Skitouren in Südtirol – De offline week

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 7 dagen
Omschrijving

Skitouren in het Gsiesertal 
De in het Gsiesertal gelegen Gallfallalm is deze week de uitvalsbasis voor de mooiste tochten in de natuur. De Gallfallalm is een voormalige almhut, die omgebouwd is tot een mooie, gezellige zelfverzorgingshut met verschillende kamers, een moderne keuken, sauna en gezellige kachel is omgebouwd. Tijdens deze week gaat er een kok mee! Hoewel alles aanwezig, zal het verblijf  voor velen toch enigszins “Spartaans” aanvoelen: geen radio, geen bereik, geen auto!! Maar wel een knisperend vuur in de oven en de kachel, heerlijke traditionele gerechten bereidt met lokale producten, een ontspannende sauna en, last but not least, fantastische tourskitochten die direct bij de voordeur beginnen en ook eindigen. Samen met een lokale berggids trek je er elke dag weer op uit, 600 tot 1.000 hoogtemeters in “niemandsland”
Genieten kun je maximaal deze week. Tourskiën samen met een lokale berggids, iedere dag bega je weer andere paden, tussen de 600 – 1000 hm per dag. Om dicht bij de natuur begint de reis met een skitour omhoog naar de hut, je hebt je auto niet nodig voor deze reis, en er is geen radio en mobiel netwerk. De offline-week midden in de natuur in een oase van rust!

  • Prachtige afwisselende skitochten
  • Gezellige Gallfallalm
  • Offline week midden in het Gsiesertal
Programma

De berggids biedt deze week afwisselende skitouren aan. Tijdens de tochten klim je zo’n 600 tot 1.100 hm per dag. Verblijven doen we in de Gallfallalm op 1.667 meter hoogte. Kom aan met het openbaar vervoer en tour omhoog naar de hut. Vanaf hier wordt dit de uitvalsbasis, de hut heeft een sauna en een kok.

De tochten voor deze week zouden kunnen zijn: Ochsenfelder (2.609 m), Amperspitze (2.687 m), Hoher Mann (2.593 m), Regelspitze (2.775 m), Frisiberg (2.569 m), Höllenstein (2.755 m) en Rote Wand (2.818 m).
Wat wordt er van je verwacht? Je bent fit om een aantal uur omhoog te touren. Je beheerst parallel skiën in de off-piste. Je beheerst idealiter ook het Spitzkehren om het spoor te kunnen volgen.
Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachtingen in meerpersoonskamer/lager
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– 5 dagen begeleiding door een berggids
– transfer naar de Gallfallalm, ophaalservice vanaf station Welsberg
– kok

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– let op: geen eenpersoonskamers beschikbaar!

Onderkomen

U verblijft deze week in het Gsiesertal in de Gallfallalm. De ligging van de hut is heel mooi en de verzorging door de kok en berggids zijn goed. U slaapt hier in een meerpersoonskamer. De hut beschikt over douches, wellness en een droogruimte. Er is geen radio en mobiel netwerk.

Vanaf: 1.255

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over basiservaring met tourskiën. Stijgingen van 800 tot 1.200 hoogtemeters (3-5 uur). Spitzkehren tijdens het stijgen kunnen voorkomen.; het beheersen van deze techniek strekt tot aanbeveling. Zeker en veilig kunnen afdalen in parallelschwung in verschillende sneeuwsoorten is vereist. Korte, steile passages tot 35º zijn mogelijk.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest