Berchtesgadener Familietrekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 4 dagen
100% Original
Omschrijving
Wandelen rond de prachtige Königssee
Het enige Nationaalpark van Duitsland dat in de Alpen te vinden is, ligt in het uiterste Zuiden in de Berchtesgadener Alpen. Tijdens deze bergwandelvakantie zweven we vanuit Schönau am Königssee met de berglift naar boven en wandelen we in 4 dagen met het gezin om de prachtige, fjordachtige Königssee heen. Aan weerszijden steile, beboste berghellingen en een prachtig uitzicht op het romantische St. Barthelomae en de indrukwekkende Watzmann Oostwand en onderweg een zeer gevarieerd landschap, 2 eenvoudige almhutten en een grote, comfortabele berghut.
Deze huttentocht is een mooie en indrukwekkende kennismaking met de bergen. Niet alleen voor de ervaren bergwandelaar, maar ook voor diegenen, die die dit voor het eerst meemaken, is deze 4-daagse huttentocht een fantastische belevenis.
Programma
za. Schönau am Königssee – Jenner – Gotzenalm 
[ca. 4,5 uur, +600 hm, -700 hm]

Individuele heenreis en trefpunt om 10.30 uur bij de Touristinformation op de grote parkeerplaats in Schönau am Königssee. Na de kennismaking en de controle van de uitrusting gaan we met de Jennerbahn naar het bergstation. Vanaf hier mag de beklimming van de Jenner natuurlijk niet ontbreken. Vervolgens lopen we weer naar beneden en bereiken we via de Grassl Brennhütte en de Priesbergalm (met de jongste sennerin van het Berchtesgadenerland) uiteindelijk onze eindbestemming van vandaag, de prachtig gelegen Gotzenalm.

zo. Gotzenalm – Wasseralm
[ca. 5-6 uur, +800 hm, -600 hm]

Na het ontbijt lopen we door het hart van het Nationaalpark Berchtesgaden. Het uitzicht op de Königssee en de Obersee is werkelijk waanzinnig. Onderweg is er ruim voldoende gelegenheid om te genieten van de prachtige omgeving en de schitterende flora en fauna. Eindbestemming vandaag is de Wasseralm.

ma. Wasseralm – Kärlingerhaus
[ca. 6 uur, +600 hm, -800 hm]

Inmiddels goed ingelopen, trekken we vandaag verder op weg naar het Kärlingerhaus. Onderweg paseeren we verschillende mooie bergmeren, die bij mooi weer voor een welkome verfrissing zorgen.

di. Kärlingerhaus – St. Bartholomae – Schönau
[ca. 4 uur, -1.100 hm]

Deze laatste dag verlaten we het zgn. Steinernes Meer en dalen we via een steil, slingerend pad af door de Saugasse naar de Königssee. Langs de overs lopen we naar St. Bartholomae, waar we onder het genot van “Kaffee mit Kuchen” deze, voor velen de eerste, huttentocht nog eens de revue laten passeren. Tot besluit nemen we de boot terug naar Schönau, waar we afscheid van elkaar en van de Berchtesgadener Alpen nemen.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen, indien mogelijk in meerpersoonskamers (anders op het lager)
– 3x HP
– 1x boottocht
– 1x berglift
– begeleiding door Nederlandse bergwandelgids
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– kinderkorting 10% (10-14 jaar)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 554

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen met het gezin, Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Leeftijd
v.a. 10 jr.
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest