Chris Bosten

Mijn ‘relatie’ met de bergen begon toen ik 6 jaar oud was. Het was liefde op het eerste gezicht. Het voelde zelfs alsof ik ‘thuis kwam’!

Sindsdien ben ik meer dan 100x op vakantie geweest in de Alpen; eerst in de zomer, later ook in de winter en in de eveneens prachtige herfst.

Wandelen, klettersteigen, skien, sneeuwschoenwandelen, mountainbiken en af en toe klimmen… Alles gaf me hier zo’n enorme voldoening! Niet alleen sportief, maar ook doordat de bergen je geest zo enorm open zetten!

De bergen trokken steeds meer aan me. Ook om er te leven. In 2017 heb ik met mijn vrouw en dochter de grote stap gezet: sindsdien woon ik in Höfen in Tirol in een verbouwde boerderij met vakantieappartementen.

In 2019 maakte ik zelfs mijn jeugddroom waar en rondde ik mijn opleiding tot Tiroler Bergwanderführer af.

Kwalificaties en certificaten

  • Bergwanderführer bij het Tiroler Bergführerverband
  • Trainer Ervaringsleren
  • Bergwandelen met als extra elementen: teambuilding, intervisie, persoonlijke ontwikkeling of strategiesessies op basis van mijn 25 jaren ervaring als manager en coach

Bergen zijn voor mij…

Sowieso een ‘gezonde speeltuin voor volwassenen’, maar bovendien ook de ideale plek om te reflecteren, om met jezelf geconfronteerd te worden, om je groot en klein tegelijk te voelen en onverwachte inspiratie op te doen.

In de bergen staan al je zintuigen EN je geest immers wagenwijd open… voor indrukken van buiten alsook van binnenuit!

Ik word er erg gelukkig van als ik ook anderen kan laten genieten van de pracht van de bergen; en helemaal als ik je daarbij ook nog een ‘extraatje’ mee kan geven. De tochten die ik gids hebben, behalve het pure wandelen, daardoor vaak een ‘extra sausje’: een reflectie, een nieuw inzicht of wat stof tot nadenken…


Mijn top 3 reizen:

  • De Dachstein en zijn omgeving, waar ik in 4 jaren tijd meer dan 20x mocht komen genieten
  • De Dolomieten en de Brenta
  • Maar bovenal: mijn thuisregio, het Ausserfern in Tirol!; een unieke verzameling van lieflijke en ruwe plekken. En ook nog eens heel goed bereikbaar en met een gezonde verhouding tussen faciliteiten voor zomer/lente/herfst enerzijds en de winter anderzijds
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest