Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Actieve vakantie met kinderen

Actieve vakantie met kinderen

Waarom actieve vakanties met kinderen

Natuurlijk is het gezellig om ieder jaar met vakantie te gaan naar dezelfde camping of hetzelfde hotel, waar de kinderen zich in het daarbij behorende zwembad kunnen vermaken. Maar ook zij gaan zich waarschijnlijk toch een keer vervelen.

Wanneer je kiest voor een actieve vakantie in de bergen, dit kan zijn een multisportweek of een huttentocht voor het hele gezin, dan vervelen de kinderen zich echt geen enkele dag. Ze kunnen hun energie hier helemaal in kwijt en doen heel veel indrukken op voor nieuwe herinneringen. Die belevenissen zijn, omdat ze in de bergen worden opgedaan, intenser dan thuis. Ze zullen het er hierdoor nog lang over hebben.

Onderaan dit artikel vindt u nog een aantal reistips!

Multisporten met kinderen

Wat kunt u verwachten van de multisportweken van Tirol Outdoor Experience.

Bij dit soort vakanties, al voor kinderen vanaf 6 jaar,  is er elke dag een dagdeel gevuld met een spannende activiteit, bijvoorbeeld raften, in een grote rubberboot met z’n allen de wildwater rivier bedwingen, of je vermaken in de Hochseilgarten, gezekerd aan een touw een klimparcours hoog in de bomen afleggen. Ook aan de pubers en de ouders wordt gedacht. Zo zijn er nog legio andere spannende activiteiten als canyoningen, kanoën, klettersteigen, mountainbiken, paragliden etc. Het onderkomen bij dit soort reizen is bijna altijd een 3 of 4 sterrenhotel. Wij hebben jarenlange ervaring met deze hotels en kennen hun kwaliteit op het gebied van gastvrijheid en het eten. Ook de partners met wie wij samenwerken omtrent de activiteiten kennen wij al jaren. Hun materialen en hun gidsen zijn zorgvuldig gekozen. Wil je weten welke multisportreizen wij in welk land/gebied aanbieden, kijk hiervoor dan op de homepage en kies in het zoekfilter/wat wilt u doen voor “multisporten”. Of klik hier.


Bergwandelen met het gezin

Een huttentocht met je kinderen maken is een ervaring apart. Je loopt met een rugzak op een paar uur per dag van de ene naar de andere berghut.

Wij weten uit ervaring dat ouders met kinderen een Nederlandstalige gids prefereren. Daarom hebben wij onze gezinswandelreizen het “Original” logo meegegeven. Deze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige bergwandelgids en zijn alleen toegankelijk voor Nederlandse en Belgische klanten. Onderweg zal onze bergwandelgids veel vertellen over het leven in de bergen, het ontstaan van gletsjers, de mooie alpenroosjes en andere Alpenbloemen en last but not least de dieren die hier in grote verscheidenheid leven. Van prachtig gekleurde salamanders tot bergmarmotten oftewel “murmeltieren” en van de zwarte Alpenkraai tot de behendige gemzen.

Er wordt onderweg de tijd genomen om het prachtige uitzicht vast te leggen op camera. En natuurlijk van een heerlijk bord spaghetti te genieten bij een almhut halverwege de tocht. Onze ervaring is dat zelfs vrij jonge kinderen (vanaf 8 jaar) de ouders eruit lopen op zo’n tocht. ’s Avonds op de hut na het avondeten nog even napraten over de dag onder het genot van een biertje of een frisje of samen met de kinderen buiten naar de zonsondergang kijken. Op berghutten is het om 22.00 uur “Huttenrühe”, dan gaat om energie te sparen het licht uit op de slaapvertrekken. Je slaapt in meerpersoonskamers of op het “lager”, een lange rij matrassen in een houten bekisting.

Er zijn voor iedereen schone dekens en kussens maar je moet alleen zelf een lakenzak van thuis meenemen. Neem ook een hoofdlamp mee, handig als je ’s nachts naar het toilet moet.

Onze gids zal vaak ’s morgens op de kaart laten zien hoe we die dag gaan lopen. Als er dicht bij een berghut nog een kleine bergtop te beklimmen is en de kinderen hebben hier nog zin in, zal hij ze daar hoogstwaarschijnlijk mee naartoe nemen. Want wat is er nou mooier dan helemaal boven op de top te hebben gestaan. Er bevinden zich bovenop dit soort bergtoppen vaak grote houten of ijzeren kruisen met hier een logboek aan waar je de datum en je naam in kunt schrijven. Leuk als je hier later nog eens naar terug gaat. Wanneer de huttentocht tot een einde is gekomen willen heel veel kinderen graag het volgende jaar weer. Bouw het langzaam op, begin met een korte lichte tocht, vooral met kleine kinderen en ga daarna elk jaar een trede zwaarder.

Een overzicht van al onze gezinswandelreizen, allen begeleidt door een Nederlandse bergwandelgids, vind je hier.

Kort samengevat

  • Multisportreizen gaan altijd door, hiervoor is geen minimum aantal deelnemers vereist. U overnacht in een 3* of 4* hotel incl. HP, de activiteiten worden ondergebracht bij een van onze partners, waardoor de activiteiten altijd door kunnen gaan.
  • Gezinswandelreizen zijn altijd een Original. Deze reizen staan alleen open voor onze Nederlandse en Belgische klanten, en worden begeleid door een Nederlandse bergwandelgids.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.