Basiscursus sneeuw & ijs Ötztaler Alpen met Wildspitze

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergsportcursussen 6 dagen
Omschrijving
Basiscursus met beklimming van de Wildspitze
Je bent toe aan de volgende stap in je bergsport”carrière”? Tijdens deze cursus leer je alle basisbeginselen, die benodigd zijn voor toekomstige hoogalpiene touren. Aan bod komen ondermeer zaken als tourenplanning, bergreddingstechnieken en nog veel meer aspecten, die komen kijken bij zelfstandige gletsjertochten.
in kleine groepen bieden wij op het opleidingssteunpunt Taschachhaus een 6-daagse cursus, die niets meer te wensen overlaat. Grote PLUS van deze cursus is natuurlijk de mogelijke beklimming van de Wildspitze!
Programma
ma. Taschachhaus – aanvang cursus

Individuele heenreis naar Tieflehn achterin het Pitztal. Trefpunt ’s ochtends om 10.00 uur op de parkeerplaats van Hotel Gundolf. Na de kennismaking wordt het materiaal voor het bagagetransport gesorteerd en gaan we gezamenlijk op weg. In ca. 3 uur lopen we naar het Taschachhaus. Onderweg wordt er al het nodige verteld over gletsjers.
Nadat we onze intrek op de hut hebben genomen begint de basiscursus met aanbindmethoden op de gletsjer, knopen- en materiaalkunde.

di. Cursusdag Taschachferner

Deze eerste cursusdag op de Taschachferner staat in het teken van bergredding en het voortbewegen met pickel en stijgijzers. Er worden 2 technieken behandeld en geoefend om slachtoffers uit een gletsjerspleet te redden, t.w. de Lose Rolle en de Mannschaftszug.
Andere onderwerpen vandaag zijn de techniek en tactiek bij het begaan van gletsjerspleten, stijgijzertechniek in ijs, remoefeningen tijdens een val in firn.
’s Avonds theorie Eerste Hulp, alpiene gevaren en tourenplanning.

wo. Cursusdag Taschachferner

Oefening baart kunst! Ook vandaag zijn we weer op de Taschachferner en worden de gisteren geleerde zaken verder geoefend en breiden we uit met het opvangen van een val in een gletsjerspleet, zelfredding uit een spleet en de frontalzackentechniek. De berggids staat je met raad en daad terzijde.
’s Avonds theorie oriëntatie in de bergen en planning van de tour van de volgende dag.

do. Opleidingstour Sexegertenspitze

Vandaag staat de eerste zelf geplande hoogtour naar één van de omliggende 3.000-ers op het programma. De Sexegertenspitze (3.348 m) is hiervoor bij uitstek geschikt. Onderweg dient er een gletsjerbreuk overwonnen te worden en voor alle inspanningen wordt je op de top beloond met een fantastisch uitzicht op de Wildspitze en de Ortler. Onderweg kan er nog een reddingsoefening in een gletsjerspleet ingebouwd worden.
Terug op de hut wordt de tocht geëvalueerd en de tegengekomen problemen besproken.

vr. Wildspitze
[ca. 8-9 uur, +/-1.350 hm]

Hoogtour naar de op één na hoogste berg van Oostenrijk. Na de Grossglockner komt de Wildspitze (3.772 m). Alle geleerde lesstof kunnen we vandaag toepassen.
Deze hoogtour is een lange en veeleisende tocht, die van elke deelnemer veel vraagt.

za. Laatste cursusdag op de gletsjer

Verdieping en intensivering van de verschillende cursusonderdelen. Ook worden openstaande vragen en problemen behandeld. Vandaag is tevens een reservedag voor de beklimming van de Wildspitze.
Aan het begin van de middag komt er een einde aan deze intensieve cursus en dalen we gezamenlijk af naar het dal. Naar verwachting zijn we om 15.30 uur weer beneden in het dal.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in een meerpers.kamer
– 5x halfpension (ontbijt en avondeten)
– bagagetransport naar de hut en terug
– huur gletsjeruitrusting
– dagelijks tourenproviand

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze cursus in een berghut op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.124

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Oostenrijk
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (cursussen)
U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. Voor de opleidingstouren is conditie benodigd voor dagtochten tot gemiddeld 5 uur looptijd en hoogteverschillen tot 1.000 hoogtemeters (voor uitzonderingen zie het “programma”). Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis benodigd. Wel heeft u al de nodige bergwandelervaring.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest