Ötztaler Experience

Ötztaler Experience

Ötztaler klassiekers in sneeuw & ijs
Deze hoogalpiene touren vakantie week speelt zich af in het vergletsjerde hart van de Ötztaler Alpen. Ondanks de zich terugtrekkende gletsjers, blijft het gebied een enorme aantrekkingskracht uitoefenen. De “Venter Runde” is een klassieker onder skitourentochten en wordt ook wel de Haute Route van de Oost-Alpen genoemd. Maar ook zonder tourenskies weet deze tocht te imponeren. Onder leiding van een Oostenrijkse berggids maakt u deze week kennis met dit indrukwekkende gebied en beklimt u de hoogste drieduizenders van dit gebied.

Klasssiekers in Ötztaler sneeuw & ijs

Goede berghutten

Huur technische uitrusting inclusief

Ma.
Vent – Martin Bush Hütte [ca. 2,5 uur, +600 hm]
Heenreis en aankomst in Vent. Trefpunt om 14.00 uur bij Hotel Post. Kennismaking, uitrustingscontrole en verdeling van de technische huuruitrusting. Gezamenlijk omhoog naar de Martin Bush Hütte (2.501 m).
Di.
Martin Bush Hütte – Similaun – Similaunhütte [ca. 6 uur, +1.150 hm, -600 hm]
Via de Marzellkam lopen we omhoog naar de Niederjochferner om vervolgens via de westgraat de top van de Similaun (3.606 m) te bereiken. Na een uitgebreide pauze op de top, dalen we af naar de Similaunhütte (3.019 m).
Wo.
Similaunhütte – Saykogel – Hochjochhospiz [ca. 6 uur, +600 hm, -1.200 hm]
We starten vandaag met een bezoek aan de vindplaats van Ötzi op het Hauslabjoch. Daarna gaan we via het Fineiljoch (3.280 m) naar de top van de Saykogel (3.360 m). Vervolgens dalen we af naar het Hochjochhospiz (2.412 m).
Do.

Hochjochhospiz – Hintereisspitze – Brandenburgerhaus [ca. 6 uur, +1.200 hm, -400 hm]
Via de Kesselwandferner beklimmen we de Vordere of de Mittleren Hintereisspizte (3.474 m). Vervolgens lopen we via het Kesselwandjoch naar het Brandenburgerhaus (3.274 m). Het Brandenburger Haus is de hoogstgelegen berghut van de Ötztaler Alpen. De hut ligt op een rotseiland in een meer van ijs, tussen de Gepatsch- en de Kesselwandferner.

Vr.

Brandenburgerhaus – Obere Guslarjoch – Fluchtkogel – Vernagthütte [ca. 5 uur, +300 hm, -800 hm]
De etappe van vandaag gaat verder over de Kesselwandferner via het Obere Guslarjoch naar de Fluchtkogel (3.497 m). Via de Guslarferner dalen we af naar de Vernagthütte (2.755 m).

Za.
Vernagthütte – Brochkogeljoch – Wildspitze – Breslauerhütte – Vent [ca. 8 uur, +1.000 hm, -1.400 hm]
Vandaag letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de week: via het Brochkogeljoch (3.423 m) beklimmen we de Wildspitze (3.772 m). Afdaling via het Mitterkarjoch naar de Breslauer Hütte en na een korte pauze lopen we door naar de Stableinalm en vervolgens met de berglift naar Vent, waar we om ca. 15.00 uur aankomen en afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 6 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in meerpersoonskamers/lager
– 5x HP (ontbijt en avondeten)
– 1x berglift
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

€895
6 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 3

Product Niveau (hoogalpiene touren)

U heeft ruime bergervaring, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld 8 - 10 uur
Groepsreis
Oostenrijk

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten