Stubaier Höhenweg Comfort

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergwandelen, met bagagevervoer 7 dagen
100% Original
Nieuw
Omschrijving
Laat u in vervoering brengen door de machtige bergtoppen, de fraaie bergdalen, de gletsjers en de eenzame bergmeertjes. De Stubaier Höhenweg voert u door een fascinerend berg- en natuurlandschap. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Hoewel we nooit gletsjers oversteken, lopen u elke dag door hoogalpien terrein. Bijna 100 km lang met een lichte dagtourenrugzak, want – en dat is uniek te noemen voor een huttentrektocht – uw bagage wordt voor u vervoerd! Tijdens deze fantastische wandelweek waant u zich 7 dagen lang in een compleet andere wereld: beneden in het dal de bewoonde wereld en boven de wilde, ongerepte natuur.

  • kleine wandelgroepen met slechts 4 tot 8 deelnemers
  • begeleiding door een gecertificeerde Nederlandse bergwandelgids
  • klassieke höhenweg door een verrassend veelzijdig gebied
  • met het gemak van bagagevervoer!
Programma
zo. Omhoog naar de Franz Senn Hütte
[ca. 1,5 uur, 3 km, +400 hm]

Heenreis naar Neustift in het Stubaital. Om 14.00 uur wordt u door de bergwandelgids welkom geheten in Hotel Almhof in Milders. Transfer naar de Oberissalm en vandaar in 1,5 uur te voet naar de Franz Senn Hütte.

ma. Over beken en door hooggelegen dalen
[ca. 4 uur, 7 km, +600 hm, -460 hm]

Vandaag wacht u, aan het begin van deze Stubaier Höhenweg, de kortste en eenvoudigste etappe. Via Basslerjoch en Schrimmennieder lopen we naar de Neue Regensburger Hütte.

di. Steil bergaf naar de Dresdner Hütte
[ca. 7 uur, 12 km, +900 hm, -880 hm]

Vandaag wacht ons een lange etappe. Eerst nog gemoedelijk naar de Falbesoner See, maar daarna steil omhoog naar de Grawagrubennieder. Daarmee bereiken we dan ook meteen het hoogste punt (2.880 m) van de Stubaier Höhenweg. De route gaat verder onder de gletsjertong van de indrukwekkende Grawawandferner langs en via de flanken van Ruderhof-, Schwarzenberg-, Hölltal- en Mutterberger Seespitze.
Tijdens de lange afdaling richting Mutterberger See heeft men weer volop zicht op de Stubaier gletsjetwereld. Na een korte klim naar de Wilde Grube bereiken we de Dresdner Hütte.

wo. In het zicht van de hoogste gletsjers
[ca. 6 uur, 13 km, +920 hm, -940 hm]

Zo dicht bij gletsjerbreuken als vandaag komt u deze week niet! Na een steile klim naar het Peiljoch lijkt de Sulzenauferner voor het grijpen. Wat een adembenemend uitzicht! Ook de hoogste berg van het Stubaital, de Zuckerhütl (3.507 m) toont zich in vol ornaat aan ons.
Het tweede deel van vandaag, van de Sulzenauhütte naar de Nürnberger Hütte, verloopt, mede gelet op de vele rustplekken onderweg en de fantastische uitzichten, rustig en ontspannen. Na een lange dag bereiken we dan uiteindelijik de Nürnberger Hütte.

do. Het paradijs en de Bremer Hütte
[ca. 4 uur, 8 km, +460 hm, -340 hm]

Eindelijk weer eens een eenvoudige etappe. Indrukwekkend is de invloed van de gletsjers op het landschap: enorme, door gletsjers vlakgeslepen rotsplaten, maken een eenvoudige en bijna vlakke wandeling mogelijk, totdat het pad steil naar beneden gaat waar het paradijs ons wacht. Vervolgens zullen we ons nog een keer flink moeten inspannen voor we na het Simmingjöchl de Bremer Hütte bereiken.

vr. Langs de Habicht en hoogalmen
[ca. 7,5 uur, 11 km, +1.100 hm, -1.140 hm]

Inspannend, maar zeker ook indrukwekkend, wandelen we deze laatste etappe langs het Habicht-massief. Bij goed weer lopen we via de Lauterer See, anders een stuk door het idyllische Gschnitztal.
Korte klauterpassages, optimaal gezekerd door de berggids, maken deze dag tot een onvergetelijke bergervaring. Deze laatste nacht brengen we door op de Innsbrucker Hütte.

za. Afdaling naar Neustift en terugreis
[ca. 3,5 uur, 7 km, +250 hm, -800 hm]

Van de Innsbrucker Hütte lopen we door het idyllische Pinnistal terug. Het laatste stuk zweven we comfortabel met de Elferlift naar Neustift. Hier nemen we afscheid van elkaar en van de Stubaier Alpen.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6x overnachting op het lager/meerpersoonskamers in verschillende berghutten
– 6x HP
– transfer van Neustift naar de Oberissalm
– bagagetransport
– afdaling met de Elferlift naar Neustift
– TOE-bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches
– extra overnachtingen in het dal op aanvraag

Onderkomens

U overnacht tijdens deze wandeltocht in verschillende berghutten in meerpersoonskamers. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.045

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Taal
Nederlands
De voertaal tijdens deze reis is Nederlands.
Land
Oostenrijk
Reisduur
7 dagen
Soort reis
Bergwandelen, met bagagevervoer
Aantal deelnemers
6-8 deelnemers
Niveau Technisch (bergwandelen)
****
U heeft bergervaring in elk terrein; zelfstandig bewegen in ongebaand terrein; met staalkabels gezekerde passages en korte stukjes klauteren vormen eerder een uitdaging dan een onoverkomelijke barrière. Vanzelfsprekend beschikt u over een goede gezondheid, u bent tredzeker en heeft geen last van hoogtevrees.
Niveau Conditioneel (bergwandelen)
***
hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Maand
Juli, Augustus
Labels
Nieuw
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest