Oostkust van Sardinië

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 8 dagen
Omschrijving

Adembenemend & wild: wandelen in het natuurpark Orosei 
Unieke wandelingen tussen de bergen en de zee in het “wilde Oosten” van Sardinië: schilderachtig, steil, spectaculair, eenvoudig en gewoonweg prachtig! Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. De dagelijkse routes bieden een perfecte mix van heerlijke uitzichten op de steile kust, de blauw glinsterende baaien en het mediterrane karstlandschap, een stuk land met prachtige kleuren en heerlijke geuren. Het is niet voor niets dat de Golf van Orosei en die van Ogliastra als de mooiste plekjes van Sardinië bekend staan. Uniek is ook de rust, die u begeleidt tijdens alle wandelingen. Ideaal om niet alleen grazende schaapskuddes en ezels te bewonderen, maar ook adelaars en gieren.
Het golvende grasland is overdekt met macchia: wilde tijm en rozemarijn, mirte, cactusvijgen en dwergeiken. Voortdurend beschenen door de zon verspreiden deze vooral in het voorjaar een heerlijke geur. Er bestaat de mogelijkheid om op deze reis ook uw hond meenemen.

Programma
dag 1. Heenreis en aankomst in Santa Maria Navarrese

Individuele heenreis naar Santa Maria Navarrese. Dit kleine kustplaatsje ligt erg schilderachtig tussen de steile kusten van de Golf van Orosei en de lange zandstranden van Ogliastra.
U vliegt voordelig en rechtstreeks vanaf Düsseldorf Weeze met Ryanair naar Cagliari of met Air Berlin naar Olbia. Easyjet vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks op Olbia.
Zowel vanaf Cagliari als vanaf Olbia worden er transfers naar Santa Maria Navaressa georganiseerd.

dag 2. Santa Maria Navareresa – Golgo
[ca. 6,5 uur, 19 km, +920 hm, -590 hm]

Via een zeer uitzichtrijke route boven de kust bereikt u de indrukwekkende kalksteentop Pedra Longa. Steeds weer heeft u een fantastisch zicht op de turkooisblauwe zee in de diepte. Langs schaapskuddes en door de heerlijk geurende macchia daalt u af naar het hoogplateau van Golgo.

dag 3. Rondwandeling Cala Goloritzé
[ca. 5 uur, 12 km, +/-560 hm]

Vandaag wacht een hoogtepunt tijdens uw wandeling naar de spectaculaire baai Cala Goloritzé. U wandelt door een ravijn met zicht op de steile kust en een 120 meter hoge rotstoren, die zich spiegelt in het heldere, glinsterende water. Na een ontspannen pauze aan de waterkant wacht de weg terug naar Golgo.

dag 4. Rondwandeling Cala Mariolu
[ca. 4,5 uur, 12 km, +/-300 hm]

U wandelt over het romantische Plateau van Golgo naar de rotsbogen van Arcobaleno. Hier heeft u een fraai uitzicht over de glinsterende zee beneden u. Avontuurlijk ingestelde en tredzekere wandelaars kunnen via steile paden en houten ladders afdalen naar de baai Cala Mariolu.

dag 5. Golgo – Cala Gonone
[ca. 5 uur, 12 km, +620 hm, -600 hm]

Na een korte transfer naar het strand van Cala Sisine loopt u omhoog naar een karst hoogvlakte en vervolgens naar de prachtige baai Cala Luna met één van de mooiste stranden van Sardinië. Per boot vaart u vervolgens naar de vakantieplaats Cala Gonone, waar u de komende dagen direct aan zee zult verbrengen.

dag 6. Rondwandeling Cala Fuili en Cala Luna
[ca. 3-4 uur, 9 km, +210 hm, -220 hm]

Een heerlijke wandeling via de kleine, verborgen rotsachtige baai Cala  Fuili naar Cala Luna. Een schaduwrijke wandelroute door bos- en klippenterrein langs verborgen grotten en ravijnen. Na een verfrissende duik in zee en een pauze in een strandbar, vaart u per boot weer terug naar Cala Gonone, met onderweg nog de mogelijkheid om een tussenstop te maken bij de fascinerende druipsteengrotten van Bue Marino.

dag 7. Rondwandeling Monte Irveri
[ca. 3,5-6 uur (afhankelijk van de routekeuze), 17 km, +/-630 hm]

Vanaf de kust wandelt u omhoog naar een bergpas, van waaruit u een fantastisch uitzicht heeft op het binnenland van Sardinië. Vervolgens loopt u rond het massief van de Monte Irveri en bereikt u uiteindelijk het zandstrand Cala Cartoe. Langs de steile kust heeft u een mooi uitzicht op de hele Golf van Orosei.

za. Terugreis of verlenging
Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers met douche/WC
– 7x ontbijt
– bagagetransport
– persoonlijke toureninformatie (in Duits of Engels)
– transfer op dag 5
– GPS-tracks beschikbaar
– service hotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– 2x boottocht naar Cala Gonone (ca. € 10,- p.p./boottocht)
– lunches
– 4x avondeten
– toeristenbelasting (indien van toepassing, zelf ter plaatse te voldoen)
– eenpersoonstoeslag: € 189,-
– toeslag tussenseizoen: € 40,- (09.05 – 29.05 en 12.09 – 02.10)
– toeslag hoogseizoen: € 70,- (30.05 – 19.06 en 28.08 – 11.09)

heenreis, parkeren en terugreis:
– georganiseerde transfer vanaf het vliegveld van Cagliari: € 220,- per rit bij 1 tot 3 personen, € 250,- per rit bij 4 tot 8 personen; duur ca. 2 uur
– georganiseerde transfer vanaf het vliegveld van Olbia: € 240,- per rit bij 1 tot 3 personen, € 260,- per rit bij 4 tot 8 personen; duur ca. 2,5 uur
– parkeren i.g.v. huurauto: gratis parkeren bij het starthotel of in de buurt van het hotel, reserveren is niet mogelijk
– georganiseerde transfer van Cala Gonone naar het vliegveld van Cagliari: € 220,- per rit bij 1 tot 3 personen, € 300,- per rit bij 4 tot 8 personen; duur ca. 3 uur
– georganiseerde transfer van Cala Gonone naar het vliegveld van Olbia: € 140,- per rit bij 1 tot 3 personen, € 220,- per rit bij 4 tot 8 personen; duur ca. 1,5 uur
– wilt u gebruik maken van transfers, dan dient u dat bij boeking te vermelden.

Reisperiode
Deze reis kan gestart worden op donderdag en zaterdag van 10.04 – 19.06 en 28.08 – 23.10.2021

Onderkomens

U verblijft deze reis in *** hotels en in eenvoudige doch gemoedelijke herbergen in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 629

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest