Faneshütte, Dolomieten

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 6 dagen
Omschrijving

Sneeuwschoenwandelen in het Naturpark Fanes-Sennes-Prags
Vanuit ons comfortabele steunpunt, de Faneshütte, gelegen in een prachtig almlandschap dat het Alta Badia met Cortina d’Ampezzo verbind, maken we dagelijks mooie wandeltochten op sneeuwschoenen. Dit gebied, dat deel uitmaakt van de Dolomieten, prijkt sinds enkele jaren op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
We verheugen ons erop om samen met jouw dit prachtige gebied te ontdekken. De tochten en routes zijn afhankelijk van de sneeuw- en lawinecondities en kunnen dus afwijken van het programma.

  • comfortabele berghut
  • zeer goede Südtiroler keuken
  • rugzaktransport naar de hut
  • huur sneeuwschoenen inclusief
Programma
dag 1 Faneshütte

[ca. 3,5 uur, + 500 hm]
Trefpunt ‘s middags om 14.00 uur bij Berggasthaus Pederü achterin het Rautal. Kennismaking onder het genot van een cappuccino. Hierna maken we ons op voor de klim naar de idyllisch gelegen Faneshütte (2.060 m). Je loopt met een lichte dagrugzak. De rest van onze bagage wordt met de pistebully naar boven gebracht.

dag 2 Lawinetraining en inlooptocht

[ca. 4-5 uur, +/-800-1.000 hm]
Voordat we vanmorgen op weg gaan voor de eerste bergtop, starten we eerst met het opfrissen van de kennis m.b.t. lawines en het zoeken van lawineslachtoffers. Daarna staat onze eerste bergtop niets meer in de weg. Afhankelijk van de sneeuw- en weerscondities beklimmen we één van de omringende bergen.  Onderweg krijgen we de nodige tips en tricks van de berggids. Bovenop de top is het genieten van het uitzicht over de Dolomieten en kunnen we de bestemmingen van de komende dagen bekijken.
Na de tocht lonkt de finse sauna en is het tijd voor ontspanning.

dag 3 t/m 5 Sneeuwschoenwandelen rond de Faneshütte

[ca. 4-5 uur, +/-800-1.000 hm]
Na het dagelijkse ontbijt gaan we op pad. Afhankelijk van de actuele lawine- en weerssituatie kiezen we een bestemming. De Fanessattelspitze en de Pareispitze zijn interessante bergen, maar ook de Monte Castello mag niet ontbreken. Kers op de taart is absoluut de Heilkigkreuzkofel, die we via een lange bergrug beklimmen.

dag 6 Slottour en afdaling
[ca. 4-5 uur, +600-800 hm, -1.100-1.300 hm]
Tot besluit van deze sneeuwschoenwandelweek beklimmen we nog één keer een mooie bergtop. Aansluitend dalen we af naar Pederü, waar we afscheid nemen van elkaar.
Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen, meerpersoonskamer of lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 6 dagen begeleiding door een berggids
– rugzaktransport naar de hut en terug
– huur sneeuwschoenuitrusting (moderne sneeuwschoenen en stokken)
– huur veiligheidsuitrusting (pieps, schep en sonde)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– evt. parkeerkosten
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

U verblijft deze week in de comfortabele Faneshütte in het Naturpark Fanes-Sennes-Prags.

Vanaf: 1.124

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest