Ötztaler Experience

Ötztaler Experience

Ötztaler klassiekers in sneeuw & ijs
Deze hoogalpiene touren vakantie week speelt zich af in het vergletsjerde hart van de Ötztaler Alpen. Ondanks de zich terugtrekkende gletsjers, blijft het gebied een enorme aantrekkingskracht uitoefenen. De “Venter Runde” is een klassieker onder skitourentochten en wordt ook wel de Haute Route van de Oost-Alpen genoemd. Maar ook zonder tourenskies weet deze tocht te imponeren. Onder leiding van een Oostenrijkse berggids maakt u deze week kennis met dit indrukwekkende gebied en beklimt u de hoogste drieduizenders van dit gebied.

Klasssiekers in Ötztaler sneeuw & ijs

Goede berghutten

Huur technische uitrusting inclusief

Ma.
Vent – Martin Bush Hütte [ca. 2,5 uur, +600 hm]
Heenreis en aankomst in Vent. Trefpunt om 14.00 uur bij Hotel Post. Kennismaking, uitrustingscontrole en verdeling van de technische huuruitrusting. Gezamenlijk omhoog naar de Martin Bush Hütte (2.501 m).
Di.
Martin Bush Hütte – Similaun – Similaunhütte [ca. 7 uur, +1.100 hm, -600 hm]
Door het Niedertal lopen we eerst naar de Similaunhütte, waar we de nacht zullen doorbrengen. Nadat we ons hier “geïnstalleerd” hebben, lopen we met lichte bepakking naar de top van de Similaun. Na een uitgebreide pauze op de top, dalen we af naar de Similaunhütte (3.019 m).
Wo.
Similaunhütte – Fineilspitze – Bella Vista Hütte [ca. 6 uur, +500 hm, -700 hm]
We starten vandaag met een bezoek aan de vindplaats van Ötzi, om vervolgens door te lopen naar het Hauslabjoch (3.279 m). Hier laten we onze rugzakken achter en beklimmen we via de noordoostgraat de top van de Fineilspitze (3.516 m). De afdaling via de Hochjochferner brengt ons op de Rifugio Bella Vista (2.842 m).
Do.

Hintereisjoch – Weißkugel – Hochjoch Hospiz  [ca. 9 uur, +1.000 hm, -1.350 hm]
Vanaf de Bella Vista lopen we via Steinschlagjoch en Hintereisjoch naar de top van de Weißkugel (3.739 m), de op 2 na hoogste berg van Oostenrijk. Na een welverdiende pauze en een fantastisch uitzicht beginnen we aan de lange afdaling over de Hintereisferner naar het Hochjoch Hospiz (2.412 m).

Vr.

Fluchtkogel – Vernagthütte [ca. 7 uur, +1.090 hm, -750 hm]
Topbestemming vandaag is de Fluchtkogel (3.497 m). Na genoten te hebben van fantastische uitzicht dalen we af naar de Vernagthütte (2.755 m).

Za.
Vernagthütte – Brochkogeljoch – Wildspitze – Breslauerhütte – Vent [ca. 8,5 uur, +1.100 hm, -1.450 hm]
Vandaag letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de week: via het Brochkogeljoch (3.423 m) beklimmen we de Wildspitze (3.772 m), de hoogste berg van de Ötztaler Alpen en tegelijk de op één na hoogste van Oostenrijk.
Afdaling via het Mitterkarjoch naar de Breslauer Hütte en na een korte pauze lopen we door naar de Stableinalm en vervolgens met de berglift naar Vent, waar we om ca. 15.00 uur aankomen en afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 1x berglift
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

€985
6 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (hoogalpiene touren)

U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 - 10 uur
Groepsreis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-25

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten