Gschnitztaler Höhenweg

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving
Gedurende 7 dagen en ruim 50 kilometer rond het Gschnitztal
Een uitdaging voor ervaren huttentochters!

Het Gschnitztal, een rustig en voor velen onbekend zijdal van het Wipptal, middein de Tiroler bergwereld vormt de rode draad van deze hoogalpiene huttentocht. Met begin- en eindpunt in Trins wandelen we in 5 dagen van hut naar hut door dit deel van de Stubaier Alpen. Onze bergwandelgids begeleidt u tijdens deze pittige huttentocht door een schitterend en veelzijdig gebied. Via bergkammen, groene weiden en bergmeertjes, steile kalkwanden, panoramische höhenwegen en smalle paadjes lopen we rond het Gschnitztal. Daarbij hebben we markante bergen als de Habicht, Serles, Feuerstein en de Tribilaun steeds in het vizier. De kans op “confrontaties” met murmeltieren, gemzen en steenbokken is bovendien bijzonder groot.

  • kleine wandelgroepen met slechts 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • oergezellige berghutten
  • grote kans om gemsen, steenbokken en murmeltieren te zien
Programma
zo. Individuele heenreis naar Trins

Individuele heenreis en aankomst in het Gschnitztal. Trefpunt om 18.00 uur in het hotel. Ontvangst door onze bergwandelgids, bespreking van het programma en gezamenlijk avondeten.

ma. Nösslachjoch - Tribilaunhütte

Na een korte busrit zweven we met de Bergeralm Bahn naar het Nösslachjoch, het uitgangspunt van onze huttentocht.
Via een mooie kamwandeling lopen we naar de Lichtsee en vervolgens bereiken we via het Trunajoch en de Tiroler Höhenweg uiteindelijk het Gstreinjöchl (2.540 m). Vanaf hier dalen we af naar het Tribilaunhaus (2.064 m).

ca. 6 uur
+935 hm
-780 hm
12,2 km
di. Tribilaunhütte - Bremer Hütte

Na een uitgebreid ontbijt met roerei (!) lopen we vandaag via de Jublileumssteig door een indrukwekkend en zeer rotstachtig gebied. Bestemming vandaag is de aan het einde van het Gschnitztal gelegen Bremer Hütte (2.411 m). Vandaag is de kans zeer groot dat we rond het Sandesjöchl  steenbokken en gemsen van dichtbij kunnen bewonderen.

ca. 6 uur
+1.015 hm
-680 hm
10 km
wo. Bremer Hütte - Innsbrucker Hütte

Vandaag volgen we op weg naar de Innsbrucker Hütte een deel van de bekende Stubaier Höhenweg. Na een korte afdaling naar de Lautersee vervolgen we onze weg door uitdagend en rotsachtig terrein met een enkele met staalkabels gezekerde passage. Aan het einde van deze etappe wacht de aan de voet van de Habicht gelegen Innsbrucker Hütte (2.370 m).

ca. 6 uur
+850 hm
-890 hm
10,2 km
do. Innsbrucker Hütte - Padasterjochhaus

Ook tijdens deze etappe, de zwaartse etappe van de week, dien je absoluut “trittsicher” en vrij van hoogtevrees te zijn. Na een afdaling in het Pinnistal tot halverwege de Karalm en de Pinnisalm klimmen we door zeer steil, rotsachtig en uitdagend terrein via de Jubileumssteig 1.200 meter omhoog naar het Silbersattel. Van hieruit is het 10 minuten naar de top van de Kirchdachspitze, dus …
Tot slot dalen we via het Padasterjoch en de graat af naar het Padasterjochhaus  (2.232 m), het eerste Naturfreundehaus ter wereld. Met een heerlijk avondmaal en een gezellige avond in deze authentieke berghut sluiten we deze zware, maar prachtige dag af.

ca. 7-8 uur
+1.280 hm
-1.410 hm
10,7 km
vr. Padasterjochhaus - Blaserhütte - Trins

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt, maken we ons op voor de laatste wandeldag. Wedertom een pittige, maar mooie dag met beklimming van de Kesselspitze en de Peilspitze. Via verschillende graten en enkele met staalkabels gezekerde passages bereiken we zo de Blaser Hütte. Na een welverdiende pauze dalen we verder af naar ons uitgangspunt in Trins, waar we onder het genot van een “grosses Bier” op het terras van het hotel deze prachtige week nog eens de revue laten passeren.

ca. 8 uur
+900 hm
-1.800 hm
11,3 km
za. afscheid

Na het ontbijt komt er een einde aan deze wandelweek en nemen we afscheid van elkaar.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails
Inbegrepen

– 4x overnachtingen in versch. berghutten (meerpersoonskamers/lager)
– 2x overnachtingen in een hotel (2-pers.kamers)
– 6x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x berglift (bergfahrt)
– 1x busrit
– GreenSeat CO2-compensatie

Niet inbegrepen

– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.
De eerste en de laatste nacht worden doorgebracht in een hotel in Trins in het Gschnitztal.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna  nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen.  Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche klik je hier.

Veel gestelde vragen
gaan jullie huttentochten altijd door?

Onze huttentochten zijn groepsreizen en worden pas gegarandeerd doorgevoerd wanneer het minimum aantal deelnemers bereikt is. In de meeste gevallen is dit vanaf 5 deelnemers. Is dit minimum aantal 14 dagen van tevoren nog niet bereikt, dan delen wij dit mee via email. In sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld 1 deelnemer te weinig is, stellen wij een (kleine) toeslag voor zodat we alsnog van start kunnen gaan.  In ieder geval zullen wij alles in het werk stellen om een passend alternatief te vinden.

ik ben lid van een bergsportvereniging (NKBV of KBF), krijg ik dan korting?

Onze prijzen zijn gebaseerd op het Mitgliedstarif, omdat de meeste deelnemers aan onze huttentochten lid zijn van een bergsportvereniging. De meerkosten voor de deelnemers, die geen lid zijn van een bergsportvereniging, nemen wij voor onze rekening.

kan ik mijn mobiele telefoons op de hutten opladen?

Smartphones, GPS, fototoestel … Alles verbruikt stroom tegenwoordig. Op berghutten wordt de stroom opgewekt met behulp van generatoren of soms zelfs met zonnepanelen. Veel berghutten stellen oplaadstations beschikbaar voor het opladen van je apparatuur. Een garantie is het echter niet. Zorg dus dat je voldoende accu’s of een powerpack bij je hebt. Een andere, misschien wel betere optie: probeer het eens een weekje zonder smartphone, geen Facebook, geen email, geen Whatsapp, geen …… disconnect to reconnect

zijn lunchpaketten in de reissom inbegrepen?

Onze huttentochten zijn inclusief halfpension. Het ontbijt en het avondeten is dus inbegrepen. Op de hutten kun je zelf een lunchpakket voor onderweg kopen. Bij sommige huttentochten komen we ook onderweg langs berg- of almhutten, waar je iets kunt eten. Check dit de avond van tevoren even bij de bergwandelgids.
Daarnaast is het raadzaam om vanuit het dal of al vanuit Nederland tourenproviand mee te nemen. Denk daarbij aan bijv. gedroogd fruit (appeltjes, abrikozen, rozijnen, etc.), droge worst en mueslirepen. Er zijn ook bergwandelaars die zich onderweg beperken tot alleen maar tourenproviand en water.

bijzondere dieetwensen

Men vraagt wij draaien. Zo vanzelfsprekend als dat is in hotels, zo lastig is dat vaak op berghutten. Vegetarische kost is doorgaans geen probleem meer. Vaak kan men zelfs kiezen tussen een vlees- en een vleesloos menu. Wat betreft bepaalde voedselallergiën, zoals bijv. lactose, fructose en coeliakie kun je dit bij je boeking aangeven. Wij geven dit dan tijdig door aan de deelnemende hutten. Realiseer je echter wel dat de mogelijkheden op berghutten vaak beperkt zijn en dat niet alle wensen altijd ingewilligd kunnen worden.
Veganistische wensen worden nagenoeg nooit ingewillgd. Ben je dus veganist, neem dan zoveel mogelijk je eigen eten mee.

zijn mijn bergschoenen geschikt voor deze huttentocht?

Bergschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je uitrusting.  A-schoenen, dit zijn doorgaans lage schoenen, evenals de zware D-schoenen, zijn voor onze huttentochten ongeschikt. Voor onze huttentochten heb je hoge, de enkels omsluitende bergschoenen met een goede profielzool (Vibram) nodig. Dan betekent dat je dan uitkomt bij B-, B/C- of C-schoenen. Bedenk echter dat er ook B-schoenen in de handel zijn, die weliswaar de enkels goed omsluiten, maar  een dermate slappe zool hebben, dat ze niet geschikt zijn voor onze huttentochten. Bestaat de kans op sneeuwvelden of zijn er gletsjers in de route opgenomen, dan is een C-schoen een must.

Slecht schoeisel kan bij de start voor de bergwandelgids aanleiding zijn om je naar de dichtsbijzijnde sportzaak te sturen. Ontstaan er onderweg problemen met je schoenen, zoals bijvoorbeeld het loslaten van de zool, dan kan dit ook reden zijn om je vanaf de eerstbeste mogelijkheid terug te sturen naar het dal. Laat je dus van tevoren goed adviseren bij een buitensportzaak. Ook als je al schoenen hebt, maar twijfelt aan de geschiktheid of de kwalitatieve staat van de schoenen, stap dan eens bij een gespecialiseerde buitensportzaak binnen.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 934

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van gemiddeld meer dan 1.200 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd vanaf 7 uur (zonder pauzes) per dag, waarvan stijgend 3 tot 5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten