Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Huttentochten: de meest gestelde vragen

Huttentochten: de meest gestelde vragen

Hoewel het nieuwe jaar nog maar net begonnen is en het nog volop winter is, wordt het al weer tijd om na te denken over de zomervakantie. Met de groeiende populariteit van actieve vakanties en in het bijzonder bergwandelen en huttentochten, hebben we een aantal veel voorkomende vragen voor jullie beantwoord.

Huttentochten en begeleiding
Kan ik een huttentocht bij jullie boeken zonder begeleiding?
Ja! Dat kan, we hebben een mooie selectie individuele huttentochten, uit de 100% original huttentochten, voor jullie klaarstaan. Deze tochten kun je op eigen initiatief en verantwoordelijkheid wandelen. Je krijgt wel de benodigde informatie mee in een boekje, met de routekaart erbij. We bereiden jullie zo goed mogelijk voor met informatie, regelen het organisatorische gedeelte en we zijn bereikbaar tijdens jullie reis.

Kan ik een huttentocht met begeleiding boeken?

Natuurlijk! Wij raden iedereen de begeleiding van een bergwandelgids aan. Al onze huttentochten worden begeleid door een gecertificeerde Nederlandstalige bergwandelgids. De bergwandelgids neemt de gehele organisatie onderweg en op de hut voor zijn/haar rekening. Ook in geval van calamiteiten, plotselinge weeromslagen en andere ongemakken, weet hij/zij hoe te handelen. Je hebt dus nergens omkijken naar en hoeft alleen nog maar te wandelen en te genieten. Een veelgehoorde reden om niet met een bergwandelgids te lopen, is dat men niet met een grote groep op stap wil. Om die reden houden wij juist onze wandelgroepen klein. Al onze huttentochten hebben een maximum van 9 deelnemers. Uitzondering zijn de gezinswandelreizen, waar het maximum op 12 ligt. Het is voor de kinderen namelijk veel leuker als er meer leeftijdsgenootjes mee wandelen. 

Geen zin om met andere, voor jou onbekende, deelnemers te lopen?

Een andere reden die wij vaak te horen krijgen is dat men liever niet met onbekende andere reizigers wil lopen. Kunnen wij ook heel goed begrijpen. Wij maken voor u graag een huttentocht op maat, met wel de deskundige begeleiding van een bergwandelgids, maar niet met andere deelnemers. Vanaf 4 deelnemers kan dit al heel interessant zijn.

Huttentochten en bagagevervoer
Ik wil wel een huttentocht lopen maar niet de hele tocht met een zware rugzak lopen, kan dit?
Het echte huttentocht-gevoel ervaar je pas als je met je eigen bepakte rugzak door de bergen loopt. Maar wil je toch liever met een lichte dagrugzak lopen en je bagage laten vervoeren, dan is de keuze echter zeer beperkt. Vaak zijn hutten dermate slecht bereikbaar, dat de bagage niet vervoerd kan worden. Hoewel de lager gelegen hutten vaak nog wel per terreinwagen te bereiken zijn, bij de hoger gelegen hutten ben je meestal aangewezen op een materiaallift. Maar veel materiaalliften zijn alleen toegankelijk voor privédoeleinden en voor mensen met een speciale ontheffing. Daarnaast zijn er ook nog steeds hutten, die alleen per helikopter bevoorraad kunnen worden. Kortom, een huttentocht met bagagevervoer is logistiek gezien meestal niet mogelijk.

Een uitzondering is de Stubaier Höhenweg; wij kunnen deze aanbieden met bagagevervoer, omdat de materiaalliften van de verschillende hutten allemaal in het dal beginnen en goed te bereiken zijn.

Een andere mogelijkheid zijn onze wandelreizen met bagagevervoer, waar je dan doorgaans op een, letterlijk en figuurlijk, lager niveau loopt en je overnacht in hotels en gasthofen. Dit zijn overigens ook individuele reizen. Je loopt dus zelfstandig met een routebeschrijving en/of gps-tracks.
Daarnaast hebben we een beperkt aantal meerdaagse tochten met bagagevervoer, die toch door hoogalpien terrein gaan, maar waarbij we dan wel beneden in het dal overnachten. Deze tochten worden alleen aangeboden met begeleiding door een bergwandelgids.

Huttentochten en honden
Kan mijn hond mee op een wandelreis of huttentocht?

Wandelmogelijkheden, waarbij de hond mee mag, zijn er genoeg. Dat zijn de individuele wandelreizen met bagagevervoer, waarin accommodaties zijn opgenomen, waar honden zijn toegestaan.

Een huttentocht lopen met een hond, is echter een heel ander verhaal. Om redenen van overlast en hygiene, laten weinig berghutten honden toe. We hebben momenteel 3 reizen waar honden welkom zijn. Het is echter wel van belang deze wandeltochten op tijd te boeken, vaak heeft een hut maar 1 kamer voor de hond & de baasjes beschikbaar.

Met ingang van zomer 2019 hebben we wel enkele standplaatstochten opgenomen. Je verblijft dan met je hond een aantal dagen op een berghut en maakt van daaruit onder leiding van één van onze bergwandelgidsen prachtige wandelingen naar omringende bergtoppen. 

Huttentochten en kinderen
Kunnen mijn kinderen ook mee tijdens een huttentocht?

Voor gezinnen met kinderen vanaf ca. 8 jaar, hebben wij voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars verschillende mogelijkheden. Aangezien veel gezinnen al uit 4 personen bestaan, gaan onze gezinswandelreizen dus bijna altijd door. Leuker wordt het natuurlijk wanneer een groep uit 2 of 3 gezinnen bestaat.

Is een huttentocht niet veel te zwaar voor mijn kinderen?

We krijgen regelmatig de vraag of de kinderen niet te jong zijn en of het niet te zwaar voor ze is. We kunnen jullie gerust stellen: de meeste kinderen lopen al spelenderwijs door de bergen en moeten zelfs regelmatig “afgeremd” worden, omdat de ouders het anders niet kunnen bijbenen. Maar ook daar komt het voordeel van een bergwandelgids om de hoek kijken.

Is het wel leuk genoeg in de bergen voor mijn kinderen?

Alle kinderen die deelnemen aan één van onze gezinswandelreizen ontvangen een heel tof Alpenpaspoort waarin zij kunnen bijhouden waar ze hebben geslapen, huttenstempels verzamelen en ook quizen kunnen doen. Een interactief boekje dus. Wie weet kan de bergwandelgids ook wel helpen met een aantal vragen.

Onze bergwandelgidsen vertellen graag wat meer over de bergen, flora, fauna en het leven op een berghut. En met de hulp van een kaart wordt iedere avond de volgende wandeldag besproken. Aan het einde van de huttentocht zijn alle kinderen volleerde bergwandelaars en kunnen ze mooie wandelingen aan hun boekje toevoegen.

 

Wat wordt jouw volgende huttentocht?

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.