Rond de Dachstein

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving
Bergwandelvakantie in het UNESCO-Werelderfgoed Dachstein met Hallstatt en Gosausee
Tijdens deze 7-daagse huttentocht rond de Dachstein, maken we kennis met een bijzonder en verassend veelzijdig berggebied. Met 2.995 meter hoogte is de Dachstein de op één na hoogste berg van de Noordelijke Kalkalpen en een echte droomtour. Hoewel dus net geen echte “drieduizender”, wordt hij eigenlijk al lang voordat de UNESCO in 1997 het berglandschap rond de Dachstein met Hallstatt en de Inneren Salzkammergut op de Werelderfgoedlijst opnam, als drieduizender beschouwd.

Je moet eens in je bergsportleven dit gebied bezocht hebben om te begrijpen wat de UNESCO bewogen heeft. We wandelen deze week in een grote boog om Hallstatt heen en maken kennis met een zeer gevarieerd landschap, van de prachtige Gosau See met daarin de weerspiegelende Dachstein, de indrukwekkende Bischofsmütze en de Zuidwanden van de Dachstein, de gletsjers bovenop het Dachsteinplateau en het enorme karstlandschap in de Steirische Salzkammergut tot aan de romantische Hallstättersee met het betoverende dorpje Hallstatt.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • UNESCO-werelderfgoed met Dachstein, Gosauseen en Hallstatt
  • overnachting in een idyllische almhut
Programma
zo. Gosau – Gablonzer Hütte – Theodor Körner Hütte – Hofpürgl Hütte
[ca. 4-5 uur, +735 hm, -550 hm]

Individuele heenreis naar Gosau. Trefpunt om 10.30 uur bij de parkeerplaats van de berglift bij de Vordere Gosausee. Kennismaking en controle van de uitrusting. Daarna gezamenlijk met de lift omhoog naar de Gablonzer Hütte (1.522 m) en vandaar via de Austriaweg, voorbij de Theodor Körner Hütte (1.466 m) naar de aan de voet van de Bischofsmütze gelegen Hofpürgl Hütte (1.701 m).

ma. Hofpürglhütte – Dachstein Südwand Hütte
[ca. 4-5 uur, +365 hm, -200 hm]

Landschappelijk een mooie en zeer veelzijdige etappe met fantastische uitzichten. Onderlangs de indrukwekkende Dachstein Zuidwand lopen we vandaag naar de Dachstein Südwandhütte (1.871 m).

di. Dachstein Südwandhütte – Schladminger Gletscher – Guttenberghaus
[ca. 5 uur, +1.000 hm, -715 hm]

We beginnen vanmorgen met een 35 minuten durende afdaling naar het dalstation van de Dachstein Gletscherbahn. Deze brengt ons vervolgens in slechts 7 minuten naar de 1.000 meter hoger gelegen gletsjer (2.700 m). Via de “onschuldige” Schladminger Gletscher en de hoogvlakte “Am Stein” lopen we naar het Guttenberghaus (2.146 m).

let op: i.g.v. slecht weer lopen we onderlangs via Ramsau en via Gasthof Feisterer en de Feisterbach omhoog naar het Guttenberghaus.

wo. Guttenberghaus – Steineralm
[ca. 6-7 uur, +150 hm, -450 hm]

Na een goede nachtrust op het Guttenberghaus wacht ons vandaag een mooie hoogtewandeling zonder al teveel noemenswaardige hoogteverschillen. Het terrein wordt gekenmerkt door geröllhellingen, grote blokken, almweiden en bospaden met fraaie uitzichten. Onze eindbestemming vadaag is het Gasthof Steiner aan de voet van de Stoderzinken.

do. Steineralm – Steinitzenalm – Bad Mitterndorf
[ca. 7-8 uur, +300 hm, -1.375 hm]

Voor de liefhebbers start de dag al zeer vroeg: voor dag en dauw de zon zien opkomen bij het uitzichtspunt Friedenskirchlein, op slechts 15 minuten van Gasthof Steiner.
Na het ontbijt trekken we verder. Door bossen, door de Notgasse – een smal en indrukwekkende ravijn – en over almen, waaronder de Viehbergalm, een mooi gelegen almdorp met verschillende bewirtschaftete almhutten, die bekend staan om hun verse almspecialiteiten. Na hier uitgerust en aangesterkt te zijn, lopen we door naar de 3 uur verder gelegen Steinitzenalm. Na een korte pauze dalen we in een uurtje af naar Bad Mitterndorf, waar we zullen overnachten.

vr. Bad Mitterndorf – Hallstatt – Goiserer Ebenalm
[ca. 6-7 uur, +1.050 hm, -750 hm]

Na een heerlijk ontbijt beginnen we vandaag met een vroege taxitransfer naar Hallstatt (ca. 30 min.). Hier stappen we over in de Salzbergbahn, zodat we de eerste hoogtemeters snel en comfortabel overbruggen. Vervolgens wacht ons een lange wandeling door een bijzonder mooi en authentiek gebied via verschillende kleine almhutjes naar onze laatste overnachtingsstek, een romantische almhut boven de Vordere Gosausee.

za. Goiserer Ebenalm – Gosausee 
[ca. 1 uur, -250 hm]

Na een geweldig almontbijt en een laatste koffie dalen we af naar de Gosausee, waar het onvermijdelijke afscheid wacht. Afscheid van nieuwe vrienden en afscheid van een waanzinnig mooi gebied.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in verschillende berghutten op meerpersoonskamers
– 1x overnachting in een 2-persoonskamer
– 6x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x taxitransfer
– 3x berglift

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Gosau
– toeslag 1-psk. in Bad Mitterndorf: op aanvraag

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 895

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest