Boekingen

Geen producten in de winkelwagen.

Avontuurlijke vakantie Europa

Avontuurlijke vakantie Europa

 

Vele mensen denken dat wat je van ver haalt lekker is. Maar juist in Europa kun je de grootste avonturen beleven. Denk aan huttentochten in de Italiaanse Dolomieten of een multisportweek in het actiefste dal van Europa, het Zillertal. In beide gevallen is de afwisseling in omgeving en activiteiten groot, één groot avontuur en dat allemaal te vinden in Europa.
Tirol Outdoor Experience is de specialist is avontuurlijke vakanties binnen Europa. Bent u benieuwd wat wij voor reizen aanbieden? Lees dan snel verder.

Bergwandelen

Je kunt op diverse niveaus bergwandelen. Bijvoorbeeld een tocht die je met een gezin met jonge kinderen kunt wandelen. Voor het eerst de bergen zien en op een berghut slapen is voor kinderen van 8 of 10 jaar een groot avontuur. Bijvoorbeeld rond de Zugspitze in Zuid-Duitsland of in het Berchtesgadenerland op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Een belevenis die ze zich nog lang zullen herinneren. Arres heeft het er nog steeds over, hoe hij vroeger als klein jongetje met zijn vader, moeder, zus en broertje de bergen in trok. Hij liep dan dicht in de buurt van de gids om maar niets van zijn verhalen te hoeven missen. Toen is de liefde voor de bergsport begonnen. Elk jaar ging hij terug en later alleen en veel later na een opleiding bij de NKBV gevolgd te hebben, ging hij zelf als gids met mensen de bergen in. Nu hebben wij al weer 15 jaar een eigen bergsport reisorganisatie die met Nederlandse bergwandelgidsen in heel Europa avontuurlijke tochten voor jong en oud begeleiden.

Prachtig panorama

Je waant je in de Alpen met al die bergen om je heen als God in Frankrijk. Uitzichtpunten te over waar je kunt genieten van de mooiste vergezichten en je je vakantie op beeld kunt vastleggen.
In Italië zijn de Alpen vaak ruig en soms nog ongerept, bijvoorbeeld in de Brenta. Het fijne van Europa is dat de reisafstand tussen de verschillende landschappen klein zijn. Dus er bestaat de mogelijkheid om meerdere reizen te combineren of een reis op maat te laten maken.

Het grote avontuur

Voor diegene die op zoek zijn naar het echte avontuur kunnen hun hart ophalen in Europese landen als Italië en Zwitserland of Slovenië. Het landschap is hier van ruig en ongerept tot groen en romantisch. En dit alles binnen de grenzen van Europa. Hier vind je de tochten met de echte uitdaging. Soms met stukjes klim en klauterwerk er in. Wanneer je sportief bent en een goede fysieke gesteldheid hebt, dan kun je ook deze tochten aan zonder vrij veel ervaringen met huttentochten. Wij raden aan om een huttentocht te lopen onder begeleiding van een bergwandelgids. De bergwandelgids is getraind in het herkennen van aankomende weersveranderingen en kan in geval van nood de nodige hulp verlenen. Zo kan er bijvoorbeeld ‘s morgens nog niets aan de hand zijn en ‘s middags wisselen onweer en fikse regenbuien elkaar af. Het kan ook zo maar gaan sneeuwen, de bergwandelgids weet dan wat te doen. Of het verstandig is om door te lopen of terug te keren naar de hut. Hij zal ook altijd vragen aan de hüttenwirt wat voor weer het gaat worden en of er nog zaken zijn waar hij rekening mee moet houden. Het kan zijn dat er een pad ergens is beschadigd of dat er een groot sneeuwveld onderweg ligt. Aan dit soort omstandigheden denkt een ongeoefende loper vaak niet. Daarom, nooit alleen op pad gaan, al lijkt het avontuur nog zo groot.

 

Wat is multisport

Het woord zegt het eigenlijk al, “multi” staat voor meerdere sporten naast elkaar. Ook dit kan weer op verschillende niveaus van licht tot extreem.
In Europa kun je volop avontuurlijke watersporten beoefenen zoals rafting, river bug, power raften, canyoning, kanoën, zeekajakken en meer. Maar ook de authentieke bergsporten als klettersteigen en wandelen vind je terug in onze multisportweken. Wil je het wat hogerop zoeken tijdens je reis? Ontdek dan de wereld van bovenaf en ga paragliden. En wat denk je van een heuse bergtop beklimmen met een “Gipfelkreuz” en je naam in het gipfelboek zetten.

Je ziet, ook binnen Europa is er genoeg avontuur en afwisseling voor een vakantie naar wens te vinden. Wij nodigen u uit om eens in ons aanbod van reizen rond te kijken.

 

Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.