Gardena Trek

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
CURONA DE GHERDËINA
Natuur en avontuur in optima forma!
Tijdens deze 6-daagse huttentocht trekken we door het hart van de Dolomieten en doen daarbij de mooiste berggroepen aan. 75 Kilometer lang van de Puez-Geisler in het noordoosten, via de Sella hoogvlakte in het zuidoosten naar de Langkofel in het zuiden. De voorlaatste dag van deze bergwandelvakantie wandelen we door de Rosengarten en met als laatste dag over de Seiser Alm is deze cirkel weer rond.
De comfortabele en gezellige berghutten zorgen voor de nodige ontspanning; de Südtiroler keuken en voortreffelijke wijnen voor de inwendige mens en de prachtige zonsondergang maakt het helemaal af.

  • kleine wandelgroepen met slechts 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • het mooiste van de Dolomieten bijeengebracht in een 6-daagse huttentocht
  • gezellige berghutten, geweldige keuken en fantastische wijnen
Programma
dag 1 St. Ulrich - Raschötz Standseilbahn - Brogleshütte - Panesscharte - Regensburger Hütte 

Samenkomst om 11.00 uur in St. Ulrich bij het dalstation van de Raschötz Standseilbahn. Na de kennismaking en de controle van de uitrusting nemen we de lift naar het bergstation (2.093 m). Het eerste stuk naar de Brogleshütte (2.045 m) gaat nog erg vlak en is prima om in te lopen. Daarna gaat het steil omhoog naar de Panascharte (2.447 m). Via verschillende almhutjes bereiken we de Regenburger Hütte (2.040 m).

ca. 4:00-4:30 uur
+900 hm
-525 hm
dag 2 Regensburgerhütte - Puezhütte - Grödnerjoch

We volgen vandaag de Dolomieten Höhenweg nr. 2. We lopen eerst via de Forces de Siëles (2.505 m) naar de Puez Hütte (2.475 m) en vervolgens in ca. 2,5 tot 3 uur via 2 kleine bergmeertjes naar het Grödnerjoch, waar we in een gasthof overnachten.

ca. 5:30-6:00 uur
+650 hm
-550 hm
dag 3 Grödnerjoch - Rif. Pisciadu - Rif. Boè

Aan de andere kant van het dal lopen we weer omhoog naar de Pisciadu Hütte (2.585 m). Het eerst stuk wordt gedomineerd door met staalkabels gezekerde passages. Over de Sella hoogvlakte lopen we verder omhoog naar de Bamberger Hütte/Rif. Boè (2.871 m).
‘s Middags hebben we nog de mogelijkheid om naar de Fassahütte op de top van de Piz Boè (3.152 m) te lopen [ca. 2 uur, +/-300 hm]

ca. 3:30-4:00 uur
+950 hm
-200 hm
dag 4 Rif. Boè - Sellajoch - Toni Demetzhütte - Langkofelhütte

We beginnen vanmorgen op de Dolomieten Höhenweg nr. 9 met een afdaling door het Val Lasties naar het Sellajoch (2.244 m). Hier zweven we met een “spannende” berglift naar de Langkofelscharte en de Toni Demetzhütte (2.685 m). Wat rest is de afdaling naar de gezellige Langkofelhütte (2.253 m).

ca. 6:00 uur
+690 hm
-1.240 hm
dag 5 Langkofel Hütte - Tierser Alpl Htt. - Molignonpas - Grasleitenhütte 

Vandaag wacht ons een niet al te inspannende, maar wel zeer gevarieerde dag. We lopen eerst naar de Plattkofelhütte (2.300 m). Vanaf hier via Auf der Schneid en het Mahlknechtjoch (2.168 m) naar de recent uitgebouwde Tierser Alpl Hütte (2.440 m). Het zonneterras nodigt uit om te genieten van een heerlijke Italiaanse lunch.
Daarna vervolgen we onze weg. Kort na de hut stuiten we op een korte, met kettingen gezekerde passage. Daarna gaat het licht stijgend omhoog tot aan de Molignonpas (2.598 m). Vanaf hier hebben we een adembenemend uitzicht op het Grasleitenkessel, het hart van de Rosengarten en aan de overkant het Grasleitenjoch. Vervolgens dalen we af, aanvankelijk erg steil, maar dat wordt al snel minder. Uiteindelijk bereiken we de gezellige Grasleitenhütte met haar zeer gastvrije beheerders Hansl en Margot.

ca. 5:30 uur
+775 hm
-800 hm
dag 6 Grasleitenhütte - Bärenloch - Seiser Alm - St. Ulrich

Na een uitgebreid ontbijt, beginnen we aan het laatste stuk van deze huttentocht. Door het indrukwekkende Bärenloch lopen we steil omhoog naar de Schlern om vervolgens de Seiser Alm over te steken naar de Mont Sëuc Seilbahn (2.005 m). Comfortabel zweven de laatste hoogtemeters naar St. Ulrich (1.265 m).

ca. 6:00 uur
+475 hm
-500 hm

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in (lager/meerpersoonskamer)
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 3x berglift

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in St. Ulrich

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna  nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen.  Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche klik je hier.

Veel gestelde vragen
gaan jullie huttentochten altijd door?

Onze huttentochten zijn groepsreizen en worden pas gegarandeerd doorgevoerd wanneer het minimum aantal deelnemers bereikt is. In de meeste gevallen is dit vanaf 5 deelnemers. Is dit minimum aantal 14 dagen van tevoren nog niet bereikt, dan delen wij dit mee via email. In sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld 1 deelnemer te weinig is, stellen wij een (kleine) toeslag voor zodat we alsnog van start kunnen gaan.  In ieder geval zullen wij alles in het werk stellen om een passend alternatief te vinden.

ik ben lid van een bergsportvereniging (NKBV of KBF), krijg ik dan korting?

Onze prijzen zijn gebaseerd op het Mitgliedstarif, omdat de meeste deelnemers aan onze huttentochten lid zijn van een bergsportvereniging. De meerkosten voor de deelnemers, die geen lid zijn van een bergsportvereniging, nemen wij voor onze rekening.

kan ik mijn mobiele telefoons op de hutten opladen?

Smartphones, GPS, fototoestel … Alles verbruikt stroom tegenwoordig. Op berghutten wordt de stroom opgewekt met behulp van generatoren of soms zelfs met zonnepanelen. Veel berghutten stellen oplaadstations beschikbaar voor het opladen van je apparatuur. Een garantie is het echter niet. Zorg dus dat je voldoende accu’s of een powerpack bij je hebt. Een andere, misschien wel betere optie: probeer het eens een weekje zonder smartphone, geen Facebook, geen email, geen Whatsapp, geen …… disconnect to reconnect

zijn lunchpaketten in de reissom inbegrepen?

Onze huttentochten zijn inclusief halfpension. Het ontbijt en het avondeten is dus inbegrepen. Op de hutten kun je zelf een lunchpakket voor onderweg kopen. Bij sommige huttentochten komen we ook onderweg langs berg- of almhutten, waar je iets kunt eten. Check dit de avond van tevoren even bij de bergwandelgids.
Daarnaast is het raadzaam om vanuit het dal of al vanuit Nederland tourenproviand mee te nemen. Denk daarbij aan bijv. gedroogd fruit (appeltjes, abrikozen, rozijnen, etc.), droge worst en mueslirepen. Er zijn ook bergwandelaars die zich onderweg beperken tot alleen maar tourenproviand en water.

bijzondere dieetwensen

Men vraagt wij draaien. Zo vanzelfsprekend als dat is in hotels, zo lastig is dat vaak op berghutten. Vegetarische kost is doorgaans geen probleem meer. Vaak kan men zelfs kiezen tussen een vlees- en een vleesloos menu. Wat betreft bepaalde voedselallergiën, zoals bijv. lactose, fructose en coeliakie kun je dit bij je boeking aangeven. Wij geven dit dan tijdig door aan de deelnemende hutten. Realiseer je echter wel dat de mogelijkheden op berghutten vaak beperkt zijn en dat niet alle wensen altijd ingewilligd kunnen worden.
Veganistische wensen worden nagenoeg nooit ingewillgd. Ben je dus veganist, neem dan zoveel mogelijk je eigen eten mee.

zijn mijn bergschoenen geschikt voor deze huttentocht?

Bergschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting.  A-schoenen, dit zijn doorgaans lage schoenen, evenals de zware D-schoenen, zijn voor onze huttentochten ongeschikt. Voor onze huttentochten heb je hoge, de enkels omsluitende bergschoenen met een goede profielzool (Vibram) nodig. Dan betekent dat je dan uitkomt bij B-, B/C- of C-schoenen. Bedenk echter dat er ook B-schoenen in de handel zijn, die weliswaar de enkels goed omsluiten, maar  een dermate slappe zool hebben, dat ze niet geschikt zijn voor onze huttentochten. Bestaat de kans op sneeuwvelden of zijn er gletsjers in de route opgenomen, dan is een C-schoen een must.

Slecht schoeisel kan bij de start voor de bergwandelgids aanleiding zijn om je naar de dichtsbijzijnde sportzaak te sturen. Ontstaan er onderweg problemen met je schoenen, zoals bijvoorbeeld het loslaten van de zool, dan kan dit ook reden zijn om je vanaf de eerstbeste mogelijkheid terug te sturen naar het dal. Laat je dus van tevoren goed adviseren bij een buitensportzaak. Ook als je al schoenen hebt, maar twijfelt aan de geschiktheid of de kwalitatieve staat van de schoenen, stap dan eens bij een gespecialiseerde buitensportzaak binnen.

Vanaf: 1.047

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest