Gevorderdencursus Rots & IJs Stubaier Alpen

Gevorderdencursus Rots & IJs Stubaier Alpen

Gletsjers en rotsgraten in de Stubaier Alpen
Gecombineerde touren stellen hogere eisen aan een alpinist dan pure gletsjertochten. Daarom staan naast het voortbewegen in steil verijsd terrein ook rotstechnieken op het programma. Naast praktijkonderdelen als klimtechnieken in rots, herhaling van de bergreddingstechnieken, het aanbrengen van vaste punten in rots en ijs en het begaan en zekeren van eenvoudige rotspassages en graten. Daarnaast komen de nodige theoretische onderwerpen aanbod, zoals tourenplanning en oriëntatie.
Het terrein rond de perfecte Franz Senn Hütte is uitermate geschikt voor deze cursus. Deze cursus is ideaal als eerste kennismaking met hoogalpiene touren in gecombineerd terrein of als voorbereiding op zwaardere tochten onder leiding van een berggids.

Sneeuw & ijs en rots in één cursus

Ideaal cursusterrein

Gezellige Franz Senn Hütte

Do.

Franz Senn Hütte – start cursus
Ontvangst en korte bespreking van het programma. Gezamenlijk op weg naar de Franz Senn Hütte. Daarna starten we met materiaal- en knopenkunde, touwbehandeling, klimtechnieken in rots en abseilen.
’s Avonds theorie: oriëntatie

Vr.

Cursusdag gletsjer
Cursus op de gletsjer met klimtechnieken in steil ijs, voorklimmen in ijs, techniek en tactiek bij het begaan van gletsjerbreuken en het oversteken van een “bergschrund”.
’s Avonds theorie: eerste hulp en alpiene gevaren

Za.

Cursusdag rots
Rotscursus tijdens een tour, begaan en zekeren van rotsgraten, aanleggen van vaste punten in rots, mobiele zekeringsmiddelen en nog veel meer.
’s Avonds voorbereiding tour voor de volgende dag

Zo.

Opleidingstour
Verdieping en oefening van de cursusinhoud tijdens een gecombineerde tour met extra aandacht voor oriëntatie en bergredding. Vandaag kun je de berggids bewijzen dat je klaar bent voor je eerste zelfstandige hoogalpiene avontuur.
Aan het begin van de middag komt er een eind aan deze cursus en dalen we gezamenlijk af naar het Stubaital.

Inbegrepen
– 4 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 3x overnachting in een meerpers.kamer
– 3x halfpension (ontbijt en avondeten)
– huur gletsjeruitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

€525
4 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (cursussen)

Je hebt bij voorkeur een basiscursus doorlopen en wellicht al enige hoogtourenervaring. Je hebt gletsjer- en stijgijzerervaring. Je conditie is toereikend voor dagtochten tot 7 uur looptijd.
Groepsreis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-07-19

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten