Gardena Trek

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
CURONA DE GHERDËINA
Natuur en avontuur in optima forma!
Tijdens deze 6-daagse huttentocht trekken we door het hart van de Dolomieten en doen daarbij de mooiste berggroepen aan. 75 Kilometer lang van de Puez-Geisler in het noordoosten, via de Sella hoogvlakte in het zuidoosten naar de Langkofel in het zuiden. De voorlaatste dag van deze bergwandelvakantie wandelen we door de Rosengarten en met als laatste dag over de Seiser Alm is deze cirkel weer rond.
De comfortabele en gezellige berghutten zorgen voor de nodige ontspanning; de Südtiroler keuken en voortreffelijke wijnen voor de inwendige mens en de prachtige zonsondergang maakt het helemaal af.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • het mooiste van de Dolomieten bijeengebracht in een 6-daagse huttentocht
  • gezellige berghutten, geweldige keuken en fantastische wijnen
Programma
zo. St. Ulrich – Raschötz Standseilbahn – Brogleshütte – Panesscharte – Regensburger Hütte 
[ca. 4-4,5 uur, +900 hm, -525 hm]

Samenkomst om 11.00 uur in St. Ulrich bij het dalstation van de Raschötz Standseilbahn. Na de kennismaking en de controle van de uitrusting nemen we de lift naar het bergstation (2.093 m). Het eerste stuk naar de Brogleshütte (2.045 m) gaat nog erg vlak en is prima om in te lopen. Daarna gaat het steil omhoog naar de Panascharte (2.447 m). Via verschillende almhutjes bereiken we de Regenburger Hütte (2.040 m).

ma. Regensburgerhütte – Puezhütte – Grödnerjoch
[ca. 5,5-6 uur, +650 hm, -550 hm]

We volgen vandaag de Dolomieten Höhenweg nr. 2. We lopen eerst via de Forces de Siëles (2.505 m) naar de Puez Hütte (2.475 m) en vervolgens in ca. 2,5 tot 3 uur via 2 kleine bergmeertjes naar het Grödnerjoch, waar we in een gasthof overnachten.

di. Grödnerjoch – Rif. Pisciadu – Rif. Boè
[ca. 3,5-4 uur, +950 hm, -200 hm]

Aan de andere kant van het dal lopen we weer omhoog naar de Pisciadu Hütte (2.585 m). Het eerst stuk wordt gedomineerd door met staalkabels gezekerde passages. Over de Sella hoogvlakte lopen we verder omhoog naar de Bamberger Hütte/Rif. Boè (2.871 m).
‘s Middags hebben we nog de mogelijkheid om naar de Fassahütte op de top van de Piz Boè (3.152 m) te lopen [ca. 2 uur, +/-300 hm]

wo. Rif. Boè – Sellajoch – Toni Demetzhütte – Langkofelhütte
[ca. 5,5-6,5 uur, +690 hm, -1.240 hm]

We beginnen vanmorgen op de Dolomieten Höhenweg nr. 9 met een afdaling door het Val Lasties naar het Sellajoch (2.244 m). Hier zweven we met een “spannende” berglift naar de Langkofelscharte en de Toni Demetzhütte (2.685 m). Wat rest is de afdaling naar de gezellige Langkofelhütte (2.253 m).

do. Langkofel Hütte – Tierser Alpl Htt. – Molignonpas – Grasleitenhütte 
[ca. 5-6 uur, +775 hm, -800 hm]

Vandaag wacht ons een niet al te inspannende, maar wel zeer gevarieerde dag. We lopen eerst naar de Plattkofelhütte (2.300 m). Vanaf hier via Auf der Schneid en het Mahlknechtjoch (2.168 m) naar de recent uitgebouwde Tierser Alpl Hütte (2.440 m). Het zonneterras nodigt uit om te genieten van een heerlijke Italiaanse lunch.
Daarna vervolgen we onze weg. Kort na de hut stuiten we op een korte, met kettingen gezekerde passage. Daarna gaat het licht stijgend omhoog tot aan de Molignonpas (2.598 m). Vanaf hier hebben we een adembenemend uitzicht op het Grasleitenkessel, het hart van de Rosengarten en aan de overkant het Grasleitenjoch. Vervolgens dalen we af, aanvankelijk erg steil, maar dat wordt al snel minder. Uiteindelijk bereiken we de gezellige Grasleitenhütte met haar zeer gastvrije beheerders Hansl en Margot.

vr. Grasleitenhütte – Bärenloch – Seiser Alm – St. Ulrich
[ca. 6 uur, +475 hm, -500 hm]

Na een uitgebreid ontbijt, beginnen we aan het laatste stuk van deze huttentocht. Door het indrukwekkende Bärenloch lopen we steil omhoog naar de Schlern om vervolgens de Seiser Alm over te steken naar de Mont Sëuc Seilbahn (2.005 m). Comfortabel zweven de laatste hoogtemeters naar St. Ulrich (1.265 m).

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 3x berglift

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in St. Ulrich

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 795

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest