Klettersteig Transalp

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Klettersteigen 7 dagen
Omschrijving
Via de mooiste klettersteigroutes over de Alpen
Deze unieke klettersteig transalp brengt ons op onze vakantie via een aantal enerverende klettersteigroutes van de Zuid-Duitse Allgäu naar het mediterrane Merano in het Italiaanse Südtirol.
Klinkende namen als de Nordwand Klettersteig, de Imster Klettersteig, de Lachenspitze Klettersteig, de Obergurgl Zirbenwald klettersteig, de Schwärzenkamm Klettersteig en de beklimming van de Hochwilde kun je aan het einde van deze week aan je tourenboek toevoegen.
Programma
zo. Tannheim – Nordwand klettersteig – Landsberger Hütte
[ca. 6 uur, 10,5 km, +800 hm, -750 hm]

Individuele heenreis naar Tannheim. Trefpunt om 8.30 uur bij de Neunerköpfle Bergbahn.

Omhoog met de berglift en vanaf de Neunerköpfle lopen we naar de Landsberger Hütte (1.810 m). De Landsberger Hütte is het ideale uitgangspunt voor de Nordwand Klettersteig (C/D) op de Lachenspitze (2.130 m). Via een geröllveld bereiken we in 20 minuten de einstieg van de op 21 juni 2009 geopende klettersteigroute. Deze zeer steile en veeleisende, maar goed gezekerde sportklettersteig brengt ons na 430 meter op de top van de Lachenspitze. Via de Steinkarjoch (2.015 m) dalen we af naar de Landsberger Hütte.
ma. Muttekopf Hütte
[ca. 6,5 uur, 9,5 km, +700 hm, -1.350 hm]

We klimmen eerst weer omhoog naar de Steinkarjoch (2.015 m). De wandeling naar beneden door het verlaten Schwarzwassertal, is na deze inspanning een verademing. Beneden aangekomen nemen we een taxi, die ons door het Lechtal naar het Hahntennjoch (1.894 m) brengt. Te voet bereiken we dan via het Scharnitzsattel de Muttekopf Hütte (1.934 m). Deze alpenvereinshut van de sectie Imst ligt hoog boven het Inntal en biedt een prachtig uitzicht op de Ötztaler Alpen.

di. Imster klettersteig – Obergurgl
[ca. 7 uur, 7 km, +700 hm, -1.100 hm]

Vandaag staat de Imster Klettersteig (C/D) op het programma. Deze tot op de laatste meter spannende klettersteig brengt ons op de top van de Maldonkopf (2.630 m). Ook voor ervaren klimmers een heerlijke dagtocht. Precies op tijd voor de “Kaffee mit Kuchen” zijn we weer terug op de hut. ’s Middags dalen we af naar de Untermarkter Alm (1.491 m) en vervolgens gaan we met de Alpine Coaster, de langste Alpen Achtbaan ter wereld, naar Hochimst (1.050 m). Met de bus rijden we vervolgens naar Hotel Neue Post *** in Zwieselstein.

wo. Obergurgl Zirbenwald-klettersteig – Schwärzenkamm Klettersteig – Hochwildehaus
[ca. 7,5 uur, 12 km, +1.250 hm, -700 hm]

Vandaag staan er 2 klettersteigroutes van de buitencategorie op het programma. We starten net buiten Obergurgl met de klettersteig Obergurgl Zirbenwald (A/B/C). De einstieg aan het begin over de hangbrug vraagt meteen als de nodige moed en handigheid. Maar een staalkabel om je te zekeren is aanwezig. Na ca. 2 uur hebben we de eerste top bereikt en lopen we door naar de Langtalereckhütte (2.430 m). Na een welverdiende lunchpauze klimmen we over de Schwärzenkamm Klettersteig (A/B/C/D) naar het Hochwildehaus (2.860 m). Deze fantastische panoramaklettersteig is, mede door zijn ligging temidden van de Ötztaler gletsjerwereld en zijn hoogalpiene ligging op het Noorden, erg veeleisend en verlangt de nodige klettersteigervaring. Er zijn echter voldoende hulpmiddelen en tevens 2 mogelijkheden om in geval van nood “uit te stappen” en de route naar het Hochwildehaus in te korten. Via de wandelroute, die parallel aan de Schwärzenkamm loopt, wandelen we terug naar de Langtalereckhütte (2.430 m).

do. Langtalereckhütte – overschrijding Hochwilde – Stettiner Hütte
[ca. 7 uur, 11 km, +1.150 hm, -700 hm]

Het alpiene hoogtepunt is de gletsjertocht van vandaag over de Gurgler Ferner naar de noordtop van de Hochwilde (3.458 m). De overschrijding naar de zuidtop (3.480 m) en verder naar het Eisjöchl (2.895 m) is op verschillende plaatsen met staalkabels gezekerd. We overnachten op de Stettiner Hütte.

vr. Stettiner Hütte –  Merano
[ca. 7 uur, 14 km, +800 hm, -1.200 hm]

De laatste etappe voert eerst over de Eisjöchl naar het Pfossental. We lopen langs de Eishof (2.076 m) naar de herberg Jägerrast. Een taxi brengt ons vervolgens naar het begin van de Hoachwool klettersteig. De veeleisende klim, met uitzicht op het Juval-kasteel van Reinhold Messner, volgt een oude waterleiding die al in 1833 in de steile rotswanden was ingebouwd. We nemen de kabelbaan de laatste meters naar Naturns waar de spek en wijn al klaar staan. Breng na deze enerverende week van toeren zeker een bezoek aan de wellnessruimte van het hotel – je hebt het echt verdiend! Een uitstapje naar het levendige kuuroord Meran met zijn historische arcades behoort ook tot de mogelijkheden – dompel je onder in de mediterrane flair en zuidelijke geest van deze Zuid-Tiroolse metropool. Met de bus ben je in een paar minuten in het centrum. Overnachting in een hotel.

za. Terugreis

Na het ontbijt rijden we via de Reschenpas en Landeck terug naar Tannheim. Verwachte aankomst, afhankelijk van verkeersdrukte, tussen 12.00 en 14.00 uur.

Reisdetails

Inbegrepen
– 4x overnachting in meerpersoonskamers
– 2x overnachting in 2-persoonskamers met douche/WC
– 6x HP
– 1x bus Meran – Tannheim
– 3x busrit
– 3x berglift
– 1x Alpine Coaster
– 1x taxi
– huur klettersteig- en gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

Tijdens deze reis wordt overnacht in berghutten en een gemoedelijk 3 *** hotel.

Vanaf: 1.595

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Duitsland, Italië, Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (klimmen/klettersteigen)
Klim- en klettersteigervaring is absoluut vereist; u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. De moeilijkheid van de routes is overwegend D (incidenteel korte passages E). Uw conditie is toereikend voor dagtochten van 7 tot 9 uur Incidenteel langer).
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest