Stubaier Höhenweg Small

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, individuele huttentocht 3 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Kennismaking met een klassieker
De Stubaier Höhenweg is één van de mooiste huttentochten van de Alpen. Met een lengte van bijna 80 km en meer dan 6.000 meter hoogteverschil stelt de Stubaier Höhenweg stevige eisen aan huttentochters.  Maar je hoeft de Stubaier Höhenweg natuurlijk niet in één keer lopen. Je kunt je ook makkelijk beperken tot één of enkele etappes. De hutten liggen in een hoefijzervorm rond Neustift en zijn allemaal gemakkelijk vanuit het dal te bereiken.Deze 3-daagse huttentocht op de Stubaier Höhenweg is de ideale kennismaking voor ervaren bergwandelaars met huttentochten. De eerste dag is eventueel te combineren met een bezoek aan de ijsgrot bij de Eisgrat, waar je alles te weten komt over het “eeuwige” ijs. Ook met de lift helemaal naar boven is de moeite waard. Vanaf het 360-graden-panorama-platform ‘Top of Tyrol’ heb je een waanzinnig uitzicht over de Stubaier Alpen.

  • 3 dagen op de bekende Stubaier Höhenweg
  • met comfortabele berghutten
  • indrukwekkend uitzicht op de Sulzenau Ferner met Zuckerhütl en Wilder Pfaff
  • geschikt voor ervaren bergwandelaars

..
Het seizoen voor huttentochten is kort en de capaciteit in berghutten beperkt.
Wil je verzekerd zijn van plek, boek dan zo vroeg mogelijk.

let op: deze reis is te boeken t/m 27.08.2023 – laatste startmogelijkheid 10.09.2023

Programma

Wij bieden deze klassieker aan in 3 verschillende varianten. Zo bieden we voor iedereen wat wils. Ben je een ervaren bergwandelaar en ben je toe aan je eerste huttentocht, dan is deze 3-daagse variant een goed begin. Naast de nodige bergwandelervaring, heb je ook een goede conditie, je bent tredzeker en uiteraard vrij van hoogtevrees.

van dag tot dag:
dag 1: Mutterberg Alm, Neustift – Dresdner Hütte [8,9 km, +1.038 hm, -473 hm, ca. 5:30 uur]
dag 2: Dresdner Hütte – Sulzenau Hütte  [4,6 km, +420 hm, -540 hm, ca. 3:00 uur]
dag 3: Sulzenau Hütte – Grawa Wasserfall – Mutterberg Alm [7,8 km, +240 hm, -680 hm, ca. 3:00-3:30 uur]

Heb je al ervaring met huttentochten, bekijk dan ook eens de Medium- en de Large-variant.

Uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvangt u een wandelkaart, een routeinfoboekje en overige reisinformatie.

Let op: boeken kan tot uiterlijk 2 weken voor vertrek! Maar hoe eerder je boekt, hoe groter de kans dat er nog plaats is op de hutten.
Reisdetails

Inbegrepen
– 2x overnachtingen in (lager/meerpersoonskamer)
– 2x halfpension
– wandelkaart (1x per boeking)
– routeinfoboek (1x per boeking)
– GPX-coördinaten op aanvraag
– organisatiekosten
– gratis parkeren bij de Mutterberg Alm
– GreenSeat CO2-compensatie

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. extra overnachtingen in het dal (op aanvraag)

Accommodaties
algemeen

Je overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers of op het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.
Pin- of creditcardbetalingen zijn doorgaans niet mogelijk op berghutten. Zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Reken daarbij op ca. € 25,- per dag voor drankjes, douchemuntjes en evt. een lunchpakket.

