Faneshütte, Dolomieten

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Sneeuwschoenwandelen 6 dagen
Omschrijving

Sneeuwschoenwandelen in het Naturpark Fanes-Sennes-Prags
Vanuit ons comfortabele steunpunt, de Faneshütte, gelegen in een prachtig almlandschap dat het Alta Badia met Cortina d’Ampezzo verbind, maken we dagelijks mooie wandeltochten op sneeuwschoenen. Dit gebied, dat deel uitmaakt van de Dolomieten, prijkt sinds enkele jaren op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
We verheugen ons erop om samen met jouw dit prachtige gebied te ontdekken. De tochten en routes zijn afhankelijk van de sneeuw- en lawinecondities en kunnen dus afwijken van het programma.

  • comfortabele berghut
  • zeer goede Südtiroler keuken
  • rugzaktransport naar de hut
  • huur sneeuwschoenen inclusief
Programma
zo Faneshütte

[ca. 3,5 uur, + 500 hm]
Trefpunt ‘s middags om 14.00 uur bij Berggasthaus Pederü achterin het Rautal.Hier begint de gemoedelijke klim met lichte dagrugzak door het Fanestal naar de Faneshütte (2.060 m). De rest van onze bagage wordt met de pistebully naar boven gebracht.

ma Ciastel de Fanes (2.657 m)

[ca. 5 uur, +/-600 hm]
Een rustige tocht om in te lopen, de Ciastel de Fanes (2.657 m). Onderweg kunnen we iets gebruiken bij de Lavarela Hütte (2.042 m).

di Monte Castello (2.817 m)

[ca. 6,5 uur, +/-850 hm]
Via het inbdrukwekkende Limojoch (2.864 m) en de Grosse Fanesalm lopen we door het Vallon BIanco naar de top van de Monte Castello. Via een indrukwekkende alternatieve route keren we terug naar de Faneshütte.

wo Sennes hoogvlakte

[ca. 4 uur, +600 hm]
Na een uitgebreid ontbijt rodelen we naar beneden naar Pederü. Vanaf hier wandelen we naar de Sennes hoogvlakte en vervolgens verder naar de gezellige Sennes Hütte (2.116 m). Na een welverdiende luch rodelen we weer naar Pederü en rijden we met de pistebully naar de Faneshütte.

do Heiligkreuzkofel

[ca. 7,5 uur, +/- 1.050 hm]
Vandaag wacht ons de langste dag van de week. Op het programma staat de bekendste berg van het gebied, de Heiligkreuzkofel (2.907 m). Over de Kleine Fanesalm bereiken we het Kreuzkofeljoch (2.612 m) en vervolgens via een lange bergrug naar de top. Het uirtzicht in het Alta Badia is fantastisch! De terugweg gaat via dezelfde route.

vr Piz de Limo

[ca. 4 uur, +200 hm, -750 hm]
We sluiten de week af met een afsteker naar de Piz de Limo (2.244 m). Daarna dalen we af naar ons uitgangspunt in Pederü, waar we naar verwachting om 13.00 uur afscheid van elkaar nemen. De bagage wordt weer met de pistebully naar beneden gebracht.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5x overnachtingen in een meerpersoonskamer
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 6 dagen begeleiding door een berggids
– 2x rugzaktransport
– 2x rodelrit
– huur sneeuwschoenuitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven

Onderkomen

U verblijft deze week in de comfortabele Senneshütte in het Naturpark Fanes-Sennes-Prags.

Vanaf: 1.074

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
5-8 deelnemers
               
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
Niveau (sneeuwschoenwandelen)
zwaar - geschikt voor de "specialist". Sneeuwschoenwandelervaring is absoluut vereist. U bent tredzeker en u heeft een zeer goede conditie om gemiddeld 800 tot 1000 hoogtemeters te overbruggen en voor looptijden tot gemiddeld 7-8 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest