Südtiroler Wein- und Kastanienweg

Südtiroler Wein- und Kastanienweg

Wandelen aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam in de schaduw van de Dolomieten. In het hart van Zuid-Tirol tussen Brixen, de cultuurhoofdstad van Tirol, Bolzano, de hoofdstad van de regio Zuid-Tirol en Merano, de mediterrane kuurstad.
Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Tijdens het eerste deel van de week volgen we de kastanjeroute met een prominent uitzicht op de Dolomieten. Het tweede deel loopt u door de vele wijn- en fruitgaarden, die het gebied tussen Bolzano en Merano rijk is.

Breng een bezoek aan Brixen, Bolzano en Merano

Omringd door druiven- en fruitboomgaarden

Schitterende Kalterermeer

Dag 1
Heenreis en aankomst in Brixen
Wanneer u tijdig aankomt verdient het aanbeveling om eens door de oude binnenstad van Brixen te slenteren; de gezellige straatjes en steegjes en de Dom zijn meer dan de moeite waard.
Dag 2
Brixen – Klausen [ca. 5 uur, +625 hm, -700 hm]
Vanaf Brixen wandelt u omhoog naar de Pfeffersberg. U komt langs vele kleine gehuchtjes en bergboerderijen. In het Zuiden heeft u een prachtig uitzicht op de indrukwekkende Dolomietentoppen. Via Feldthurns en het klooster Säben bereikt u uiteindelijk Klausen.
‘s Avonds vindt er een kort informatief gesprek plasts over de rest van de week.
Dag 3
Klausen – Ritten – Bolzano [ca. 6 uur, +675 hm, -250 hm]
Een korte rit met de bus naar Barbian, van waar uw wandeling over de Ritten, een enorm hoogplateau boven het Eisacktal met een prachtig uitzicht op de Dolomieten en in het bijzonder het Schlern-massief, begint. Na bezichtiging van de bekende aardpyramides lopen we door naar Ritten, waar we met de Rittnerbahn naar Bolzano rijden. Nergens anders zijn de Duitse en de Italiaanse cultuur zo sterk met elkaar verbonden, als hier in Bolzano.
Tip: een overheerlijke cappucino op de Walther Vogelweide Platz!
Dag 4
Bolzano – Kalterer See/omgeving [ca. 6-7 uur, +550 hm, -350 hm]
Het zonovergoten Zuiden van Zuid-Tirol verwacht u vandaag. U wandelt vandaag door één van de bekendste wijnbouwgebieden rondom het bekendste meer van Zuid-Tirol, de kalterer See. Niet alleen de vele wijnbouwgebieden, maar ook veel burchten, kastelen, kloosters, kerken en boerderijen bepalen het beeld tijdens de wandeling vandaag. Een must voor elke wijnliefhebber is een bezoek aan het Zuidtiroler Wijnmuseum in Kaltern, waar u inzicht krijgt in de wijngeschiedenis van Zuid-Tirol.
Dag 5
Kalterer See/omgeving – Tramin – Kalterer See/omgeving [ca. 6-7 uur, +/-775 hm]
De Südtiroler Weinstrasse, een tip voor elke wijnliefhebber. Schilderachtige wijnhellingen en fascinerende landschappen begeleiden u vandaag tijdens uw wandeling. In dit gebied bevinden zich de grootste wijnkelders en veruit de bekendste wijnproducenten.
Dag 6
Kalterer See/omgeving – Lana – Merano [ca. 6-7 uur, +/-325 hm]
Na het ontbijt worden we eerst naar Lana gebracht. Hier begint onze wandeling langs de beroemde Marlinger Waalweg, de langste waalroute van Zuid-Tirol, naar Forst. Waalwegen zijn irrigatiekanaaltjes, die vroeger gebruikt werden om de vele droge wijn- en fruitplantages van water te voorzien. Tegenwoordig lopen er prachtige wandelroutes langs deze walen. ter hoogte van Schloss Tirol volgen we de bekende Tappeiner Weg naar Merano. Vroeger wist keizerin Sissi het milde klimaat hier te waarderen. Eeuwenoude promenades en prachtige parken nodigen uit om op een ontspannen manier te dag af te sluiten.
Dag 7

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 6x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC
– 6x ontbijt(buffet)
– in het geval u HP geboekt heeft, minstens 3-gangen avondmenu’s
– informatief gesprek op de 2e avond in Klausen
– bagagetransport van hotel naar hotel
– tickets voor de transfers volgens programma
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting; indien van toepassing dan zelf ter plaatste te voldoen
– terugreis van Merano naar Brixen (er zijn zeer goede treinverbindingen, kosten per persoon ca. € 10,00 – € 12,00); op aanvraag wordt er een shuttlebusje georganiseerd (1 tot 8 personen, prijs: € 130,- )
– toeslag eenpersoonskamer: €130,-
– toeslag halfpension: €139,-
– toeslag hoogseizoen: €40,- (21.07 – 14.10)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op zondagen tussen 22.04 en 14.10, en kan gestart worden op zaterdagen tussen 26.05 en 28.07.

€659
7 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-04-22

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten