Karwendel Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Puur natuur op de Adelaarsroute door het Alpenpark Karwendel
De Karwendel maakt deel uit de Noordelijke Kalkalpen en strekt zich uit van het Duitse Beieren tot in Tirol. Het grootste deel van deze huttentocht ligt in Tirol en behoort tot het grootste beschermde natuurgebied, het Alpenpark Karwendel.
Dit populaire gebied doorwandelen we van noord naar zuid via een zeer indrukwekkende route. Onderweg beklimmen we de hoogste berg van de Karwendel, de Birkkarspitze (2.749 m). Met een beetje geluk laat de steenadelaar zich deze week ook zien.
Beleef tijdens uw vakantie met ons de Karwendel met prachtige flora en fauna tijdens deze pittige bergwandelweek.
Programma
zo. Mittenwald – Mittenwalder Höhenweg – Hochland Hütte
[ca. 3,5 uur, +800 hm, -150 hm]

Individuele heenreis naar Mittenwald en trefpunt om 13.00 uur op parkeerplaats 3 van de Karwendelbahn. Na de kennismaking en de controle van de uitrusting, starten we onze wandelweek. Via de Mittenwalder Höhenweg en het Larchetstock wandelen we naar de Hochlandhütte (1.624 m).

ma. Hochlandhütte – Wörnersattel – Kampenleitenjoch – Bäralpl – Karwendelhaus 
[ca. 7 uur, +500 hm, -300 hm]

Door de Wörnerboden lopen we naar het gelijknamige sattel (1.989 m). Vervolgens door een kar naar het Kampenleitenjoch (1.933 m). Na een korte afdaling lopen we via de Gjaidsteig naar de Bäralpl (1.769 m). Dit gedeelte is met staalkabels gezekerd en vereist absolute tredzekerheid en u bent vrij van hoogtevrees. Wat rest is een route over een hoogvlakte en door struikgewas en wortels naar het Karwendelhaus (1.765 m).

di. Karwendelhaus – Birkkarspitze – Kastenalm – Hallerangeralm 
[ca. 9 uur, +/-1.500 hm]

Vandaag wacht een lange dag, hetgeen dus vroegtijdig opstaan en vertrekken betekent. Het zwaarste deel zit meteen aan het begin: de klim van bijna 1.000 hoogtemeter via de Birkkarscharte naar de Birkkarspitze (2.749 m). Het laatste stuk naar de top vanuit de scharte is gezekerd met staalkabels en duurt een half uurtje. Degene die niet mee willen naar de top, kunnen in de scharte blijven wachten.
Daarna dalen we af door rotsachtig terrein naar de Kastenalm (1.220 m) en vervolgens licht stijgend naar de Hallerangeralm (1.776 m).

wo. Hallerangeralm – Lafatscherjoch – Stempeljoch – Arzlerscharte – Hafelekarspitze – Höttingeralm
[ca. 7-8 uur, +800 hm, -1.100 hm]

Na een heerlijk ontbijt lopen we eerst naar het Lafatscherjoch (2.081 m) en vervolgens via de Wilde Bande Steig naar het Stempeljoch. Na een korte pauze op de Pfeis Hütte gaat het verder via de Arzlerscharte (2.158 m) en de Mandlscharte (2.277 m) naar de Hafelekarspitze (2.334 m). Vanaf deze top hebben we een waanzinnig uitzicht op de omringende bergwereld en de stad Innsbruck.
Tot slot dalen we af naar de kleine en gezellige Höttinger Alm (1.487 m), waar we zullen overnachten.

do. Höttinger Alm – Dürrachsteig – Aspachhütte – Krummersteig – Zirler Schützensteig – Solsteinhaus 
[ca. 7-8 uur, +700 hm, -250 hm]

Via de Dürrachsteig lopen we eerst naar de Aspachhütte en vervolgens via de Krummersteig naar de Neue Magdeburger Hütte (1.637 m). Vanaf hier via de Zirler Schützensteig met een enkele gezekerde passage naar het Solsteinhaus (1.805 m).

vr. Solsteinhaus – Eppzirler Scharte – Eppzirler Alm – Gießenbachklamm – Gießenbach – Mittenwald
[ca. 6-6,5 uur, +425 hm, -1.200 hm]

Vanaf de hut gaat het eerste geleidelijk en het laatste stuk naar de Eppzirler Scharte (2.102 m) steeds steiler. Eenmaal boven wacht ons alleen nog maar afdalen. Eerst naar de Eppzirler Alm (1.459 m) en dan door het gelijknamige dal verder totdat we de Gießenbach bereiken. Deze steken we diverse malen over en uiteindelijk via de Gießenbachklamm bereiken we Gießenbach. Het laatste stukje naar Mittenwald doen we met de trein.
In Mittenwald nemen we afscheid van elkaar en van de prachtige Karwendel.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x treinrit

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten in Mittenwald

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 695

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland, Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***, ****
U heeft bergervaring in elk terrein; zelfstandig bewegen in ongebaand terrein; met staalkabels gezekerde passages en korte stukjes klauteren vormen eerder een uitdaging dan een onoverkomelijke barrière. Vanzelfsprekend beschikt u over een goede gezondheid, u bent tredzeker en heeft geen last van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest