Boekingen

Geen producten in de winkelwagen.

Nieuwe huttentochten in 2020

Nieuwe huttentochten in 2020

Elk jaar streven wij er weer naar om enkele nieuwe huttentocht samen te stellen. In dit artikel presenteren wij jullie onze nieuwe en vernieuwde huttentochten voor 2020.

 

Karwendel Höhenweg


Het Alpenpark Karwendel in Tirol is het grootste natuurpark van Oostenrijk en tegelijk één van de oudste beschermde natuurgebieden van Europa. Het gebied wordt gekenmerkt door de wilde, pure schoonheid en rotsachtige berghellingen, uitgestrekte bossen en groene almweiden.

Deze 6-daagse Karwendel Höhenweg begint en eindigt in Reith bei Seefeld en is bij uitstek geschikt voor de meer ervaren huttentochters.

Karwendel Experience (nieuwe route)

Iets eenvoudiger en 1 dag korter is de 5-daagse, vernieuwde Karwendel Experience. Deze tocht begint in Mittenwald en eindigt in Pertisau aan de oevers van de Achensee. Met een taxi rijden we weer terug naar het uitgangspunt in Mittenwald.

Dit is één van onze jubileumreizen. Dat betekent dat we bij elke volle periode een gratis reis weggeven.

Gschnitztaler Höhenweg

Het Gschnitztal, een rustig en voor velen onbekend zijdal van het Wipptal, middenin de Tiroler bergwereld is de rode draad van deze hoogalpiene huttentocht. Met begin- en eindpunt in Trins wandelen we in 5 dagen van hut naar hut door dit deel van de Stubaier Alpen. Onze bergwandelgids begeleidt u tijdens deze pittige huttentocht door een schitterend en veelzijdig gebied. Via bergkammen, groene weiden en bergmeertjes, steile kalkwanden, panoramische höhenwegen en smalle paadjes lopen we rond het Gschnitztal. Daarbij hebben we markante bergen als de Habicht, Serles, Feuerstein en de Tribilaun steeds in het vizier. De kans op “confrontaties” met murmeltieren, gemzen en steenbokken is bovendien bijzonder groot.

Pinzgauer Trek

We volgen tijdens deze 7-daagse huttentocht een oude handelsroute tussen Salzburg en Südtirol. Dit afgelegen deel van het Nationalpark Hohe Tauern begint bij de bekende Krimmler Wasserfälle. We stijgen dagelijks maximaal 750 hoogtemeter en met gemiddeld 4,5 uur per dag  biedt deze week ook voldoende ruimte om te ontspannen en te genieten bij de hutten. Wil je toch meer energie kwijt, dan zijn er ‘s middags nog mogelijkheden om een topje te beklimmen.

Deze huttentocht is bij uitstek geschikt voor beginnende huttentochters en voor wandelaars, die een halve dag lopen meer dan genoeg vinden.

Berchtesgadener Experience (nieuwe route)

In 6 dagen van de Hintersee naar de Königssee in het Berchtesgadenerland. We lopen deze week door Duitslands enige in de Alpen gelegen Nationalpark. 

Via het Hochkaltermassief met de schitterend gelegen Blaueishütte door het Wimbachgries naar de gelijknamige hut en van daaruit lopen we via het Ingolstädter Haus en het Kärlingerhaus door het Steinernes Meer naar de idyllische Wasseralm. Tot slot dalen we af naar de aan de Obersee gelegen Fischunkelalm. Met de boot varen we uiteindelijk via St. Bartholomae terug naar Schönau.

Een schitterende tocht, die technisch gezien best pittig is. Je dient dan ook tredzeker te zijn en je hebt geen geen last van hoogtevrees. Ook beschik je over een goede conditie.

Ben jij, net als wij, ook helemaal enthousiast geworden van deze nieuwe huttentochten? Laat ons weten welke huttentocht jij wilt toevoegen aan je te lopen lijstje.

Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.