Stubaier Höhenweg Large
De Stubaier Höhenweg is één van de mooiste huttentochten van de Alpen. Met een lengte van bijna 80 km en meer dan 6.000 meter hoogteverschil stelt de Stubaier Höhenweg stevige eisen aan huttentochters. In 7 dagen loop je van de Oberiss Alm en de Franz Senn Hütte naar de Innsbrucker Hütte en tot slot terug naar Neustift.
- bucketlist tocht Stubaier Höhenweg
- met 6 comfortabele berghutten
- indrukwekkende panorama’s
- geschikt voor ervaren huttentochters
Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in berghutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.
let op: deze reis is te boeken t/m 25.08.2024 – laatste startmogelijkheid 08.09.2024
UPDATE 13.05.2024: Veel hutten zijn gedurende het zomerseizoen al volgeboekt, geef bij je boeking aan of je ook eerder en/of later kunt starten. Bij deze huttentocht is met name de eerste hut al nagenoeg volgeboekt. We kunnen de tocht ook aanbieden met start op dag 2, de Franz Senn Hütte sla je dan over. Wil je hier meer over weten, laat het ons dan weten.
Programma
Wij bieden deze klassieker aan in 3 verschillende varianten. Zo bieden we voor iedereen wat wils. Deze 7-daagse variant begint en eindigt in Neustift in het Stubaital. Naast de nodige bergwandelervaring, heb je ook een goede conditie, je bent tredzeker en uiteraard vrij van hoogtevrees.
van dag tot dag:
dag 1: Neustift – Oberiss Alm – Franz Senn Hütte [2,8 km, +405 hm, ca. 2:00 uur]
dag 2: Franz Senn Hütte – Neue Regensburger Hütte [9,2 km, +608 hm, -448 hm, ca. 4:00 uur]
dag 3: Neue Regensburger Hütte – Dresdner Hütte [12,7 km, +890 hm, -871 hm, ca. 6:00-6:30 uur]
dag 4: Dresdner Hütte – Nürnberger Hütte [9,4 km, +852 hm, -900 hm, ca. 5:30-6:00 uur]
dag 5: Nürnberger Hütte – Bremer Hütte [5,8 km, +608 hm, -466 hm, ca. 3:30-4:00 uur]
dag 6: Bremer Hütte – Innsbrucker Hütte [10,4 km, +848 hm, -893 hm, ca. 6:00 uur]
dag 7: Innsbrucker Hütte – Elferlift – Neustift [9,5 km, +420 hm, -1000 hm, ca. 4:30 uur]
Toch liever de kortere versie lopen, bekijk dan hier de Medium-variant. Heb je nog nooit eerder een huttentocht gelopen, dan is de Small-variant een meer geschikte tocht om te beginnen.
Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvang je een wandelkaart, een routeinfoboekje en overige reisinformatie.
Reisdetails
Inbegrepen
– 6x overnachtingen (lager/meerpersoonskamer)
– 6x halfpension
– wandelkaart (1x per boeking)
– routeinfoboek (1x per boeking)
– GPX-coördinaten op aanvraag
– servicehotlijn (voor noodgevallen)
– organisatiekosten
– gratis parkeren in Neustift (achter het gemeentehuis)
Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. extra overnachtingen in het dal (op aanvraag)
Let op: Loop je liever met een ervaren en gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids en ben je met min. 4 personen, stuur ons dan even een email. Dan doen wij je een prijsvoorstel.
Accommodaties
Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 35,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.
Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.
Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen. Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.
Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.
Verzekeringen
Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij Ik Kies Zelf van a.s.r. afsluiten. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.
Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.