Via Grischuna

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Trailrunning 8 dagen
Nieuw
Omschrijving
Trailrunning over de Via Grischuna – De mooiste top van de wereld
De Via Grischuna, zeven etappes van Davos naar St. Moritz, overwin je door zo’n 9.000 hoogtemeters te rennen! Zulke afstanden in Graubünden? Het lijkt misschien een verrassing, maar als je goed kijkt zie je al snel dat deze immense bergen zich voor geen andere toppen ter wereld hoeven te verstoppen. In tegendeel: wijd, uitgestrekte, rotsachtige dalen, kristalheldere meren en stralend witte gletsjers maken de bergwereld van Graubünden als een van de mooiste op deze planeet. De wilde maar romantische landschappen waardoor de Via Grischuna loopt, zorgt iedere keer weer voor ademtekorten bij de trailrunners!
Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Klosters | Vereina – Dürrboden

[ca. 23 km, +1.550 hm, -1.485 hm]
Allereerst geef je je bagage af in Klosters. Dan maak je je op voor de rit met de bus naar het bergrestaurant Vereina. Begin de trailrun rustig over glooiende en groene weiden. Niet lang daarna start de pittige stijging naar het Jörimeer. De highlights van vandaag zijn de twee passen waar je overheen rent, de Jöriflüelafurgga en Flüelapass. Na de bergpassen begint de daling naar het berggasthaus in Dürrboden.

dag 2 Dürrboden – Bergün

[ca. 16,5 – 29,5 km, +800/1.370 hm, -965/2.010 hm]
Het programma begint vandaag met een klim naar de Scalettapass. Je overwint gelijk de helft van de hoogtemeters van de etappe van vandaag. Daarna blijf je op hoogte en ren je hoog boven het Val Funtauna tot aan de kristalheldere bergmeren van Sella da Ravais-ch. Een breed dal leidt je vervolgens naar Chants. Besluit je hier dat je benen te moe zijn, dan kun je hier de weg inkorten met de Taxi Alpin. De fitte lopers kunnen ervoor kiezen om over het plateau boven het Val Tuors heen te lopen.

dag 3 Bergün – Spinas

[ca. 18 km, +1.295 hm, -845 hm]
De eerste kilometers van vandaag gaan langs de Albula-lijn. Je komt langs de meren van Lai da Palpuegna en Lais digl Crap Alv. Daarna daal je via serpentines af richting het Val Bever. De turkooisblauwe rivier Beverin begeleid je op de laatste kilometers naar het berggasthaus in Spinas.

dag 4 Spinas – Bivio

[ca. 27 km, +1.655 hm, -1.700 hm]
De route naar de Chamanna Jenatsch gaat eerst gestaag omhoog. De laatste meters naar de hoogstgelegen berghut in Graubünden worden dan wat pittiger!  De uitzichten die je tegenkomt op de bergpassen Fuorcla d’Agnel en Fuorcla digl Leget zijn adembenemend. Een lange laatste trail brengt je vanaf hier helemaal naar beneden naar Bivio.

dag 5 Bivio – Silvaplana

[26 km,  +1.560 hm, -1.520 hm]
Een oud Romeins muilezelpad leidt je omhoog naar de Septimerpass. Vanaf hier start de beklimming van de top van de Piz Lunghin. Daarna daal je af tot in Engadin. Je bereikt rennend de Via Engiadina en loopt door het Heidi dorpje Grevasalvas. Eindbestemming vandaag is Silvaplana.

dag 6 Silvaplana – Pontresina

[ca. 23 km, +1.190 hm, -1.235 hm]
Start de dag in het bos, heerlijk! Je stijgt gelijk tot aan de boomgrens.  Zodra je boven de boomgrens bent,  heb je al een prachtig uitzicht op de meren van het Oberengadin. Hoogtepunt op deze trail vandaag is het Fuorcla Surlej met zijn adembenemende panorama op de gletsjers van de Bernina. Na een stijle afdaling volgt een rustig einde van de dag door het Val Roseg naar Pontresina.

dag 7 Pontresina – St. Moritz

[ca. 22,5 km, +1.200 hm, -1.235 hm]
Op het programma allereerst een klim naar de Alp Languard. Volg de trail met een lang gestrekte boog verder naar de Höhenweg op weg naar de Segantini-Hütte. Daarna komt er een steile afdaling door het Val Muragl gevolgd door een rustoge afdaling door het Stazerwald naar St. Moritz.

dag 8 Vertrek

Vandaag komt er een einde aan een paar enerverende trailrundagen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC in uitstekende ***hotels
– 7x ontbijt(buffet)
– dagelijks bagagetransport van hotel naar hotel
– goede routebeschrijving van de wandelingen (Engels of Duits)
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches en drankjes
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf te voldoen)
– toeslag hoogseizoen 29.06 – 30.08 (€ 70,- p.p.)
– toeslag eenpersoonskamer (€ 239,-)
– tickets voor ritten met liften en OV (aanmelden voor bus in Klosters – Vereina wordt aanbevolen)

Reisperiodes
Deze reis kan elke dag gestart worden tussen 29.06 (eerste startmogelijkheid) en 15.09.2024 (laatste startmogelijkheid).

Onderkomens

Je verblijft deze reis in middenklasse hotels in een tweepersoonskamer.

Vanaf: 1.507

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Categorieën: ,
Land
Zwitserland
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van gemiddeld meer dan 1.200 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd vanaf 7 uur (zonder pauzes) per dag, waarvan stijgend 3 tot 5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest