10-Meren Trail

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Trailrunning 8 dagen
Nieuw
Omschrijving
Trailrun paradijs Salzkammergut
De 76 meren en een zeer afwisselende bergwereld maken het Salzkammergut een prachtige trailrun bestemming.

5 etappes – 119 kilometer – 7.597 meter stijgen – 7.363 meter dalen

Deze trailrunning tour in het Salzkammergut is een waar genot. Beklim de mooiste bergtoppen en geniet van de spectaculaire uitzichten.

Programma
dag 1 Heenreis en aankomst in Bad Ischl

Individuele heenreis en eerste overnachting in Bad Ischl.

dag 2 Bad Ischl – Altaussee

[ca. 18,5 km, +1.109 hm, -663 hm]
De eerste etappe begeleidt je vanuit Bad Ischl met een eerste beklimming naar de Hoisenradalm en verder naar de Hütteneckalm. Beide hutten zijn fijn om een pauze te maken. Verder vervolgt het pad richting de Lambacherhütte, daaraan voorbij gaan we halfrond de Sandling tot aan de Altaussee.

dag 3 Altaussee – Ebensee

[ca. 27,5 km, +1.250 hm, -1.501 hm]
Start bij de Altaussee en trailrun richting de Blaa alm en stijg richting Loser. Voorbij de Loserhütte en de Augstsee gaat het pad verder over de Augstwiesenalm richting het Albert-Appel-Haus. Neem hier een pauze en sterk jezelf aan voordat het pad weer begint met de volgende daling. Via de Wildensee en voorbij de Rinnerhütte daal je af naar de Offensee. Met een taxitransfer ga je vanaf de Offensee naar de Ebensee, waar je overnacht vandaag.

dag 4 Rustdag in Ebensee

Onze tips voor vandaag: Bezoek de “River Wave”, waar je iedere dag op de grootste kunstmatige golfen van Europa kunt surfen. Ga kitesurfen op de Ebensee, vanuit de Rinderbachbucht, en breng je dag door op het water. Of, ga met de lift omhoog en bezoek het Baumwipfelpfad bij Grünberg en geniet van het adembenemende uitzicht over de Salzkammergut. Deel je dag precies zo in, zoals jij dat wilt! Overnachten doe je in Ebensee.

dag 5 Ebensee – Weissenbach am Attersee

[ca. 26,5 km, +2.165 hm, -2.130 hm]
De start met de beklimming naar het hoogteplateau van de Feuerkogel. Je komt voorbij de Riederhütte en diverse bergtoppen van het Höllengebergte, trailrun verder tot aan het Hochleckenhaus. Neem een welverdiende pauze. Verder vervolgt de route richting het zuidwesten, voordat je bij de Schoberstein am Attersee het dal in rent. De overnachting is vandaag in Weissenbach am Attersee.

dag 6 Weissenbach am Attersee – Strobl

[ca. 26,5 km, +1.523 hm, -1.438 hm]
Van Attersee stijg je rennend naar de Lasseralm over de Ackerweg en voorbij de Ackergraben richting de Eisenaueralm. Vanuit hier start je de beklimming van de Schafberg over de Himmelspfortenweg. Vanaf de bergtop geniet je van een imposant uitzicht over de bergmeren en toppen van de omgeving van het Salzkammergut. Verder kom je rennend langs de Mönichsee en over de Vormaueralm daal je af naar Schwarzenbach, om vervolgens over de Bürglsteinpromenade naar het eindpunt van vandaag te gaan: Strobl am Wolfgangsee.

dag 7 Strobl – Bad Ischl

[ca. 20,5 km, +1.550 hm, -1.631 hm]
Vanuit Strobl begint de etappe met een beklimming naar de Sonntagkaralm en over het Ahornfeld verder naar de Rosskopf. Langs het Katergebergte leidt de trailrun je naar de bergtop van de Hainen en omhoog naar de top van de Katrin, de huisberg van Bad Ischl. Pauze kun je houden in de Katrinalmhütte. Goed aangesterkt ga je dan nog een allerlaatste keer bergaf het dal van Bad Ischl in. Hier overnacht je vandaag.

dag 8 Individuele terugreis of verlenging

Geniet nog even van het Salzkammergut, vandaag is tijd voor het individuele vertrek. Je kunt er ook voor kiezen de vakantie te verlengen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 7x overnachting in meerpersoonskamers in ***hotels/ gasthof
– 7x ontbijt
– 1x transfer Offensee – Ebensee
– 5x bagagetransport van hotel naar hotel (max. 2 stuks p.p. van 25 kg)
– goede routebeschrijving
– GPX-coördinaten
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches, drankjes & diner
– evt. toegangstickets voor liften/ OV
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf te voldoen)
– toeslag eenpersoonskamer (€ 219,-)
– toeslag halfpension (€ 235,- p.p.)

Reisperiodes
Deze reis kan elke dag gestart worden binnen de periode 21.05 (eerste startmogelijkheid) en 15.10.2024 (laatste startmogelijkheid), onder voorbehoud van de sneeuwcondities.

Onderkomens

Je verblijft deze reis in ***hotels/ gasthof in een meerpersoonskamers.

Vanaf: 815

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Categorieën: ,
Land
Oostenrijk
Reisduur
8 dagen
Aantal deelnemers
n.v.t.
Dit is een individuele reis, deze reis vindt in principe altijd plaats.
               
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
hoogteverschillen van gemiddeld meer dan 1.200 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd vanaf 7 uur (zonder pauzes) per dag, waarvan stijgend 3 tot 5 uur
Niveau Technisch (bergwandelen)
Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest