Berchtesgadener Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving

Van de Hintersee via de Watzmann naar de Königssee
Eindbestemming is ook bij deze variant de top van de Watzmann. Het hoogste punt van deze huttentocht benaderen we echter vanaf de andere kant. Een ongebruikelijke variant, die je niet veel tegenkomt, maar minstens zo mooi is als de huttentocht Van Königssee naar de Watzmann.
Tijdens deze huttentocht door de Berchtesgadener Alpen lopen we van de Hintersee via de Blaueishütte in het Hochkalter-gebied, het Wimbachgries met de gelijknamige berghut, het Kärlingerhaus in het Steinernes Meer, St. Bartholomä en het Watzmannhaus naar de top van de Watzmann.

Programma
zo. Wimbachbrücke – Hintersee – Blaueishütte 
[ca. 2,5 uur, +900 hm]

Individuele heenreis en aankomst in Ramsau bei Berchtesgaden. Trefpunt om 12.00 uur op de parkeerplaats bij de Wimbachbrücke. Vanaf hier een kort stukje met de bus naar de parkeerplaats bij de Hintersee, ons startpunt voor de wandeling naar de Blaueishütte (1.680 m). Een prachtig gelegen en gezellige berghut met zicht vanaf het terras op aan de ene kant de in de diepte gelegen Hintersee en aan de andere kant de laatste resten van de Blaueisgletscher, die zich steil vanaf de noordflank van de Hochkalter naar beneden uitstrekt.

ma. Blaueishütte – Wimbachgrieshütte
[ca. 6 uur, +965 hm, -1.290 hm]

We wandelen vanmorgen eerst door het Hochkaltergebied. Via de top van de Schärtenspitze (2.153 m) en de Eisbodenscharte dalen we af naar de Hochalm (1.500 m). Vervolgens een korte klim naar de Hochalmscharte (1.599 m) om vervolgens steil af te dalen naar de in het Wimbachtal gelegen Wimbachschloss (939 m). Vanaf hier is het niet ver meer naar de Wimbachgrieshütte (1.340 m).

di. Wimbachgrieshütte – Kärlingerhaus
[ca. 7 uur, +1.100 hm, -750 hm]

De route van vandaag brengt ons via het Steinernes Meer naar het Kärlingerhaus (1.630 m). Een zeer indrukwekkende overgang via Trischübel en het Hundstodgatterl (2.188 m) naar onze eindbestemming, het aan de Funtensee gelegen Kärlingerhaus (1.631 m). ‘s Winters worden hier meestal de laagste temperaturen van Duitsland gemeten. Het record dateert van 24.12.2001 en bedroeg – 45,9 °C.

wo. Kärlingerhaus – Kühroint Hütte
[ca. 7 uur, +/-1.200 hm]

De dag begint met een steile afdaling door de Saugasse naar het schiereiland St. Bartholomä aan de Königssee (605 m). De heilige Bartholomäus, naar wie de kerk vernoemd is, is de beschermheer van de herders en de boeren.
Na een korte pauze wandelen we via de “spannende” Rinkendlsteig, een route die verschillende passages met houten treden staalkabels,  naar de Kührointhütte (1.420 m).
U dient dus absoluut vrij te zijn van hoogtevrees en tredzeker te zijn. Voor ervaren bergwandelaars zal deze route geen enkel probleem zijn.

do. Kühroint Hütte – Watzmann – Watzmannhaus
[ca. 7 uur, +1.300 hm, -650 hm]

Deze voorlaatste dag staat volledig in het teken van Koning Watzmann. We wandelen eerst omhoog naar het Watzmannhaus (1.928 m). Na een korte pauze gaan we via een met staaldraad gezekerde route naar de top van de Watzmann Hocheck (2.651 m), één van de 3 toppen van de Watzmann. De laatste nacht van deze week brengen we door op het Watzmannhaus, waar we ‘s avonds volop kunnen genieten van het mooi verlichte Berchtesgaden.

vr. Watzmannhaus – Wimbachbrücke 
[ca. 3,5 uur, +50 hm, -1.300 hm]

De afdaling gaat via de Mitterkaseralm en de Wimbachklamm terug naar de parkeerplaats bij de Wimbachbrücke in Ramsau om ca. 12.00 uur zullen aankomen en afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x busrit

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 675

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
****
U heeft bergervaring in elk terrein; zelfstandig bewegen in ongebaand terrein; met staalkabels gezekerde passages en korte stukjes klauteren vormen eerder een uitdaging dan een onoverkomelijke barrière. Vanzelfsprekend beschikt u over een goede gezondheid, u bent tredzeker en heeft geen last van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest