Karwendel Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Puur natuur op de Adelaarsroute door het Alpenpark Karwendel
De Karwendel maakt deel uit de Noordelijke Kalkalpen en strekt zich uit van het Duitse Beieren tot in Tirol. Het grootste deel van deze huttentocht ligt in Tirol en behoort tot het grootste beschermde natuurgebied, het Alpenpark Karwendel.
Dit populaire gebied doorwandelen we van west naar oost via een landschappelijk zeer gevarieerde, prachtige route.  Met een beetje geluk laat de steenadelaar zich deze week ook zien.
Beleef tijdens uw vakantie met ons de Karwendel met prachtige flora en fauna tijdens deze heerlijke bergwandelweek.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • grootste beschermde natuurgebied, Alpenpark Karwendel
Programma
ma. Mittenwald – Mittenwalder Höhenweg – Hochland Hütte
[ca. 4 uur, +900 hm, -190 hm, ca. 7,8 km]

Individuele heenreis naar Mittenwald en trefpunt om 12.00 uur op parkeerplaats 3 van de Karwendelbahn. Na de kennismaking en de controle van de uitrusting, starten we onze wandelweek. Via de Mittenwalder Höhenweg en het Larchetstock wandelen we naar de Hochlandhütte (1.624 m).

di. Hochlandhütte – Wörnersattel – Kampenleitenjoch – Bäralpl – Karwendelhaus 
[ca. 6,5-7 uur, +1.080 hm, -950 hm, ca. 12 km]

Door de Wörnerboden lopen we naar het gelijknamige sattel (1.989 m). Vervolgens door een kar naar het Kampenleitenjoch (1.933 m). Na een korte afdaling lopen we via de Gjaidsteig naar de Bäralpl (1.769 m). Dit gedeelte is met staalkabels gezekerd en vereist absolute tredzekerheid en u bent vrij van hoogtevrees. Wat rest is een route over een hoogvlakte en door struikgewas en wortels naar het Karwendelhaus (1.765 m).

wo. Karwendelhaus – Falkenhütte 
[ca. 3,5 uur, +490 hm, -420 hm]

Vandaag wacht een relatief korte etappe. We lopen een gedeelte van de E4 Adlerweg door een uniek landschap. Af en toe begeleidt door stromende beekjes en watervalletjes lopen we via de Kleine Ahornboden naar de fantastisch gelegen Falkenhütte.
Bij voldoende animo, beklimmen we vanmiddag nog de top van de Mahnkopf (2.093 m)
[Mahnkopf: ca. 2,5 uur, +/440 hm]

do. Falkenhütte – Eng almen – Lamsenjochhütte
[ca. 7-8 uur, +800 hm, -1.100 hm]

We dalen vanmorgen eerst ontspannen af naar de aan de rand van de Grosse Ahornboden gelegen Eng-almen. Precies op tijd voor de lunch kunnen we hier genieten van culinaire lekkernijen uit de regio. Daarna gaat het langzaam maar zeker weer omhoog via het west. en östl. Lamsenjoch, waar we nog eenmaal een prachtig uitzicht hebben op het dal beneden ons en de Gramai Alm. Daarna is het nog maar een kort stukje naar onze eindbestemming van vandaag, de Lamsenjoch Hütte.

vr. Lamsenjochhütte – Pertisau am Achensee 
[ca. 5,5-6 uur, +960 hm, -1.040 hm, ca. 13 km]

Met elke kilometer die we vandaag afdalen verandert het landschap. Van het steile en rustige rotslandschap rond de Lamsenjochhütte via het steeds groener wordende dal en langs een mooie waterval naar de schilderachtige Achensee. Vanaf de Gramaialm wordt het ook steeds drukker en toeristischer. In Pertisau nemenwe de taxi terug naar ons uitgangspunt in Mittenwald, waar we afscheid van elkaar en van de prachtige Karwendel nemen.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachtingen in verschillende berghutten (meerpersoonskamers/lager)
– 4x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x taxirit

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Mittenwald

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 654

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland, Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Labels
Nieuw
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest