Brenta Trek

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, huttentocht 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Dwars door de Brenta Dolomieten
Wie aan de Brenta denkt, denkt al snel aan klettersteigen. Maar ook voor wandelaars is het hier volop genieten. Het is ons gelukt om een prachtige huttentocht uit te stippelen door dit ogenschijnlijk ondoordringbare gebied.
We starten en eindigen net buiten San Lorenzo in Banale, vlakbij het bekende Lago di Molveno. We lopen vervolgens in 6 dagen door het meest indrukwekkende deel van de Brenta, zonder daarbij gebruik te maken van klettersteigroutes. Het enige wat we vragen voor deze tocht is ervaring met meerdaagse huttentochten en een goede conditie.

  • kleine wandelgroepen met slechts 5 tot 9 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • fantastische huttentocht door een indrukwekkende deel van de Dolomieten
  • start- en eindpunt bij het bekende Lago di Molveno
Programma
zo. San Lorenzo in Banale – Rif. Silvio Agostini

[ca. 2,5 uur, +560 hm]
Individuele heenreis naar San Lorenzo in Banale. Trefpunt om 12.00 uur op de parkeerplaats bij restaurant Dolomiti iun het Val d’Ambiez. Vanaf hier rijdern we met een terreinwagen naar de Rif. al Cacciatore (1.821 m), waar we onze huttentocht starten. In ca. 2,5 uur lopen we naar de bijna 600 meter hoger gelegen Rif. Silvio Agostini (2.405 m).

ma. Rif. S. Agostini – Rif. Pedrotti – Rif. Brentei

[ca. 5,5-6 uur, +800 hm, -1000 hm]
Vandaag lopen we via een prachtige höhenweg naar de indrukwekkend gelegen Rif. Pedrotti (2.487 m). Vanaf hier gaat het verder naar de Rif. Maria Alberto al Brentei (2.175 m).

di. Rif. Brentei – Rif. Graffer

[ca. 5-5,5 uur, +520 hm, -460 hm]
Vandaag wandelen we de gehele dag hoog boven Madonna di Campiglio. Via de rifugio’s Casinei (1.826 m) en Tuckett (2.273 m) lopen we naar de Rif. Graffer (2.261 m.)

wo. Rif. Graffer – Rif. Selvata

[ca. 7 uur, +820 hm, -1400 hm]
Inmiddels zijn we goed ingelopen en maken we ons op voor 2 pittige dagen. Om te beginnen lopen we vandaag via de Passo del Grosté en de Passo del Gaiarda naar de Malga Spora. Na een welverdiende lunchpauze lopen we via de Passo del Clamer naar de Rif. Croz dell’Altissimo.  Daarna wacht nog een klim van iets meer dan een uur naar onze eindbestemming vandaag, de Rif. Selvata (1.657 m).

do. Rif. Selvata – Rif. al Cacciatore

[ca. 6-6,5 uur, +1160 hm, -1040 hm]
Deze voorlaatste wandeldag wandelen we via verschillende almhutten en de Passo Forcolotta di Noghera naar de Rif. Al Cacciatore.

vr. Rif. al Cacciatore – parkeerplaats

[ca. 3 uur, +110 hm, -1100 hm]
Na het ontbijt rest ons alleen nog de afdaling naar de parkeerplaats bij Rostorante Dolomiti. Nog een laatste cappuccino en dan is het onvermijdelijke afscheid daar, afscheid van elkaar en van een bijzonder deel van de Dolomieten.

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in meerpersoonskamers
– 5x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– 1x taxi
– gratis parkeren

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

Onderkomen

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Zorg ook voor voldoende contant geld, want pinnen is in de meeste berghutten niet mogelijk.

Vanaf: 774

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-9 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, huttentocht
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
***
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Accommodatie(s)
verschillende berghutten
Maand
Juli, Augustus, September
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest