Dent Blanche, Obergabelhorn & Zinalrothorn

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Hoogalpiene touren 5 dagen
Nog enkele beschikbaar
Omschrijving
Dent Blanche, Obergabelhorn overschrijding en Zinalrothorn
3 Toppers in het Wallis. Met de Dent Blanche, de overschrijding van de Obergabelhorn via de Arbengraat en de Zinalrothorn bieden wij u een ongelooflijke vakantie week temidden van moeilijke en prachtige Alpentoppen. Een hoogtourenweek van de buitencategorie met zware 4.000-ers, die je in vervoering zullen brengen.
Programma
dag 1 lange klim naar de Dent Blanche Hütte
[ca. 6 uur, +1.625 hm]

Individuele heenreis naar Herbriggen. Trefpunt om 10.00 uur bij Hotel Bergfreund. Ontvangst door de berggids en vervolgens met de auto naar Ferpècle in het Val d’Hérens. Vanaf hier beginnen we aan de lange tocht naar de Dent Blanche Hütte (3.507 m). De wandeling gaat door bos en almen omhoog naar de morene van de Glacier des Manzettes en tot slot over de gletsjer naar de berghut. deJe hebt nu wel een heerlijk avondmaal verdient, want deze klim behoort tot de langste van de Alpen.

dag 2 Dent Blanche
[ca. 8-9 uur, +800 hm, -1.750 hm]]

De dag begint al zeer vroeg. In het schijnsel van onze hoofdlapmpenb gaat het eerst over de rotsen en daarna over firn omhoog naar de Wandfluehlücke (3.701 m). Via de zuidgraat beklimmen we de top, waar we getrakteerd worden op prachtige uitzichten op de beruchte Matterhorn Noordwand, de Dent d’Herens en zelfs op de uitlopers van het Monte Rosa massief. Tijdens de daarop volgende afdaling moet er verschillende keren abgeseilt worden. Via de inmiddesl bekende Wandfluehlücke dalen we verder af naar de Schönbielgletscher en verder naar de Schönbielhütte, waar we zullen overnachten.

dag 3 Schönbielhütte – Arbenbivak
[ca. 4 uur, +900 hm, -100 hm]

Op smalle paden aan de voet van de Obergabelhorn blijft de majestueuze blik op de Matterhorn ons voortdurend begeleiden. Via de klim naar de Arbengletscher bereiken we spoedig ons onderkomen voor de nacht, het Arbenbivak (3.224 m). Zo benutten we deze rustige dag om ons van de beste plaatsen in het bivak te verzekeren.

dag 4 Arbenbivak – Arbengraat – Obergabelhorn – Wellenkuppe – Rothorn Hütte
[ca. 8 uur, +900 hm, -1.020 hm]

We beginnen vanmorgen via een steil blokkenterrein omhoog naar de Arbengraat. Een mooie klimroute brengt ons over de messcherpe graat in meerdere touwlengtes naar de eenzame top van de Obergabelhorn (4.036 m). De afdaling gaat tot aan de voet en dan na enkele meters stijgen staan we op onze tweede top, de Wellenkuppe (3.903 m). Hier pauzeren we in het centrum van het Wallis en in de schaduw van de Zinalrothorn, voordat we verder door blokkenterrein afdalen naar de Rothorn Hütte (3.198 m).

dag 5 Rothorn Hütte – Zinalrothorn – Zermatt – Herbriggen
[ca. 9 uur, +1.020 hm, -2.400 hm]

Omhoog via de gletsjer en eenvoudig klimterrein tot aan het begin van het markante couloir. Via dit couloir bereiken we de sleutelpassage op de Binerplatte. Daarna gaat het verder op de moeilijke topgraat naar het kruis op de top van de Zinalrothorn (4.221 m).
Tijdens de afdaling via de Rothornhütte en het Berghotel Trift pauzeren we even, schudden de benen los, en dalen verder af naar het dal naar Zermatt en Herbriggen, waar we afscheid van elkaar nemen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 5 dgn. organisatie en begeleiding door een berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verblijfskosten (ca. CHF 70,-/nacht)
– transferkosten (ca. CHF 40,-)
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze hoogalpiene tour in diverse berghutten op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 3.844

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Zwitserland
Reisduur
5 dagen
Aantal deelnemers
1-1 deelnemer
               
Niveau (hoogalpiene touren)
U heeft ruime hoogtourenervaring in rots, sneeuw en ijs. U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. U beschikt over een goede stijgijzertechniek, ook tijdens middelzware tot zware klimpassages. Uw conditie is toereikend voor dagetappes tot gemiddeld meer dan 10 uur.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest