Boekingen

Geen producten in de winkelwagen.

Actieve vakantie met kinderen

Actieve vakantie met kinderen

Bij Tirol Outdoor Experience hebben de gezinnen met kinderen, met jonge bergwandelaars in spe, een echte plek verworven binnen het reisaanbod dat speciaal is afgestemd op deze groep. Van een avontuurlijke huttentocht tot een actieve multisportweek. En dat alles voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Dit is een huttentocht in Oost-Tirol in het Nationaal Park Hohe Tauern. Uit ervaring weten we dat deze tocht heel goed te doen is met kinderen. Wij horen van onze bergwandelgids dat kinderen regelmatig de ouders onderweg voorbij lopen. Ons motto is, als de kinderen plezier hebben, hebben de ouders dat vaak ook. Het is een tocht door groene almen langs smeltwaterstroompjes en oergezellige berghutten. Als je op tijd weggaat kun je onderweg voldoende pauzeren om van het uitzicht te genieten en toch op tijd op de volgende hut aan te komen.

2. 5 daagse Dolomiti di Fassa Familietrekking

Bij deze huttentocht wandelen we van het Lang- en Plattkofelmassief door het Val Duron naar de zuidkant van het Rosengartenmassief. Ook deze tocht is prima te doen met kinderen omdat we de grootste hoogteverschillen overbruggen met bergliften. Het is een zeer afwisselende bergtocht er is veel te zien onderweg. Zo kun je koeien tegenkomen, je passeert een prachtig bergmeer en wordt omgeven door indrukwekkende bergen. Het grootste voordeel is dat je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse eten op de berghutten. Het tweede voordeel is dat je hier tot laat in de zomer kunt wandelen vanwege het doorgaans goede weer aan de zuidkant van het massief.

Een ander soort actieve vakantie voor gezinnen met kinderen zijn onze multisport reizen. Bij kinderen, én de ouders niet te vergeten, erg geliefd. De verschillende activiteiten die in de reis zitten hebben elementen als water, klimmen en soms ook lucht (paragliden). Wij hebben in het Zillertal 4 varianten. Natuurlijk worden alle activiteiten begeleidt door professionele guides. Bij alle varianten overnacht je naar keuze in een 3 of tegen meerprijs in een 4 sterren hotel. Wij zullen deze in het kort even toelichten.

3. Zomer Outdoor Experience Small Leeftijd v.a. 6 jr.

De activiteiten van deze variant is afgestemd op jonge kinderen, zij kunnen al vanaf 6 jaar deelnemen. Er staan raften, canyoning, een klettersteig en een Hochseilgarten (klimpark tussen de bomen) op het programma. Ook heb je op het midden van de week een vrije dag. Je kunt dan bijv. gaan zwemmen met de kinderen, een bezoek brengen aan de Erlebniszennerei in Mayrhofen of iets verder rijden en het huis met het gouden dak in Innsbruck bekijken.

4. Zomer Outdoor Experience Teenager Leeftijd v.a. 9 jr.

Deze variant is geschikt voor gezinnen met kinderen v.a. 9 jaar. Hij is iets uitdagender dan de Small, precies wat hoort bij kinderen van deze leeftijd. De activiteiten hier zijn: raften, jump en run canyoning, klettersteig en flying fox. Ook in deze week zit een vrije dag die jullie naar eigen idee kunnen besteden.

5. Zomer Outdoor Experience Large Leeftijd v.a. 12 jr.

Zijn jouw kinderen ouder dan 12 jaar? Dan is de Zomer Outdoor Experience Large geschikt voor jou! Hier staan zeer spectaculaire activiteiten op het programma zoals powerraften en hochseilgarten, klettersteig, canyoning (level II), tandemparagliding en flying fox. Voor meer informatie over de activiteiten in het programma bekijk de link van deze reis.

6. Zomer Outdoor Experience XL Leeftijd v.a. 14 jr.

Zijn al onze multisportweken te licht naar jouw smaak? Dan is er altijd nog de Zomer Outdoor Experience XL, alleen voor echte die-hards ;-). Powerraften, riverbug, klettersteig, canyoning XL, tandemparagliding en flying fox. Deze week staat garant voor veel adrenaline. Voor sportieve jongeren (en ouderen ;-)) met lef vanaf 14 jaar.

Heb jij ook zin gekregen om met jouw gezin een actieve vakantie te gaan doen? Laat het ons weten.
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.