Wandelweek in het hart van de Dolomieten

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met de hond 6 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Rosengarten, Schlern, Langkofel, Seiser Alm: wandelen in het centrum van de Dolomieten 
Ons steunpunt, de prachtige Tierser Alpl Hütte, is gelegen tussen Rosengarten en Seiser Alm. Deze ideale ligging biedt ons de mogelijkheid om gedurende 5 wandeldagen dit bijzondere deel van de Dolomieten te ontdekken. Heb je geen zin om dagelijks van hut naar hut te wandelen, dan is dit zeker iets voor jou. Deze wandelweek is tevens geschikt voor honden!

  • kleine wandelgroepen van 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde bergwandelgids
  • comfortabele berghut met 2-persoonskamers met douche
  • honden toegestaan
  • betoverende Dolomieten
Programma
zo. Heenreis en aankomst in Seis
[ca. 2 uur, +700 hm]

Trefpunt om 13.00 uur bij de kassa van de Seiser Alm Bahn in Seis. Na de kennismaking rijden we met een taxi naar Saltria op de Seiser Alm. De rugzakken worden vanaf hier per auto naar de hut vervoerd, terwijl wij alvast wat kunnen inlopen op weg naar ons onderkomen voor de komende dagen. De Tiereser Alpl Hütte is enkele jaren geleden volledig gemoderniseerd en uitgebouwd. In 2015 hebben ze hiervoor een architectuurprijs gewonnen.

ma. Rond de Grasleitenspitze
[ca. 5 uur, +/-760 hm]

De tocht van vandaag begint met de klim naar de Molignonpas (2.604 m). We bevinden ons hier aan de rand van het indrukwekkende Grasleitenkessel, het hart van de Rosengarten. Het beeld wordt gedomineerd door de hoogste berg van het gebied, de Kesselkogel (3.002 m). Deze berg is alleen klimmend en via een klettersteigroute te bedwingen. Wij dalen af naar de gezellige Grasleitenhütte (2.134 m), die mede geroemd wordt om haar heerlijke apfelstrudel.
Na een korte afdaling in het Tschamintal lopen we via verschillende met staalkabels gezekerde passages door het Bärenloch omhoog en teriug naar de Tierser Alpl Hütte.

di. dwars door de Rosengarten
[ca. 7-8 uur, +1.400 hm, -900 hm]

We starten vanmorgen al vroeg met een transfer door het Val Duron en via Campitello naar de Gardeccia Hütte. Vanaf hier begeven we ons op weg naar de Rif. Vajolet (2.243 m). Na een korte pauze maken we een uitstapje naar de een aan de voet van de Vajoletspitzen gelegen Gartl Hütte (2.621 m). We bevinden ons hier in het domein van de klimmers. Met een beetje geluk kunnen we verschillende klimmers ontdekken op de moeilijke Delagokante. Daarna dalen we weer af naar de Rif. Vajolet en lopen we verder naar de Grasleitenpas (2.601 m) met de gelijknamige berghut. Een prima stek om te lunchen.
Daarna lopen we door het Grasleitenkessel naar de inmiddels bekende Molignonpas en terug naar de Tierser Alpl.

wo. Plattkofel
[ca. 7,5-8 uur, +/-1100 hm]

Vandaag beginnen we vrij rustig en ontspannen met een wandeling naar de Plattkofelhütte(2.350 m). Vanaf beklimmen we de top van de Plattkofel (2.964 m). Bij het gipfelkruis worden we beloond met een prachtig uitzicht op het Sella- en Langkofelmassief en de Marmolda. De afdaling gaat via dezelfde route.

do. Rond de Kesselkogel
[ca. 6-7 uur, +/-1.140 hm]

De wandeling van vandaag staat bekend als één van de mooiste in dit gebied. Via de inmiddels bekende Molignonpas en Grasleitenpass. Vanaf wandelen we verder om de Kesselkogel heen. Via de Pass de Antermoia dalen we af naar de mooi gelegen Antermoasee en de gelijknamige berghut (2.497 m), waar we uitgebreid pauzeren. Tot slot wandelen we via het Mahlknechtjoch terug naar de Tierser Alpl.

vr. Schlern en afscheid
[ca. 5,5 uur, +525 hm, -1.100 hm]

Na het ontbijt nemen we afscheid van de Tierser Alpl Hütte. We wandelen zonder noemenswaardige hoogteverschillen over de Schlern hoogvlakte naar het Schlernhaus (2.450 m). Daarna volgen we een aanvankelijk steil pad naar beneden om vervolgens via de uitgestrekte almweiden van de Seiser Alm door te lopen naar Compatsch. Onder het genot van een laatste cappuccino laten we deze mooie wandelweek nog eens de revue passeren, voordat we met een taxi terugrijden naar Seis.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in 4-8 persoonskamers
– 5x HP
– 2x taxitransfer
– rugzaktransport naar de hut op de eerste dag
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– verzekeringen
– parkeerkosten (gratis of in de parkeergarage: ca. € 4,-/dag)

Toeslagen
– hond: € 50,- (excl. hondenvoer)
– 2-persoonskamer, douche en WC op de etage: € 40,- p.p. (min. bezetting 2 pers./kamer)
– 2-persooonskamer met douche, WC op de etage: € 90,- p.p. (min. bezetting 2 pers./kamer)

Onderkomens

U verblijft deze week in de enkele jaren geleden gemoderniseerde en uitgebouwde Tierser Alpl Hütte. Voor het design zijn ze in 2015 onderscheiden met de Südtiroler Architekturpreis. U slaapt in 4-8 persoonskamers met douche en WC op de gang. Voor zowel dames als heren zijn er elk 2 douches beschikbaar. De kosten voor het gebruik bedragen € 3,- per persoon per douchegang.
Tegen meerprijs kunt u ook een 2-persoonskamer met of zonder douche bijboeken. De bedden zijn opgemaakt; in de 2-persoonskamers liggen er bovendien handdoeken voor u klaar. Een lakenzak bij deze reis is dus niet nodig!

Vanaf: 745

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-8 deelnemers
Soort reis
Bergwandelen, met de hond, Bergwandelen, vaste standplaats
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
**, ***
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
**
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Maand
Juni, Juli, Augustus, September
Hond
Hond toegestaan
Labels
Nieuw
Neem contact op
Reisadvies op maat
Vraag stellen
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40

Pin It on Pinterest