Selvaggio Blu

Original
Nieuw

Selvaggio Blu

Een once-in-a-lifetime bucketlist experience 
De Selvaggio Blu kun je met niets anders vergelijken, deze trekking langs de kust van Sardinië is adembenemend mooi.

Selvaggio Blu, in het Nederlands Wild Blauw, zegt veel en laat tegelijkertijd veel ruimte voor interpretatie. De trekking staat in de boeken beschreven als de “moeilijkste” trekking van Italië én als een van de 100 mooiste trektochten ter wereld. Deze 6-daagse wandeling loopt van Santa Maria Navarrese langs de steile kust van de Golf van Orosei naar Cala Gonone. Daartussen ligt de wilde, ongerepte steile kust van Sardinië met haar schitterende baaien.

We lopen deels op zeeniveau en deels 700 meter boven de zee, over herderspaden, door de wilde natuur en over richels de kustlijn van Sardinië volgend. De grootste uitdaging ligt in het vinden van de juiste weg en het NIET voorhanden zijn van drinkwater. Daarom zorgt de gids tijdens deze trektocht voor water en eten.

We nemen ook geen tent mee, maar genieten volop van de nachten onder een wonderschone sterrenhemel, of tijdens slecht weer in een van de vele grotten of rotsoverhangen. De verfrissende duik in zee, het gezamenlijke diner aan het strand, het overnachten in een warme slaapzak onder de sterrenhemel en in slaap vallen met geluiden van de zee maken dat deze reis er een is om nooit te vergeten.

Hoewel de dagetappes niet heel lang zijn en ook de hoogtemeters onder de 700 meter per dag liggen, is deze reis door het terrein wel veeleisend. Een goede conditie en bergwandel ervaring zijn hierdoor een vereiste evenals trittsicherheit en je moet vrij zijn van hoogtevrees. Klettersteig ervaring is niet vereist.

Voor wie durft: een once-in-a-lifetime bucketlist experience

Slapen onder de sterrenhemel van Sardinië

Dé reis voor avonturiers

zo.

Individuele heenreis Cagliari
Individuele heenreis naar Cagliari, hier staat een transfer naar het hotel voor u klaar.

ma. t/m za.

Maandag starten we met onze voorbereidingen, rugzakken worden ingepakt en de laatste details worden doorgesproken. Hierna starten we ons geweldige avontuur. Zaterdag gaan we met de boot terug naar Santa Maria.

zo.

Terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en van adembenemend Sardinië.

Inbegrepen
– 2x overnachting in 2-persoonskamers (hotel)
– 5x overnachting onder de sterrenhemel, incl. mat en slaapzak
– 2x halfpension (ontbijt en avondeten in hotel)
– Verzorging met eten en drinken gedurende de trekking
– transfers van en naar de luchthaven Cagliari
– boottransfer naar Santa Maria
– begeleiding door een lokale berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis (retourvlucht ca. €250,-)
– evt. verzekeringen

€1295
8 dagen
7 - 8 deelnemers
Nederlandstalig
Niveau 3

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Niveau 3

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Groepsreis
Italie
Niet beschikbaar