Venediger Familietrekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 5 dagen
100% Original
Omschrijving
Wandelen met het gezin in het hart van Oost-Tirol tussen groene almweiden en wilde rotsformaties met de witte gletsjerwereld van de Venediger op de achtergrond.
Deze huttentocht in het hart van Oost-Tirol voert ons door het Nationaalpark Hohe Tauern. Onderweg wandelen we door een sinds eeuwen door lokale boeren onderhouden alpenlandschap, waar wildstromende beken en uitgestrekte bloemenweiden elkaar afwisselen, maar steeds de vergletsjerde drieduizenders hoog boven ons. We verblijven tijdens deze gezinsvakantie in comfortabele en oergezellige berghutten.
Programma
ma. Hinterbichl – Essener Rostocker Hütte
[ca. 3 uur, +880 hm]

Individuele heenreis door de Felbertauern-tunnel naar het Virgental in Oost-Tirol. Trefpunt om 11.00 uur bij Gasthof Islitzer in Hinterbichl. Na de eerste kennismaking en de controle van de uitrusting begeven we ons op weg naar de Essener Rostocker Hütte. Nadat we ons geïnstalleerd hebben, lopen we nog even door naar de Simonysee, een mooi gelegen bergmeer vlakbij de hut en de gletsjertong van de Simonykees.

di. Essener-Rostocker Hütte – Türmljoch – Johannishütte
[ca. 4 uur, +580 hm, -670 hm]

Vandaag volgen we een stuk van de Venediger Höhenweg. Na het ontbijt lopen we aanvankelijk licht stijgend, maar naarmate we verder komen wordt het steeds steiler, totdat we het Türmljoch (2.845 m) bereiken. Vanaf hier kunnen we nog eenmaal terugblikken op de Essener-Rostocker Hütte. Aan de andere kant kijken we richting Johannishütte, het Defereggerhaus en de hoger gelegen gletsjers. Vervolgens dalen we weer steil af naar de Johannishütte (2.121 m), waar we ons op het zonnige terras kunnen ontspannen.

wo. Johannishütte – Zopetscharte – Eisseehütte
[ca. 3-4 uur, +850 hm, -450 hm]

Inmiddels goed ingelopen, trekken we vandaag verder. Via de Venediger Höhenweg lopen we omhoog naar de Zopetscharte (2.958 m). Na een korte pauze, waarbij we volop hebben kunnen genieten van het fraaie uitzicht, dalen we af naar de Eisseehütte (2.520 m).
Als het mooi weer is, loont het de moeite om ‘s middags nog naar de Eissee te lopen en heerlijk pootje te baden of om naar het Wallhorntörl te lopen. Hier sta je aan de rand van de gletsjer en hebben we een waanzinnig uitzicht over het vergletsjerde deel van het Venedigergebied met uitzicht op Hoher Zaun, Rainerhorn, Hohes Aderl en de Grossvenediger (3.666 m).

do. Eisseehütte – Bonn Matreier Hütte
[ca. 3-4 uur, +250 hm, -100 hm]

Door een schitterende omgeving met weinig hoogteverschillen lopen we naar de Bonn Matreier Hütte (2.750 m). ‘s Middags bestaat de mogelijkheid nog om een drieduizender te beklimmen.

vr. Bonn Matreier Hütte – Hinterbichl
[ca. 4-5 uur, -1.425 hm]

Vandaag al weer de laatste dag. Via verschillende almhutjes en de Niljochhütte (1.980 m) dalen we af naar de Bodenalm en Hinterbichl, waar we afscheid van elkaar en van dit fraaie gebied nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen, indien mogelijk in meerpersoonskamers (anders op het lager)
– 4x HP
– begeleiding door een Nederlandse bergwandelgids
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– 10% kinderkorting (12-14 jaar)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 595

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
5-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen met het gezin, Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Leeftijd
v.a. 12 jr.
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest