Skitouren in de Rocky Mountains in Canada

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Tourskiën 14 dagen
Nieuw
Omschrijving

Twee weken skitouren & freesden in Canada – Banff | Lake Luise | Rogerspass | Revelstoke

Eenzame bergtoppen, fascineerde landschappen en uitgestrekte berghellingen. Dat en de beste poedersneeuw die je kan vinden zijn de ingrediënten voor onze skitourenreis naar Canada. De mix van afdalingsgerichte skitouren, freeride dagen en de beste “Champagne poeder”, maakt iedere dag tot een ware belevenis. Langs de Columbia Icefields en rondom de legendarische Rogerspass zullen we stoom af kunnen blazen. De zeer goede en ruime hotels en lodges in Canmore, Lake Luise en Revelstoke zijn de basis. En de warmwaterbronnen van Banff en Halcyon zorgen voor de ontspanning aan het einde van de dag.

  • freeriden in Banff, Lake Luise en Revelstoke
  • skitouren rondom de Rogerpass
  • skitouren in Banff National Park
  • ervaren berggids
  • kleine groepen, max 6 personen!
Programma
dag 1 Aankomst in Calgary, Canada

Aangekomen in Calgary, start de skitourreis hier. We ontmoeten elkaar en rijden vanuit Calgary met de auto via de Canadese Highway 1 naar Canmore op 90min rijden. Hier overnachten we de komende dagen. Canmore ligt direct aan de ingang van het Banff National Parks en het Peter Lougheed Provincial Parks. De komende dagen zijn deze national parks de startpunten waar we gaan genieten van de Canadese poedersneeuw. De avond gaan we ontspannen in na een lange reis, zodat we morgen fit zijn voor de eerste skitour van de komende 14 dagen in Canada!

dag 2 Skitouren in Peter Lougheed Provincial Park
[5-6 uur, +900-1.500 hm]
Vers gesterkt door het ontbijt in een van de talrijke goede ontbijtrestaurants, stappen we in de auto en rijden we vanuit Canmore naar de “Canadese Country”. Het gebied aan de Spray Lakes Road aan de andere kant van de Three Sisters, het oriëntatiepunt van Canmore, is het doel van vandaag. De bergtop de “Three Sisters” staat in de achtergrond van de Hollywood Film Brokeback Mountain en zal ons met zijn silhouette begeleiden vandaag. Links en rechts aan de kant van de weg bieden zich oneindige skitour mogelijkheden aan. De jetlag kunnen we bijvoorbeeld overwinnen met een eerste skitour op de beklimming naar de Mount Black Prince. Voor het avondeten gaan we vandaag naar de beroemde brouwerij en pub in Canmore de “Grizzley Paw”.
dag 3 Freeriden Banff skigebied “Sunshine Village”
[volle skidag]

Vandaag maken we meer meters op de ski’s. Freeriden in Canada staat op het programma! Het skigebied “Sunshine” in het achtergrond van Banff bied met zijn ontelbare mogelijkheden tussen de Goat’s Eye Mountain en de Lookout Mountain de beste vereisten. In de aansluiting bezoeken we de Upper Hot Springs van Banff. De warmte van de thermen, tussen de 37 – 40° C zorgt dat de vermoeide benen weer sterk zijn voor volgende dag. Eventueel kun je ter plekke een massage boeken. De avond brengen we gezellig door in een restaurant in Canmore.

dag 4 Alpiene skitour in Canmore | Kananasis Country
[5-6 uur, +900-1.500 hm]
Afhankelijk van de kracht in de benen kiezen we het doel van vandaag. Er zijn meerdere skitouren mogelijk, waaronder de alpiene tocht in Canmore over de beroemde “Haig Glacier Traverse”. Deze skitour rondom de Mount Robertson – over de drie verschillende gletsjers – is een absolute Highlight in de Canadese Rockies en geeft onvergetelijke blikken in alle richtigen. De bepakking die we hiervoor nodig hebben kunnen we gemakkelijk lenen in Canmore, als we daadwerkelijk kiezen voor de gletsjer. Als de condities gunstig zijn in de “Miners’ Gully”, en de benen nog niet te moe zijn, kunnen we deze ook nog bedwingen. We touren omhoog en hebben een top afdaling in het verschiet, tot bijna down town Canmore!
dag 5 Skitouren aan de Kootenay Highway
[5-6 uur, +900-1.500 hm]
Vandaag is het vroeg opstaan geblazen en “verhuizen” we  Canmore naar onze volgende bestemming. Op de weg naar Lake Louise gaan we wat zuidelijk richting de Castle Mountain van de Kootenay Highway richting British Columbia. Kort na de grens kunnen we skitouren richting de Mount Stanley of de Vermilion Peak. We beslissen aan de hand van de condities vandaag, maar toppers zijn ze beiden! Daarna trekken we verder via de Transcanada-Highway naar Lake Louise, waar we ons installeren om te overnachten. Voor het avondeten zoeken we een fijn restaurant in de buurt.
dag 6-8 Skitouren | Freeriden in Lake Louise en Icefield Parkways
[5-6 uur, +900-1.500 hm]
Lake Luise is een zeer bekend gebied in Canada. Het kasteel van Lake Luise, is inmiddels een 5-sterren hotel, alhoewel het niet onze overnachtingsplek zal zijn is het wel een uitzicht wat we lange tijd in het vizier hebben vandaag. Vanuit Lake Louise zijn er een tal van opties voor een mooie skitour langs de Icefields Parkway. De Parkway geldt als een van de mooiste wegen op de wereld, tussen twee nationaalparken, het Banff National Park en Jasper National Park. Het bevindt de kleine steden Lake Louise & Jasper. Het hoogste punt bevindt zich op de Bow Pass op 2.088m. Links en rechts van de weg vindt je beiden ontelbare skitour mogelijkheden, hier zoeken we er eentje uit die bij ons past. Het nieuwe hotelverblijf is een kleine sprong van het skigebied van Lake Louise vandaan. Als de motivatie er is om te heli-skien, kunnen we ook een of twee dagen met de helikopter organiseren. Weet je vooraf al dat je dit graag zou willen? Laat het dan bij de boeking al weten, zodat we daar rekening mee kunnen houden.
dag 9 – Skitour op de Rogerpass of SkiPlus in “Kicking Horse”
[5-6 uur, +900-1.500 hm]
Vandaag rijden we verder naar de Selkirk Mountains. De Rogers Pass is onbetwist het tourskimekka van Canada. Iedere winter valt hier wel meer dan 10 meter sneeuw. De sneeuwkwaliteit is bijzonder en bied een schat aan moeilijke en gemakkelijkere skitouren, met bergtoppen tot 3.000m. Dat laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan. Wij trekken hier ook sporen omhoog naar één van de mooiste bergtoppen bij de Rogers Pass voordat we aan het einde van de middag terug naar het volgende hotel in Revelstoke rijden.
dag 10-12 – Freeriden vanuit Revelstoke
[5-6 uur, +900-1.500 hm]
Het Revelstoke Mountain Resort is praktisch een steenworp gelegen vanuit het hotel. De volgende dagen gaan we op zoek naar de beste poedersneeuw. We kunnen freeriden of tourskiën, precies hoe we het graag willen. Dat beslissen we ter plekke, maar champagne poeder, daar gaan we naar op zoek! Voor wie dit nog niet genoeg is, bestaat er de mogelijkheid om te gaan  helisiën! Deze moet wel op tijd geboekt worden, dus geef dit tijdens het boeken al aan. Is deze belevenis al vooruit geboekt? Dan starten we ‘s morgens vroeg in de ochtend vanuit het hotel en vliegen we met de Ecureuil B2 of de Bell 205 naar een van de 3.000-ers van de Selkirk Mountains. ‘s Avonds relaxen we, genieten we van de Amerikaanse gastvriendelijkheid in een restaurant in de stad en laten we de reis nog eens de revue passeren.
dag 13 Terug naar Calgary & individueel vertrek
Vandaag nemen we afscheid van elkaar. Met onze auto komen we langs de plekken waar we geskied hebben deze week, op weg terug naar Calgary. Onderweg kunnen we in Banff of Canmore een pauze houden en souvenirs kopen. ‘s Avonds volgt de individuele vlucht naar Europa. Er bestaat ook de mogelijkheid om verder te reizen.
Reisdetails

Inbegrepen
– 14 dagen organisatie en begeleiding
– 12 overnachtingen in hotels (met ontbijt)
– transfers volgens programma, vanaf Calgary
– entrees voor Nationalparken
– berggids

Niet inbegrepen
– lunch en diner                                                                                                                                                                                                    – heen- en terugreis (indien gewenst kunnen wij de vlucht voor je regelen)
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven (drankjes, lunches, sauna, etc.)                                                                                                                              – optioneel helikoptervluchten (prijs op aanvraag)

Onderkomen

Tijdens deze week verblijven we in verschillende hotels en lodges. We slapen hier in tweepersoonskamers.

Vanaf: 3.764

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Reisduur
14 dagen
Aantal deelnemers
5-6 deelnemers
Land
Canada
               
Niveau (skitouren/freeride)
U beschikt over ruime skitourenervaring. Stijgingen van 1.000 tot 1.500 hoogtemeters (4-6 uur). Spitzkehren komen vaak voor. Harscheisen en stijgijzers kunnen benodigd zijn. Ervariung hiermee is een voordeel. U beschikt over een solide afdalingstechniek in alle sneeuwsoorten. Hellingen tot 35º zijn eerder regel dan uitzondering, maar ook op hellingen tot 40º kunt u goed afdalen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest