Matterhorn Exclusive

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 2 dagen
Nog enkele beschikbaar
Omschrijving
Hoog boven Zermatt uitstekend, alleenstaand, imposant en majestueus, presenteert zich de
Matterhorn (4.478 m)
In 2016 was het 150 jaar geleden dat de Matterhorn voor het eerst bedwongen werd door berggidsen uit Zermatt en de Brit Edward Whymper. Zelfs vandaag de dag nog behoort de beklimming via de normaalweg over de Hörnligraat tot één van de zwaarste klassiekers van de Alpen.

Voor deze beklimming is dan ook een absoluut goede acclimatisatie vereist. Een goede voorbereiding zou de Walliser Experience kunnen zijn. Een gepaste besteding van je vakantie wanneer je stevig actief bezig wilt zijn.

Let op: staat je gewenste periode er niet bij, neem dan even contact met ons op. Dan bekijken wij wat de mogelijkheden zijn.

Programma
za. Zermatt – Hörnlihütte
[ca. 2 uur, +700 hm]

Individuele heenreis naar Herbriggen. Trefpunt om 11.00 uur in Hotel Bergfreund. Na de uitrustingscheck worden we door Rosi naar Zermatt gebracht. Met de berglift zweven we naar de Schwarzsee en vervolgens te voet naar de Hörnlihütte (3.260 m).

zo. Hörnlihütte – Hörnligraat – Matterhorn – Zermatt
[ca. 10 uur, +1.220 hm, -1.900 hm]

Nog voor het opkomen van de zon, vertrekken we voor de beklimming van de bekendste berg van de Alpen via de Hörnligraat. Nog in het donker bereiken we de eerste klimpassages, die we met de hoofdlamp op bedwingen. Net voorbij het Solvay bivak bereiken we de sleutelpassage, waarna we snel de top bereiken.

Na een korte pauze op de top, dalen we weer snel af om de laatste lift terug naar Zermatt te halen en rijden vervolgens weer terug naar Herbriggen.
Reisdetails

Inbegrepen
– 2 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 1x overnachting in meerpersoonskamers of op het lager
–  1x HP (ontbijt en avondeten)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– transfers en bergliften (ca. CHF 60,-)
– verzekeringen

Let op! In geval kort voor vertrek de beklimming vanwege bijv. het weer gecancelled moet worden, worden de annuleringskosten van de hut niet gerestitueerd!

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in een berghut op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 2.084

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
2 dagen
Aantal deelnemers
1-1 deelnemer
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime hoogtourenervaring in rots, sneeuw en ijs. U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware tot zware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld meer dan 10 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest