Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Wild Blauw- Selvaggio Blu

Wild Blauw- Selvaggio Blu

Wild Blauw – Selvaggio Blu, alleen voor de echte avonturiers

De trekking staat in de boeken beschreven als de “moeilijkste” trekking van Italië én als een van de 100 mooiste trektochten ter wereld. Deze 6-daagse wandeling loopt van Santa Maria Navarrese langs de steile kust van de Golf van Orosei naar Cala Gonone. Daartussen ligt de wilde, ongerepte steile kust van Sardinië met haar schitterende baaien.


Tijdens deze onvergetelijke trekking zult u door baaien, kliffen, grotten en langs rivieren wandelen. Het is een fascinerend avontuur van 6 dagen, vol emoties, in bergen vol eeuwenoude eikenbossen, door grote kalkbogen, steile rotsmassieven, langs oude schaapskooien en adembenemende panorama’s.

De Selvaggio Blu is een trekking voor de echte avonturier. De eerste en laatste nacht slapen we in een hotel, de overige nachten slapen we in een “duizend-en-een sterrenhotel”, oftewel in een slaapzak aan het strand of in een grot. Met alleen een kleine dagrugzak, starten we maandag ons avontuur. De overige bagage wordt via zee met de bevoorradingsboot vervoerd. Omdat we gedurende onze trekking in de openlucht slapen is het van belang dat je alleen de noodzakelijke items meeneemt. Alles wat je thuis kunt laten, hoeft niet mee. We nemen ook geen tent mee, we slapen deze tocht op matjes en in slaapzakken, maar genieten volop van de nachten onder een wonderschone sterrenhemel. Of tijdens slecht weer in een van de vele grotten of rotsoverhangen.

We lopen deels op zeeniveau en deels 700 meter boven de zee, over herderspaden, door de wilde natuur en over richels de kustlijn van Sardinië volgend. Een duidelijk gemarkeerd pad is er niet, dat is dan ook een van de moeilijkheidsgraden tijdens deze reis. De grootste uitdaging ligt dan ook in het vinden van de juiste weg en het NIET voorhanden zijn van drinkwater. Onze gids zorgt daarom voor voldoende water en eten.

Een verfrissende duik in de zee na een zware dag lopen en klimmen, het samenzijn ‘s avonds op het strand onder de sterrenhemel in een warme slaapzak en het geluid van de golven tijdens je slaap bieden onvergetelijke ervaringen, avontuur en wilde romantiek. Hoewel de dagetappes niet heel lang zijn en ook de hoogtemeters onder de 700 meter per dag liggen, is deze reis door het terrein wel veeleisend. Een goede conditie en bergwandelervaring zijn hierdoor een must, evenals trittsicherheit en je moet vrij zijn van hoogtevrees. Hoewel we korte stukken tegenkomen waar we moeten klimmen en abseilen, is hiervoor geen ervaring vereist.

Ook geïnteresseerd in deze reis? Boek dan bij ons jouw avontuur naar Sardinië.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.