Wandelweek in het hart van de Dolomieten

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met de hond 6 dagen
100% Original
Omschrijving
Rosengarten, Schlern, Plattkofel, Seiser Alm: wandelen in het centrum van de Dolomieten 
Ons steunpunt, de prachtige Tierser Alpl Hütte, is gelegen tussen Rosengarten en Seiser Alm. Deze ideale ligging biedt ons de mogelijkheid om gedurende 5 wandeldagen dit bijzondere deel van de Dolomieten te ontdekken. Heb je geen zin om dagelijks van hut naar hut te wandelen, dan is dit zeker iets voor jou. Deze wandelweek is tevens geschikt voor honden!

  • kleine wandelgroepen van 5 tot 10 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde TOE-bergwandelgids
  • comfortabele berghut met optioneel 2-persoonskamers met douche
  • honden toegestaan
  • betoverende Dolomieten
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Seis

Trefpunt om 12.00 uur bij de kassa van de Seiser Alm Bahn in Seis. Na de kennismaking rijden we met een taxi naar Saltria op de Seiser Alm. De rugzakken worden vanaf hier per auto naar de hut vervoerd, terwijl wij alvast wat kunnen inlopen op weg naar ons onderkomen voor de komende dagen. De Tierser Alpl Hütte is enkele jaren geleden volledig gemoderniseerd en uitgebouwd. In 2015 hebben ze hiervoor een architectuurprijs gewonnen.

ca. 2,5 uur
+700 hm
5,7 km
dag 2 Rond de Grasleitenspitze

De tocht van vandaag begint met de klim naar de Molignonpas (2.604 m). We bevinden ons hier aan de rand van het indrukwekkende Grasleitenkessel, het hart van de Rosengarten. Het beeld wordt gedomineerd door de hoogste berg van het gebied, de Kesselkogel (3.002 m). Deze berg is alleen klimmend en via een klettersteigroute te bedwingen. Wij dalen af naar de gezellige Grasleitenhütte (2.134 m), die mede geroemd wordt om haar heerlijke apfelstrudel.
Na een korte afdaling in het Tschamintal lopen we via verschillende met staalkabels gezekerde passages door het Bärenloch omhoog en terug naar de Tierser Alpl Hütte.

ca. 5 uur
+760 hm
-760 hm
6,8 km
dag 3 Schlern en Seiseralm

Vandaag staat er een grote ronde op het programma: via de Schlern lopen we eerst naar het Schlernhaus (2.450 m). Na een korte pauze dalen we af naar de Seiseralm en lopen we via de Sattler Schwaige en de Rosskammscharte weer terug naar de Tierser Alpl Hütte.

ca. 7-8 uur
+1.040 hm
-1.040 hm
16,5 km
dag 4 Plattkofel

Vandaag beginnen we vrij rustig en ontspannen met een wandeling naar de Plattkofelhütte(2.350 m). Vanaf hier beklimmen we de top van de Plattkofel (2.964 m). Bij het gipfelkruis worden we beloond met een prachtig uitzicht op het Sella- en Langkofelmassief en de Marmolda. De afdaling gaat via dezelfde route.

ca. 7,5-8 uur
+1.100 hm
-1.100 hm
17,4 km
dag 5 Rond de Kesselkogel

De wandeling van vandaag staat bekend als één van de mooiste in dit gebied. Via de inmiddels bekende Molignonpas en Grasleitenpass wandelen we verder om de Kesselkogel heen. Via de Pass de Antermoia dalen we af naar de mooi gelegen Antermoasee en de gelijknamige berghut (2.497 m), waar we uitgebreid pauzeren. Tot slot wandelen we via het Mahlknechtjoch terug naar de Tierser Alpl.

ca. 6-7 uur
+1.140 hm
-1.140 hm
12,9 km
dag 6 Seiseralm - Gostner Schwaige - Seis

Na het ontbijt nemen we afscheid van de Tierser Alpl Hütte. We wandelen via de Rosskamscharte naar beneden over de Seiseralm. Tot besluit van deze heerlijke wandelweek gebruiken we een geweldige lunch (niet in de prijs inbegrepen) bij de Gostner Schwaige. Ze werken hier met lokale producten, kruiden en bloemen en ze verwerken ook de eigen melk. Uit eigen ervaring weten we dat wanneer je hier eenmaal bent neergestreken, je niet meer weg wilt.
Na de lunch lopen we nog een klein stukje naar het bergstation van de Seiseralmbahn en zweven we comfortabel naar Seis, waar we afscheid nemen van elkaar en van de Dolomieten.

ca. 3,5 uur
+120 hm
-700 hm
9 km

Let op: De vermelde looptijden zijn exclusief pauzes en het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (zowel conditioneel als technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in 4-8 persoonskamers
– 5x HP
– 1x taxitransfer
– 2x berglift
– rugzaktransport naar de hut op de eerste dag
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– persoonlijke uitgaven
– verzekeringen
– parkeerkosten (gratis of in de parkeergarage: ca. € 4,-/dag)

Toeslagen
– hond op aanvraag: € 50,- (alleen mogelijk in een 2-3 psk.; excl. hondenvoer)
– 2-3 persoonskamer, douche en WC op de etage: € 50,- p.p. (min. bezetting 2 pers./kamer)
– 2-4 persooonskamer met douche, WC op de etage: € 105,- p.p. (min. bezetting 2 pers./kamer)

Onderkomens

U verblijft deze week in de enkele jaren geleden gemoderniseerde en uitgebouwde Tierser Alpl Hütte. Voor het design zijn ze in 2015 onderscheiden met de Südtiroler Architekturpreis. U slaapt in 4-8 persoonskamers met douche en WC op de gang. Voor zowel dames als heren zijn er elk 2 douches beschikbaar. De kosten voor het gebruik bedragen € 3,- per persoon per douchegang.
Tegen meerprijs kunt u ook een 2-persoonskamer met of zonder douche bijboeken. De bedden zijn opgemaakt; in de 2-persoonskamers liggen er bovendien handdoeken voor u klaar. Een lakenzak bij deze reis is dus niet nodig!

Vanaf: 897

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-10 deelnemers
Hond
Hond toegestaan
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest

26-08 is de laatste dag om een reis te boeken voor deze zomer. Klik hier hier voor meer informatie. Sluiten