Monte Rosa met Dufourspitze

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 5 dagen
Omschrijving

Met tourskies op de Dufourspitze, de hoogste berg van Zwitserland
Vijf dagen tourskiën in het winterse Monte Rosa gebied, omringd door de hoge Walliser bergen en temidden van een indrukwekkend gletsjerlandschap. We acclimatiseren langzaam en hebben daarbij de mogelijkheid om bij goede omstandigheden tot maar liefst 7 vierduizenders “mee te pakken”. Het absolute hoogtepunt van deze week is de beklimming van de Dufourspitze, die met 4.636 meter de hoogste berg van Zwitserland is.
Wilde gletsjers, mooie en gezellige berghutten en indrukwekkende afdalingen maken deze week in de Monte Rosa beslist onvergetelijk.

  • skibeklimmingen van de Dufouspitze
  • bezoek van de hoogstgelegen berghut van Europa
  •  7 vierduizenders mogelijk
  • ideale voorbereiding op de Mont Blanc
Programma
dag 1 Breithorn – Monte Rosa Hütte

[ca. 6 uur, +750 hm, -2.600 hm]
Trefpunt ‘s ochtends om 08:00 uur in Hotel Bergfreund in Herbriggen. Na de controle van de uitrusting en de bespreking van het programma, rijden we met de hoteltaxi naar Zermatt. Met de berglift zweven we vervolgens naar de Klein Matterhorn. Hier beginnen we aan de klim naar de Breithorn (4.076 m). Afhankelijk van de sneeuwcondities dalen we af over de Schwärzegletscher of de Theodulgletscher naar de Gornergletscher. Tot slot volgt er nog een korte klim naar de nieuwe Monte Rosa Hütte (2.895 m)

dag 2 Ludwigshöhe – Mantova Hütte

[ca. 5-6 uur, +1.450 hm, -800 hm]
Vandaag begeven we ons op Italiaanse grondgebied. Via de Grenzgletscher gaat het omhoog naar de Ludwigshöhe (4.341 m). Vandaag bestaat tevens de mogelijk om, afhankelijk van condities en motivatie, nog 3 andere vierduizenders te beklimmen. Parrotspitze, Vincent Pyramide en de Schwarzhorn zijn de opties, voordat we aan de zuidzijde afdalen naar de Mantova Hütte (3.470 m).

dag 3 Signalkuppe met Cap. Margherita – Monte Rosa Hütte

[ca. 6 uur, +1.100 hm, -1.600 hm]
Via het Lisjoch beklimmen we de Signalkuppe (4.554 m). Hier bevindt zich tevens de hoogstgelegen berghut van Europa, de Capanna Margherita. Hierna volgt een zeer lange afdaling over de Grenzgletscher naar de inmiddels bekende Monte Rosa Hütte.

dag 4 Dufourspitze

[ca. 8-9 uur, +/-1.750 hm]
Voor dag en dauw starten we aan de klim naar de Dufourspizte (4.636 m.). Na enkele steile passages bereiken we het skidepot in het Silbersattel. Vanaf hier gaan we met stijgijzers verder naar de top. Om dit laatste stuk eenvoudiger te maken zijn er vaste touwen aangebracht. De berggids ondersteunt dit stuk met raad en daad. Met een prachtige lange afdaling over de Monte Rosa Gletscher skiën we terug naar de Monte Rosa Hütte, waar we ‘s middags met volle teugen kunnen nagenieten.

dag 5 Cima di Jazzi

[ca. 6 uur, +700 hm, -1.900 hm]
Tot besluit van deze week beklimmen we vandaag de Cima di Jazzi (3.803 m.). We moeten nog eenmaal vroeg uit de veren. De top bereiken we middels een korte klettersteigpassage. Vanaf hier hebben we een indrukwekkend uitzicht op de machtige Oostwand van het Monte Rosa massief.
Met een sensationele afdaling over de Findelgletscher sluiten we deze skitourenweek af. Transfer terug naar Herbriggen, waar we afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5 dagen organisatie en begeleiding door een berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– 4 overnachtingen met halfpension (4x ca. CHF 70 – 100)
– liftpassen en transfers (ca. CHF 150,-)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, etc.)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in de 2 beste berghutten van het gebied. De nieuwe Monta Rosa Hütte is alleen al vanwege de route ernaar toe de moeite waard. Architectonisch een hoogstandje en ook de inrichting en de verzorging zijn top. De hut beschikt over douches en voor iedereen is er een eenpersoonsbed!
De Mantova Hütte ligt heel uniek boven het dal en het uitzicht is fantastisch. De verzorging is Italiaans perfect.

Vanaf: 1.887

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
2-2 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
Ruime skitouyrenervaring en zeer goede conditie zijn absoluut vereist. Stijgingen van 1.300 tot 1.800 hoogtemeters en incidenteel aanzienlijk meer (4-8 uur). Zeer goede beheersing van de spitzkehrentechniek, ook in steil terrein, is noodzakelijk. Daarnaast heeft u ervaring met stijgijzers. U beheerst verschillende afdalingstechnieken in alle sneeuwsoorten, ook op hellingen tot 40º.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest