Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Multisporten: rafting in Oostenrijk

Multisporten: rafting in Oostenrijk

Wat is raften?

Naast bergsporten bieden wij ook een flink aanbod aan andere (extreme) sporten. Bijvoorbeeld het raften. Maar wat is nu raften.

De alpenlanden beschikken over prachtige, soms ook ruige, rivieren die uitermate geschikt zijn voor het beoefenen van verschillende watersporten. Een daarvan is raften. Raften gebeurt doorgaans met 4 tot 12 personen per raft plus een gids. 

Rafts zijn opblaasbare rubber boten variërend in lengte van 3,5 tot wel 6 meter lang en de breedte varieert van 1,8 tot 2,5 meter breed.

Onder leiding van een gecertificeerde gids en samen met je mede bootgenoten peddelen jullie je een weg door de wilde rivier. Het begin is nog rustig, maar verderop wordt het al gauw wilder. Hoe verder je komt hoe meer adrenaline er vrij komt. Wat gaaf is dit! Wanneer je weer aan land stapt weet je het, je hebt er een nieuwe hobby bij. Want eerlijk, eenmaal een keer geraft nodigt enorm uit om nog eens te gaan raften.  

En het leukste van allemaal. Raften is geschikt voor jong en oud. De meeste rafts zijn al geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. In het Zillertal in Oostenrijk mogen kinderen vanaf 6 jaar al mee. Deze raftingtour is op wat rustiger water waardoor deze zeer geschikt is voor jonge kinderen. 

Waar kun je raften?

Raften doe je op wildwater. Door de stand van het water, vaak ook gereguleerd door instanties, kan het zijn dat er op sommige dagen niet kan worden geraft. In de Franse Gorges du Verdon is dit bijvoorbeeld heel onregelmatig geregeld. Hoewel bepaald is dat op vaste dagen de stuwdam open en dicht gaat, wil dit in de praktijk nog wel afwijken. Dit is voor ons dan ook één van de redenen om niet te raften in Frankrijk.

Een fantastisch land om te raften is Oostenrijk bijvoorbeeld. Van de wat rustigere rivieren, geschikt voor jong en oud, tot het “echte” werk voor de liefhebber van watersport. Andere toplocaties om te raften zijn Spanje, Portugal, Kroatië en Slovenië. 

Benieuwd naar alle multisportreizen? Bekijk ze hier.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.