welke overnachtingsmogelijkheden zijn er op berghutten

Eén- en tweepersoonskamers zul je op berghutten bijna  nooit tegenkomen. Je hebt doorgaans de keuze uit het matrassenlager, ook wel het “lager” genoemd, en meerpersoonskamers.
Het lager zijn veelal slaapvertrekken voor 8-10 of zelfs 10-20 personen. Vaak zijn deze ruimtes met schotten weer onderverdeeld in kleinere compartimenten. Het lager bestaat uit een rij matrassen, soms ook als stapelbed-versie uitgevoerd, waarbij je dus naast elkaar ligt. Dekens en kussens zijn aanwezig. Uit oogpunt van hygiëne is het gebruik van een lakenzak verplicht. Daarnaast kun je zelf een kussensloop meenemen of een vest of handdoek als sloop gebruiken.
Meerpersoonskamers zijn kleinere slaapvertrekken voor meestal 4, 6 of 8 personen. Ieder heeft in dit geval zijn eigen bed. Ook deze kunnen uitgevoerd zijn met stapelbedden. Ook hier is het gebruik van een lakenzak verplicht.
Zowel op het lager als in de meerpersoonskamers is voldoende ruimte voor je persoonlijke spullen, kleding en je rugzak. Bergschoenen kun je in een speciale ruimte, het Schuhraum of Trockenraum, neerzetten. De slaapvertrekken mogen alleen met huttensloffen betreden worden.
Wij reserveren, indien mogelijk, altijd meerpersoonskamers. De hüttenwirt heeft echter altijd “het laatste woord”. Daardoor kan het voorkomen dat we uiteindelijk toch op het lager terecht komen.

overnachting in hotels

Bij sommige huttentochten zijn ook één of meerdere hotels in de route opgenomen. Je slaapt in zulke gevallen in een 2-persoonskamer. Boek je alleen, dan wordt je in beginsel bij een tochtgenoot ondergebracht. Dit kan zowel een man als een vrouw zijn. Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk mensen van hetzelfde geslacht bij elkaar te plaatsen.  Eénpersoonskamers zijn niet inbegrepen in de reissom. Indien gewenst en voorzover mogelijk, kunnen wij wel tegen meerprijs een éénpersoonskamer voor je boeken. Als je dit wilt, geef dit dan aan bij je boeking.

douches en sanitair

Hoewel de meeste berghutten tegenwoordig wel over 1 of enkele douches beschikken, moet je zomers wel rekening houden met waterschaarste, waardoor de mogelijkheden om te douchen beperkt of zelfs onmogelijk kunnen zijn. In de heel hoog gelegen hutten kan er soms zelfs sprake zijn van bevriezing.
Wasmogelijkheden met doorgaans koud en ook warm stromend water zijn er in alle hutten. Deze voorzieningen en de toiletten bevinden zich meestal op dezelfde etage als waar de slaapvertrekken zich bevinden.

Verzekeringen
reisverzekering

Een goede reisverzekering is verplicht tijdens onze reizen. Tegenwoordig hebben veel mensen een doorlopende reisverzekering, maar uit ervaring weten wij dat niet alle reisverzekeringen het bergsportrisico en eventuele bergreddingskosten dekken. Kijk dus van tevoren goed je polisvoorwaarden na.
Via TOE kun je een reisverzekering bij de Europeesche afsluiten. De Europeesche is al verschillende jaren op rij verkozen tot beste reisverzekeraar. Hun reisverzekering dekt nagenoeg alle sporten en ook bergreddingskosten zijn standaard verzekerd.

annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering adviseren wij ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
In sommige omstandigheden wil je je vakantie kunnen annuleren of afbreken. De dekking Annulering vergoedt dan de kosten van annulering of afbreking. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, worden ook de ongebruikte reisdagen vergoed!
Kies je voor Allrisk Annulering en is de annuleringsreden niet standaard gedekt? Dan vergoed deze verzekering 75% van de annuleringskosten of de afbrekingsvergoeding. Dit geldt voor redenen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. De reden voor annuleren moet onvoorzien en buiten jouw schuld zijn. Je hebt geen recht op een vergoeding als je de reis wilt annuleren of afbreken, omdat je bijvoorbeeld geen zin meer hebt of omdat de weersomstandigheden niet goed zijn.

Voor het snel en eenvoudig online afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering van de Europeesche klik je hier.

Groener reizen met GreenSeat en Tirol Outdoor Experience

Reizen is natuurlijk fantastisch! Toch heeft elke reis ongewild een negatieve impact op de wereld. Daarom helpt GreenSeat reizigers en reisorganisaties om groener reizen mogelijk te maken. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld.

Tirol Outdoor Experience werkt samen met GreenSeat om groener reizen mogelijk te maken. Iedere reis die bij Tirol Outdoor Experience wordt geboekt wordt standaard gecompenseerd via GreenSeat. Hiermee geven wij huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.nl.

Vanaf: 297

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië, Oostenrijk
Reisduur
3 dagen
Leeftijd
v.a. 12 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest