Berchtesgadener Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving

Van de Hintersee via het Steinernes Meer naar de Königssee
Een indrukwekkende en zeer afwisselende huttentocht door de Berchtesgadener Alpen. Via de in het Hochkalermassief gelegen Blaueishütte lopen we naar het door de Watzmann en de Hochkalter ingeklemde Wimbachgries en vanaf hier via het Steinernesmeer naar de idyllische Wasseralm. Ook de laatste dag mag er zijn. Een prachtige afdaling naar de Obersee en tot besluit een ontspannen bootocht over de altijd mooie Königssee.

  • kleine wandelgroep van 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • van de Hintersee via het Steinernes Meer naar de Königssee
Programma
ma. Wimbachbrücke – Hintersee – Blaueishütte 
[ca. 2,5 uur, +900 hm]

Individuele heenreis en aankomst in Ramsau bei Berchtesgaden. Trefpunt om 12.00 uur op de parkeerplaats bij de Wimbachbrücke. Vanaf hier een kort stukje met de bus naar de parkeerplaats bij de Hintersee, ons startpunt voor de wandeling naar de Blaueishütte (1.680 m). Een prachtig gelegen en gezellige berghut met zicht vanaf het terras op aan de ene kant de in de diepte gelegen Hintersee en aan de andere kant de laatste resten van de Blaueisgletscher, die zich steil vanaf de noordflank van de Hochkalter naar beneden uitstrekt.

di. Blaueishütte – Wimbachgrieshütte
[ca. 6 uur, +965 hm, -1.290 hm]

We wandelen vanmorgen eerst door het Hochkaltergebied. Via de top van de Schärtenspitze (2.153 m) en de Eisbodenscharte dalen we af naar de Hochalm (1.500 m). Vervolgens een korte klim naar de Hochalmscharte (1.599 m) om vervolgens steil af te dalen naar de in het Wimbachtal gelegen Wimbachschloss (939 m). Vanaf hier is het niet ver meer naar de Wimbachgrieshütte (1.340 m).

wo. Wimbachgrieshütte – Ingolstädter Haus
[ca. 8 km, ca. 5-5,5 uur, +1.080 hm, -750 hm]

We lopen vandaag via de zeer indrukwekkende overgang via Trischübel en het Hundstodgatterl (2.188 m) naar het gezellige Ingolstädter Haus

do. Ingolstädter Haus – Riemannhaus – Kärlingerhaus
[ca. 12,2 km, ca. 5,5-6 uur, +415 hm, -900 hm]

We wandelen vandaag de hele dag door het Steinernes Meer. Via het Riemannhaus lopen we naar onze eindbestemming, het aan de Funtensee gelegen Kärlingerhaus (1.631 m). ‘s Winters worden hier meestal de laagste temperaturen van Duitsland gemeten. Het record dateert van 24.12.2001 en bedroeg – 45,9 °C.

vr. Kärlingerhaus – Wasseralm
[ca. 8 km, ca. 3,5-4 uur, +400 hm, -625 hm]

Een landschappelijk prachtige route, met zeer afwisselende vegetatie langs 2 eenzame bergmeren, de Grünsee en de Schwarzsee, brengt ons vandaag naar de Wasseralm. Onderweg hebben we voortdurend indrukwekkende uitzichten.

za. Wasseralm – Fischunkelalm – Salet – Königssee 
[ca. 6,5 km, ca. 3 uur, +60 hm, -660 hm]

Deze laatste dag is zeer afwisselend. Hoewel we met elke kilometer lopen dichterbij de toeristische drukte van de Königssee komen, is het beslist de moeite waard. De prachtige afdaling naar de aan de Obersee gelegen Fischunkelalm is al een genot om ver olgens te genieten op het terras van dit idyllische bergmeer, het kleine broertje van de Königssee. Na een uitgebreide pauze lopen we om het meer heen naar de Saletalm, waar we met de boot terugvaren naar het dorpje Königssee. Vanaf hier rijden we met een taxi terug naar ons uitgangspunt.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x busrit
– 1x taxirit

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 774

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
****
U heeft bergervaring in elk terrein; zelfstandig bewegen in ongebaand terrein; met staalkabels gezekerde passages en korte stukjes klauteren vormen eerder een uitdaging dan een onoverkomelijke barrière. Vanzelfsprekend beschikt u over een goede gezondheid, u bent tredzeker en heeft geen last van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Labels
Nieuw
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest