Silvretta Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 7 dagen
100% Original
Omschrijving
Onderweg door de “blauwe Silvretta”
De “blauwe Silvretta” dankt haar bijnaam aan de vele gletsjers die dit gebied rijk is. Hoewel ook deze gletsjers zich de laatste jaren steeds verder terugtrekken en de permafrost-grens stijgt, blijft het een uniek  en fascinerend berggebied. Ondanks de goede ontsluiting van het gebied met verschillende berghutten, is het gebied nog niet overlopen en daardoor een ideale bestemming voor deze nieuwe huttentocht.
We wandelen deze week door hoogalpien, maar doorgaans niet al te moeilijk terrein. Halverwege de week steken we zelfs even de grens met Zwitserland over, om de nacht door te brengen op de gezellige Silvretta Hütte door te brengen.

  • kleine wandelgroepen met slechts 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • gletsjerrijk gebied
Programma
zo. Individuele heenreis naar het hotel in Galtür

Individuele heenreis naar Galtür. Trefpunt in het hotel om 18.00 uur.

ma. Galtür – Paznauner Höhenweg – Lareinalm – Ritzenjoch – Heidelberger Hütte
[ca. 6 uur, +1100 hm, -425 hm]

Via de Paznauner Höhenweg bereiken we de Lareinalm (1.860 m). Vervolgens lopen we verder door het Lareintal tot aan de oude Zollwachehütte. Vanaf hier klimmen we naar het Ritzenjoch (2.688 m). Onze eindbestemming vandaag, de Heidelberger Hütte (2.688 m), is dan al te zien. Na een lange afdaling wacht een verkoelend “grosses Bier”.

di. Heidelberger Hütte – Kronenjoch – Jamtalhütte
[ca. 5,5-6 uur, +700 hm, -800 hm]

Door een gebied, dat heel lang geleden overdekt was met gletsjerijs lopen we omhoog naar het Kronenjoch (2.974 m). Tussen kleine gletsjerrestanten, morenen, kleine meertjes en beekjes lopen we omhoog. Het Kronenjoch is een fantastisch uitzichtspunt en biedt tevens de mogelijkheid om even de Grenzeckkopf te beklimmen. De afdaling brengt ons op de ruim 800 meter lager gelegen Jamtalhütte (2.165 m)

wo. Jamtalhütte – Getschnerscharte – Radsattel – Wiesbadener Hütte 
[ca. 6,5-7 uur, +1135 hm, -850 hm]

Vandaag wacht een lange dag. We lopen via de Getschnerscharte (2.839 m) en het Radsattel naar de Wiesbadener Hütte (2.443 m).

do. Wiesbadener Hütte – Rote Furka – Silvretta Hütte
[ca. 5,5 uur, +650 hm, -775 hm]

Vandaag maken we een grensoverschrijdend uitstapje naar de in Zwitserland gelegen Silvretta Hütte. Via de zuidkant van de Silvretta Stausee lopen we naar de Klosterthaler Umwelthütte (2.366 m) en vervolgens verder naar de Rote Furka (2.688 m). Na volop genoten  te hebben van het zicht op de Silvrettagletscher dalen we naar de Silvretta Hütte (2.341 m).

vr. Silvretta Hütte – Seetalhütte – Plattenjoch – Tübinger Hütte
[ca. 7-7,5 uur, +1075 hm, -1225 hm]

Vandaag wacht ons wederom een lange, maar prachtige dag. Een dag ook waar we hoogstwaarschijnlijk regelmatig gemzen en steenbokken kunnen bewonderen. We vervolgen onze weg over Zwitsers grondgebied. Via de Scharte (2.689 m) en de onbemande Seetalhütte (2.065 m) lopen we omhoog richting de Schottensee. Daarna gaan we verder omhoog richting het Plattenjoch (2.728 m). Wat resteert is de afdaling naar de Tübinger Hütte (2.191 m), die wel vanaf het Plattenjoch kunnen zien liggen.

za. Tübinger Hütte – Silvretta Stausee – Galtür
[ca. 5 uur, +625 hm, -600 hm]

Vandaag al weer de laatste dag. Maar niet een dag die we even snel “afraffelen”. Via Hochmadererjoch (2.505 m) en Soppa dalen we af naar de Bielerhöhe bij de Silvretta Stausee. Voordat we de bus terug naar Galtür nemen, klinken we hier op een superweek!

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 1x hotelovernachting (2-pers.kamer)
– 5x overnachtingen in versch. berghutten (meerpersoonskamers/lager)
– 6x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x busrit

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– toeslag 1-psk. op aanvraag
– extra overnachting in Galtür: op aanvraag

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 897

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk, Zwitserland
Reisduur
7 dagen
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
hotel/gasthof, verschillende berghutten
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Maand
Juli, Augustus
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest