Selvaggio Blu – Original

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Wild Trail 8 dagen
Omschrijving
Selvaggio Blu
Beroemd en berucht en absoluut uniek. In de literatuur aangemerkt als de zwaarste trekking van Italië en als één van de mooiste 100 trekkings ter wereld: een 6-daagse trektocht van Santa Maria Navarrese langs de steile, rotsachtige kust van de Golfo di Orisei naar Cala Gonone. De route verloopt gedeeltelijk net boven de zeespiegel en deels tot een hoogte van 700 meter boven zeeniveau, deels door ongebaand terrein en deels via oude herderspaden, deels langs luchtige rotspassages en deels door wild struikgewas.
De grootste uitdaging is het vinden van de juiste route en in het niet voorhanden zijn van drinkwater. Daarom worden we over water voorzien van eten en drinkwater. De nachten brengen we door onder de blote hemel en bij slecht weer in één van de vele overhangende rotsen of in een grot.
Na de zware inspanningen lonkt dagelijks het verfrissende “bad” in zee, de heldere nacht in een warme slaapzak en het ontspannende geluid van de golven. Hoewel de etappes qua afstand niet lang zijn en ook het hoogteverschil dagelijks met niet meer dan 700 meter te overzien is, is de Selvaggio Blu uitgesproken veeleisend, want het zijn niet alleen de relatief eenvoudige klim- en abseilpassages, maar ook en vooral de hitte en dorst en het ongebaande terrein, die hun tol eisen.
Maar mede daardoor is dit een onvergetelijk avontuur! Wat je nodig hebt is bergervaring, tredzekerheid en een uitstekende conditie om dagelijks 5 tot 8 uur in ongebaand terrein onderweg te zijn. Uiteraard ben je ook vrij van hoogtevrees. Enige klimervaring (tot de 3e graad), klettersteigervaring B+C is een voordeel en ervaring met abseilen is handig, maar geen vereiste.
Essentieel voor deze trip is een lichte rugzak, die ruimte biedt aan alleen de allernoodzakelijkste zaken en waarin overbodige ballast ontbreekt. Voor de nachten vragen we avonturierszin en flexibiliteit en voor de gezamenlijke bereiding van het eten is teamgeest nodig.
Programma

zondag Individuele heenreis naar Cagliari en airporttransfer naar het hotel in Santa Maria

maandag Voorbereidingen
De laatste voorbereidingen worden getroffen, de rugzak wordt ingepakt en het programma en de laatste details worden doorgenomen en dan is het zover: de start van een onvergetelijk avontuur, dat de komende 6 dagen alle aandacht zal opeisen.

dinsdag t/m vrijdag Programma

zaterdag Terug naar de bewoonde wereld 

In de loop van de dag varen we terug naar Santa Maria en brengen we nog een nacht in het hotel door.

zondag Individuele terugreis

Reisdetails

Inbegrepen
– 2x hotelovernachting in een 2-persoonskamer
– 5x overnachting in de open lucht
– 2x halfpension
– 5x volpension
– bruikleen slaapmat en slaapzak
– eten en drinken tijdens de trektocht
– gebruik tenten (alleen tijdens slecht weer)
– transfer per boot van Grotta del Fico naar het hotel in Santa Maria
– bagagetransport over het water (max. 10 kg p.p.)
– trekkingpermit t.w.v. € 30,- inbegrepen
– 8 dagen begeleiding door een Italiaanse berggids (Duits- en Engelstalig)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– evt. toeslag éénpersoonskamer (2x; alleen in het hotel mogelijk)
– vlucht naar Cagliari v.v.
– airporttransfer naar Santa Maria circa € 125,-

Onderkomens

U overnacht tijdens deze unieke trektocht de eerste en de laatste nacht in een hotel in Santa Maria; de overige nachten slaapt u onder de sterren in de open lucht. Eten en drinken wordt over het water aangevoerd.

Vanaf: 1.355

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
6-8 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 – 10 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest