Verzekeringen en kunnen kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen afsluiten.
Wij bieden u de mogelijkheid om te betalen via iDeal en overboeking.
De website is onze reisgids/brochure. Wij denken niet dat een papieren reisgids iets toevoegt in het huidige digitale tijdperk. Het zou bovendien alleen nog maar meer kostenverhogend werken. Wilt u meer informatie over een betreffende reis, laat het ons dan weten via e-mail, telefoon of ons contactformulier.
Klik hier om te zien wie wij zijn.
Wij worden elk jaar steeds vaker door bedrijven en scholen benaderd. Wij verzorgen dan ook regelmatig volledig verzorgde schoolreizen, incentives, personeelsreizen en teambuildingsreizen. Ook benieuwd wat wij voor uw bedrijf of school kunnen betekenen? Kijk dan bij schoolreizen of bedrijfsreizen en mail of bel ons, wij komen graag eens bij u langs om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.
Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde bergwandelgidsen. Ben je in het bezit van een certificaat of wil je dit gaan doen, neem dan contact met ons op, dan gaan we graag met je in gesprek.
Jazeker, wij maken dan voor uw gezelschap een reis-op-maat. Wij verzorgen in toenemende mate wandelreizen voor groepen. Velen daarvan mogen wij ieder jaar weer opnieuw begeleiden. Neem hiervoor contact met ons op via ons contactformulier.
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest