Tour du Mont Blanc

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 12 dagen
Nieuw
Omschrijving

Tour du Mont Blanc – Rondom het hart van de Alpen.
De reis start in Martigny, een mooie kleine stad in het Rhônedal. Vanuit hier bezoek je de welbekende skigebieden Chamonix en Courmayeur, je verovert talloze bergpassen, geniet van het uitzicht van de blauwe-groene glinsterende gletsjermeren en laat je verrassen door de vergezichten van de bergdalen rondom de Mont Blanc. De tocht trekt door drie landen en laat jullie zo dichtbij mogelijk de hoogste top van Europa zien. De Tour du Mont Blanc is een van de grootste avonturen die je in de Alpen kunt beleven.

Let op: door het karakter van deze reis is deze reis te boeken vanaf 2 deelnemers

Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Martigny

Individuele heenreis naar het vertrekpunt in Martigny. Deze idyllische kleine stad ligt in het Rhonetal. Wandel naar boven richting het kasteel ‘La Batiaz’ of sterk je aan in een van de vele restaurants voor de dagen die komen gaan.

dag 2 Martigny – Argentière

[duur: ca. 4,5-5 uur, 15 km, +1.000/1.200 hm, -900/1.100 hm]
Vroeg in de ochtend neem je de bus of de transfer (ligt aan het seizoen) naar Trient. De eerste wandeldag start met een klim naar de Pass Col de Balme (2.191m), waar je in een oerige bergbeklimmershut uit kan rusten. Hier beleef je een geweldig uitzicht van de Mont Blanc en het dal van Chamonix. Een daling brengt je naar een zadelvormig begroeide omgeving, waar je weidevee en een gezellige alm tegenkomt. Daarna volgt een indrukwekkend pad over de kam over de toppen van de Aiguillete des Posetes, waarna je door je een rotsachtig gebied komt met een geweldig panorama van de omliggende gletsjers.

dag 3 Argentière – Chamonix

[duur: ca. 4,5-5,5 uur, 14 km, +1.050/1.300 hm, -350/600 hm]
Vandaag staat het meest spectaculaire gedeelte van de Mont- Blanc- Ronde op het programma. Op goed gezekerde ladders beklim je de stijle rotsen naar boven richting het helblauwe bergmeer Lac Blanc. ‘s Middags trekt de tocht over het „Grand Balcon“, een leuke Höhenweg die langs de bergwand gaat, door de velden van blauwe bessen naar het Plan Praz met een café op 2.000m. Hier neem je de stoeltjeslift naar beneden en zweef je zo het legendarische bergklimmersdorp Chamonix in. Even rondwandelen door de mooie voetgangerszone met al die leuke gebouwen lokt.
Deze etappe vandaag is aan te passen naar een gemakkelijkere versie, zodat je de avontuurlijke klimpartij niet hoeft te doen.

dag 4 Chamonix – Les Houches

[duur: ca. 5 uur, 12 km, +500 hm, -1.500 hm]
Moeiteloos begint de dag met een klim tot 2.000m met de lift. Nu is het niet meer ver tot aan de Pass Col du Brévent (2.368m), hiervandaan start de beklimming van indrukwekkende rotsblokken tot aan de top van de Brévent, waar een mooi uitzicht wacht. Als een van de ‘beste uitzichtpunten van de Mont Blanc’ is het de moeite om op dit platform alle wonderbaarlijke gletsjers en kammen van de ijsreuzen te bestuderen. Vervolg de weg langs het uniek gevormde bergmeer Lac du Brévent en kom op een mooi wandelpad waar je daalt tot aan de Schutzhütte Bel-Lachat.
Neem een pauze voordat de stijle daling volgt, je gaat voorbij aan het Alpen-Wildpark Merlet en door het bos kom je in het dal. Vandaag overnacht je in de vallei van de rivier de Arve, die gevoed wordt door gletsjerwater, in een van de talloze dorpjes van de gemeente Les Houches.

dag 5 Les Houches – Les Contamines

[kort: ca. 4 uur, 10 km, +550 hm, -1.150 hm]
[lang: ca. 7 uur, 18 km, +1.350 hm, -1.150 hm (met topbeklimming)]
Vandaag maak je kennis met de beroemde „Montblanc-Trambahn“ en bewandel een gedeelte van het spoor. Vanuit Bellevue herken je het imposant gelegen eindstation al van de moedig gebouwde tandradbaan. Een interessante Höhenweg neemt je mee over de avontuurlijke hangbrug waarmee je de razende gletsjerrivier oversteekt. De tocht trekt verder over de bergweiden naar de Pass Col de Tricot (2.120m) en daalt af naar de Miage-Hütte. Na een volgende beklimming bereik je dan het gezellige rustpunt de Truc-Alpe. Neem een pauze en luister naar de koeienbellen in de wei.
Het doel vandaag is het dorp Les Contamines, dit ligt in het Montjoiedal, beroemd door alle delicatessenkazen van de talrijke omliggende almen. Neem de tijd en bezoek een kaaswinkel om de Savoyarde kaas te proeven met een glaasje rode wijn.

dag 6 Les Contamines – Les Chapieux – Bourg-Saint-Maurice

[duur: ca. 6,5 uur, 17 km, +1.300 hm, -900 hm]
Deze etappe laat je hart sneller slaan. Je wandelt in de voetsporen van de Romeinen door gorgelende kloven, ontdekt verschillende gekleurde rotssoorten, hebt diepe uitzichten in de gletsjermeren en beklimt twee hoge bergpassen. Je gaat aan het zuidelijkste puntje van het Mont Blanc Massief voorbij, waar je een oneindig vergezicht hebt over de zuidelijke bergmassieven van de Franse Alpen. Vervolg de tocht en wandeling langs de rivier richting de barokke Bedevaartskerk, de Notre Dame de la Gorge, waar de lange klim naar de pass begint. Vanaf Col du Bonhomme (2.329m) gaat de tocht verder over de rotsachtige Höhenweg naar de Pass Col de la Croix du Bonhomme (2.450m).
Versterk je weer in de Refuge de la Croix du Bonhomme, een traditionele berghut in Frankrijk. Een laatste daling volgt vandaag door de almweiden waar bergbeekjes stromen richting het ‘dal van de gletsjers’ oftewel de Vallée des Glaciers. Hier kun je proosten op het eerste gedeelte van de wandelreis in het kleine dorpje Les Chapieux.
Een korte transfer brengt je van Les Chapieux naar beneden naar het dorpje waar je overnacht Bourg-Saint-Maurice. Geniet van een ontspannen avond!

dag 7 Bourg-Saint-Maurice – Courmayeur

[duur: ca. 4,5 uur, 15 km, +750 hm, -850 hm]
Vandaag begint met een korte rit terug naar het dal van de gletsjers, het “Vallée des Glaciers”. Vanuit hier start de wandeling met een klim naar de Pass Col de la Seigne, waar je de grens overgaat van Frankrijk naar Italië en je gelijk een geweldig panorama geniet. Door de met bloemen bezaaide weiden wandel je naar de Rifugio Elisabetta, een traditionele bergbeklimmershut. Een omweg richting het turkooiseblauwe gletsjermeer Lacs de Miage lonkt. Hierna neem je de bus of transfer (siezoensafhankelijk) naar Courmayeur, de thuishaven van beroemde berggidsen en alpinisten.

dag 8 Rondwandeling Val Ferret

[duur: ca. 5 uur, 16 km, +1.000 hm, -550 hm]
Voorbij de Rifugio Bertone trekt de tocht over de veelbelovende Höhenweg langs de bergflanken af. De Schutzhütte Rifugio Bonatti ontvangt je voor een rustmoment op het terras, direct tegenover het Mont-Blanc massief. De tocht vervolgt met een mooi wandelpad over bruggen en rivieren naar Arnouva, op 1.800m gelegen aan het einde van het dal van het idyllische Val Ferret. Met de bus terug naar Courmayeur.

dag 9 Val Ferret – La Fouly

[duur: ca. 4,5 uur, 14 km, +800 hm, -1.000 hm]
Vandaag trotseer je Pass Col Ferret, gelegen op 2.500m hoogt en net over de grens in Zwitserland. Via deze pas kom je aan in het mooie Wallis. Wandel verder richting het mooie dorpje La Fouly en pauzeer onderweg nog in een van de uitnodigende almhutten die je tegenkomt. Geniet van de verse melkproducten en het luiden van de koebellen.

dag 10 La Fouly – Champex

[duur: ca. 4 uur, 15 km, +450 hm, -600 hm]
De blauwe bergrivier Dranse begeleid je op de wandeling, langs de hoge rotswanden, het dal inwaarts door bos en weiden. Kleine oorspronkelijke bergdorpjes met hun typische stenen huisjes en korenvelden zijn een cadeautje voor de zintuigen bij de ontspannende wandeling door het dal. Tot slot trekt de tocht langs de weg van de marmotten, oftewel de Murmeltieren, omhoog naar Champex. Een bergdorp beroemd om zijn uitgestrekte bossen en kristalheldere meer.

dag 11 Champex – Martigny

[duur: ca. 5 uur, 15 km, +700 hm, -900 hm]
De dag begint met een daling over mooie bos en weidepaden, richting de Alpe aan de Plan de l’Au. Hierna begint een lange klim naar de hoger gelegen almen. Hier wachten gigantische uitzichten over het Rhonedal op je. Je klimt over bizar gevormde rotstoppen richting de Almhut Bovine, waar je temidden van alpenrozen en enzian uit kunt rusten. Vervolg het pad over de Pass Col de la Forclaz en daal af naar Trient, bekend om zijn roze kerk en indrukwekkende gletsjeroppervlakken van de omliggende bergreuzen. Met de bus of transfer (seizoensafhankelijk) vervolg je de weg naar Martigny.

dag 12 Vertrek

Vandaag is het tijd voor het individuele vertrek. Je kunt er ook voor kiezen de vakantie te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 11x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC
– 11x ontbijt(buffet)
– bagagetransport van hotel naar hotel
– transfer zoals vermeld (seizoensafhankelijk)
– goede routebeschrijving van wandelingen (in het Duits, Frans of Engels)
– servicehotline gedurende de wandelweek
– navigatie-App en GPS data

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– avondeten
– toeslag hoogseizoen € 150,- (29.06 – 30.08)
– toeslag alleenreizenden € 435,-
– toeslag eenpersoonskamer € 825,-
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voor zover van toepassing zelf te voldoen)
– tickets voor ritten met liften en OV

Reisperiodes
Deze reis kan dagelijks gestart worden binnen de periode 29.06 (eerste startmogelijkheid) en 15.09.2024 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

Je verblijft deze reis in middenklasse hotels en pensions in een tweepersoonskamer. In Val Ferret wordt overnacht in meerpersoonskamers, wanneer beschikbaar wordt hier overnacht in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.

Vanaf: 1.987

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Frankrijk, Italië, Zwitserland
Reisduur
12 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
Leeftijd
v.a. 12 jr.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest