Zugspitze Familietrekking

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen met het gezin 4 dagen
100% Original
Omschrijving

Al wandelend met je hele gezin in 4 dagen naar de hoogste berg van Duitsland
Een mooie huttentocht voor het hele gezin rond en op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Heb je al enige ervaring met meerdaagse huttentochten, ben je vrij van hoogtevrees en “trittsicher” en beschik je over een goede conditie, dan is deze huttentocht een mooi vervolg. Je loopt tijdens deze wandelvakantie door een zeer gevarieerd landschap, je overnacht op gezellige berghutten, de kans op een ontmoeting met gemsen en steenbokken is groot en aan het einde van de week wacht de Zugspitze, met bijna 3.000 meter de hoogste berg van Duitsland.

Programma
wo. Individuele heenreis naar Hammersbach
[ca. 2,5 uur, +650 hm]

Samenkomst om 09.30 uur op de Wanderparkplatz in Hammersbach (Gem. Grainau). Na de eerste kennismaking en de controle van de uitrusting lopen we langs de Hammerbach richting de Höllentaleingangshütte, die tevens het begin van de Höllentalklamm markeert. Na deze indrukwekkende klamm lopen we door naar de Höllentalangerhütte (1.381 m).

do. Höllentalangerhütte – Kreuzeckhaus
[ca. 3,5-4 uur, +650 hm, -385 hm]

Via het Hupfleitenjoch lopen we vanmorgen eerst naar de top van de Osterfelderkopf (2.033 m). Na volop genoten te hebben van het uitzicht dalen we af via de Hochalm naar het Kreuzeckhaus (1.650 m).

vr. Kreuzeckhaus – Reintalangerhütte
[ca. 4 uur, +300 hm, -600 hm]

Via de Bernadeinsteig dalen we langzaam maar zeker af naar de in het Reintal gelegen Bockhütte (1.052 m). Langs de Partnach lopen we vervolgens naar de Reintalangerhütte (1.370 m).

za. Reintalangerhütte – Zugspitze – Hammersbach
[ca. 4,5 uur, +1.250 hm]

Hoog(s)tepunt van deze huttentocht hebben we bewaard voor vandaag! Vandaag moeten we al vroeg uit de veren, want er wachten ruim 1.200 hoogtemeters voordat we comfortabel naar de hoogste bergtop van Duitsland kunnen zweven.
Kort na de de “Partnach-Ursprung”  begint onze klim naar de Knorr Hütte (2.051 m), waar we even bij kunnen komen van de eerste inspanningen van vandaag.
Daarna lopen we via het Zugspitz Platt verder omhoog naar de Gletscherbahn Sonnalpin. Deze brengt ons in luttele minuten naar de top van de Zugspitze (2.962 m). Na hier kort van het uitzicht te hebben genoten, ontvluchten we weer snel de drukte hierboven, want men kan hier van 3 kanten met bergliften boven komen. Zodra we weer beneden zijn aankomen bij Sonnalpin, beginnen we aan het laatste deel van vandaag: een rit met een smalspoorbaan naar beneden richting Garmisch Partenkirchen. Onze eindbestemming Hammersbach is snel bereikt en dan is het onvermijdelijke afscheid daar, afscheid van het Wettersteingebergte met de Zugspitze en afscheid van nieuwe vrienden.

Reisdetails

Inbegrepen
– 3x overnachtingen
– 3x HP
– begeleiding door een Nederlandse bergwandelgids
– entree Höllentalklamm
– 1x berglift (berg- und talfahrt)
– 1x tandradbaan
nieuw: nu incl. gratis Alpenpaspoort voor de kids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– kinderkorting 10% (8-14 jaar)

Prijs is exclusief kinderkorting. Wilt u weten wat deze reis u precies kost, stuur ons dan een e-mail met daarin vermeldt de leeftijd(en) van uw kind(eren).

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 525

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Duitsland
Reisduur
4 dagen
Aantal deelnemers
5-12 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen met het gezin, Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Leeftijd
v.a. 8 jr.
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest