Ortler Experience

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 7 dagen
Omschrijving
Eenvoudige hoogalpiene touren rond “Koning” Ortler
Indrukwekkende, lange graten, luchtige, steile klimpassages en adembenemende uitzichten over de Alpen laten jouw hart tijdens deze hoogtourenweek harder slaan. Met deze vakantie week in het Ortler-gebied in Zuid-Tirol bieden we je hier een unieke bergervaring. Ook voor beginners, die net een bergsportcursus achter de rug hebben of al een eerste hoogtourenweek gedaan hebben, is dit een ideale week om je kennis en ervaring te verdiepen.
Hoogtepunten deze week zijn de beklimming van de Monte Cevedale en van de Ortler, die niet alleen tot de hoogste, maar ook tot de mooiste bergen van Zuid-Tirol behoren.
Programma
dag 1 Sulden – Düsseldorferhütte
[ca. 3 uur, +860 hm]

Individuele heenreis naar Sulden. Trefpunt aan het begin van de middag. Gezamenlijk omhoog naar de Düsseldorferhütte (2.721 m).

dag 2 Tschengelser Hochwand Klettersteig – Schaubachhütte
[ca. 5 uur, +650 hm, -1.500 hm]

We beginnen vandaag met de Tschengelser Hochwand Klettersteig (3.375 m), dat één van de hoogst gelegen klettersteigroutes van de Alpen is. Op de top hebben we een fantastisch uitzicht op de omringende bergen.
Daarna dalen we weer af naar de Düsseldorferhütte en gaan we verder naar de Schaubachhütte (2.581 m). Indien gewenst maken we gebruik van de berglift.

dag 3 Eisseespitze – Suldenspitze – Casatihütte
[ca. 4 uur, +800 hm, -150 hm]

Na het ontbijt beginnen we met de klim via de Eisseespitze (3.230 m) en door spletenrijk gletsjerterrein naar de Suldenspitze (3.376 m). Vanaf hier dalen we af naar de Casatihütte (3.254 m), waar we de nacht doorbrengen.
De Casatihütte lag ten tijde van de Eerste Wereldoorlog direct aan het front en vandaag de dag zijn de sporen daarvan nog steeds langs de weg naar de hut te vinden.

dag 4 Monte Cevedale – Schaubachhütte – Hintergrathütte
[ca. 6 uur, +900 hm, -1.200 hm]

Vandaag staat de beklimming van de Monte Cevedale (3.679 m), de op 2 na hoogste berg van het Ortler-gebied, op het programma. ’s Ochtends vroeg gaan we met lichte bepakking op weg en via de gletsjer bereiken we de top. De afdaling gaat via dezelfde route terug naar de Casatihütte. Na een korte pauze vervolgen we onze weg via de voormalige Hall’sche Hütte en de Schaubachhütte naar de Hintergrathütte (2.661 m), aan het prachtige gelijknamige bergmeer.

dag 5 Hintergrathütte – Tabarettahütte – Payer Hütte
[ca. 5 uur, +750 hm, -350 hm]

Met de overgang naar de Payer Hütte (3.029 m) hebben we vandaag een rustige ontspannen dag voor de boeg. Een ideale dag dus om te herstellen van de inspanningen van de afgelopen dagen en om ons voor te bereiden op de beklimming van de Ortler.
We volgen de Morosiniweg naar de Tabarettahütte. Na een pauze lopen we via de Bärenkopfscharte (2.871 m) verder naar de Payer Hütte. Vanaf het terras van de hut hebben we al een prachtig uitzicht op de Obere Ortlerferner en de Ortler.

dag 6 Payer Hütte – Ortler – Tabarettahütte
[ca. 7 uur, +900 hm, -1.350 hm]

Nog in het donker gaan we op weg voor het hoogtepunt van deze tourenweek. Via de Normalweg beklimmen we de Ortler. De route gaat via gezekerde rotsklimpassages en spletenrijk gletsjerterrein steil omhoog tot aan het Ortlerplateau. de laatste klim naar de top gaat wat minder steil. Boven aangekomen wacht een onvergetelijk uitzicht. Na een welverdiende pauze op de top dalen we via de Payer Hütte af naar de Tabarettahütte (2.556 m). Vanaf het terras bij de hut kunnen we nog eenmaal genieten van het uitzicht op de indrukwekkende Ortler Noordwand en onder het genot van een groot glas gerstennat laten we de hele week nog eens de revue passeren.

dag 7 Tabaretta Hütte – Sulden
[ca. 2 uur, -700 hm]

Na het ontbijt dalen we af naar Sulden, waar we afscheid van elkaar en van dit fantastische gebied nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– vanaf 4 personen een 2e berggids voor de beklimming van de Ortler
– huur gletsjeruitrusting & klettersteigset

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten (ca. € 60,-/€ 80,- per dag)
– verzekeringen
– transfer- en bergliftkosten (ca. € 40,-)
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.174

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Italië
Reisduur
7 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U heeft ervaring in de omgang met pickel en stijgijzers (opgedaan tijdens bijv. een cursus of eerdere hoogalpiene touren). Eenvoudige klimpassages zijn mogelijk. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 7 – 9 uur
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest