Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10 geboden op berghutten

10 geboden op berghutten

Wandelen in de bergen is het leukste dat er is. Maar met wandelen in de bergen, en dan met name overnachten op berghutten, komen ook wat regels kijken. Wij delen graag de 10 geboden voor op berghutten. Benieuwd geworden naar de 10 geboden? Lees dan snel verder.

1. Reserveren

Reserveren van je slaapplek op de hut is raadzaam. Huttenwirten nemen tot max. 75% van het aantal slaapplaatsen reserveringen aan. De overige 25% is voor noodgevallen.

Of je een aanbetaling moet doen of annuleringskosten moet betalen bij niet verschijnen of annuleren kan van hut tot hut verschillen.

Reserveren kan telefonisch (gedurende het seizoen), via de website van de hut en/of via email.

2. Huttenboek

Je bent “verplicht” om je in te schrijven in het huttenboek. Schrijf hierin je naam, mobiele nummer en je bestemming, zodat men in geval van nood adequaat actie kan ondernemen. Het huttenboek ligt doorgaan bij de entree.

3. Lakenzak

In de slaapvertrekken zijn kussens en dekens (soms dekbedden) aanwezig. Je bent echter zelf uit hygiënisch oogpunt verplicht om een lakenzak mee te nemen.

4. Eten

Het is in principe niet toegestaan eigen etenswaren mee te nemen. 

Uitzondering op deze regel zijn leden van bergsport-/alpenverenigingen, die hun eigen etenswaren in een aparte ruimte kunnen nuttigen. Ben je niet bij zo’n vereniging aangesloten, dan betaal je voor het gebruik van de infrastructuur van de hut € 5,- per nacht.

5. Drinken

Zelf meegebrachte (alcoholische) dranken zijn niet toegestaan op hutten.

6. Afval

Afval neem je zoveel mogelijk zelf mee terug naar het dal.

7. Hüttenruhe

Tussen 22.00 uur en 06.00 uur heerst er Hüttenruhe. Dat betekent op tijd gaan slapen en rekening houden met de andere huttengasten.

8. Roken

Roken op de berghutten is uit den boze en niet alleen vanwege het brandgevaar binnen & buiten! Rook je? Neem dan altijd je filter mee naar het dal. Laat deze niet achter in de natuur.

9. Schoeisel

Berg- en skischoenen zijn in de slaapvertrekken verboden. Je kunt je bergschoenen in een speciaal Schuhraum of Trockenraum achterlaten en in de hut huttensloffen (slippers, spaanse sloffen, gympen, etc.) dragen.

10. Honden

Er zijn weinig hutten die ruimte hebben voor honden. Wil je toch je trouwe viervoeter meenemen, informeer dan van tevoren bij de hut of dit mogelijk is. 

Wij bieden een aantal huttentochten met de hond aan, maar het is erg lastig een ronde te vinden met genoeg hutten die ruimte hebben voor de hond.

Wanneer je een huttentocht of een andere wandelreis bij TOE boekt, dan zijn de overnachtingen, het ontbijt en het avondeten inbegrepen. We proberen zoveel mogelijk kleine meerpersoonskamers te boeken en als het echt niet anders kan, dan slapen we op het lager.

Lunches zijn nooit inbegrepen, maar vaak zijn er onderweg mogelijkheden om te lunchen en je kunt ook op de hut ’s ochtends voor vertrek een lunchpakketje bestellen.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.