Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Wandelen in het voorjaar

Wandelen in het voorjaar

Wij houden van wandelen, en laat wandelen nou een activiteit zijn welke je het hele jaar door kunt uitoefenen. Wanneer u niet gebonden bent aan schoolvakanties zijn er ook in het voorjaar tal van mogelijkheden om een wandelvakantie te plannen. Zowel in groepsverband als individueel, met of zonder bagagevervoer.

Vanaf 2017 bieden wij een groot aantal nieuwe wandelreizen aan, welke bijna het hele jaar door te boeken zijn. Waar in de Alpen de meeste hutten pas open gaan in juni, zijn er nog vele gebieden waar u (bijna) het hele jaar door goed kunt wandelen. Hierbij valt te denken aan wandelen in Schotland, Ierland, Duitsland, Mallorca en Italië.

Schotland en Ierland


Sinds 2017 bieden wij individuele wandelreizen met bagagevervoer aan naar Ierland en Schotland.  Waaronder de meest bekende wandelroute van Schotland de West Highland Way, tegenwoordig ook wel een pelgrimsroute. Deze route voert langs de kust met zijn magnifieke kliffen en langs de woeste rotsen van de binnenlanden. Wandelen in Schotland is ideaal voor de beginnende wandelaar, u loopt door heuvellandschappen, langs kliffen en door weilanden. Daarbij kunt u bijna het gehele jaar door op wandelvakantie naar Schotland en Ierland.

De beste reistijd voor Schotland is juni en juli. In de zomer is het zelden heet en de winter is sporadisch écht koud. De wind uit het zuidwesten neemt geregeld de nodige regen mee naar Engeland. Het is nooit te zeggen hoe het weer precies gaat zijn, helemaal niet in Groot-Brittannië, maar in mei en juni maak je een grote kans op een redelijke temperatuur en afwezigheid van de massa’s toeristen. Schotland heeft één van de hoogste neerslagcijfers van Europa. Vooral in het najaar kun je niet zonder paraplu de deur uit. Ook hier maak je in de voorjaarsmaanden de beste kans!


Een andere hele mooie wandeling is de Wicklow Way in Ierland. Deze route eindigt in de hoofdstad van Ierland, Dublin, waar u nog 2 dagen kunt genieten van deze stad die bekend staat om zijn cultuur en gezelligheid. De wandelroute brengt u van The Granite City, via Roundwood met de beroemde Guiness Estate, naar de hoofdstad van Ierland, Dublin. Dublin is rijk aan musea, historische gebouwen, kastelen, scholen, galerijen en nog veel meer.

De beste reistijd voor Ierland is mei en september. Hoewel Ierland misschien wel op z’n best is als het regent, bieden de late lente en de vroege herfst de grootste kans op constant droog, helder en zonnig weer. Maar zekerheid heb je nooit. Bedenk dat zelfs wanneer het elke dag regent, deze regen vaak in de ochtend valt en je ’s middags kan genieten van de zon. De winters zijn niet bijzonder koud, wel heel erg regenachtig.

Voor ongeveer €70,- vliegt u al naar Glasgow of Dublin retour.

Duitsland


Ook in Duitsland zijn er tal van mogelijkheden om te het hele jaar door te wandelen. Hierbij valt te denken aan de Eifel, lekker dicht bij Nederland, of wat verder naar de Ammergauer Alpen.


De Ammergauer Alpen behoren tot de Beierse Vooralpen en staan vooral bekend om Slot Linderhof en het alom bekende Slot Neuschwanstein. Tijdens deze 4-daagse reis brengen we een bezoek aan zowel Schloss Linderhof en Slot Neuschwanstein, en wandelen we via de Brunnenkopfhütte naar Schwangau. Deze wandeling is geschikt voor de beginnende wandelaar en ook ideaal voor gezinnen.

De beste reistijd voor Duitsland is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Richting het zuiden van Duitsland wordt het klimaat echter wel iets aangenamer in de zomer. Daar kan de temperatuur flink oplopen, helemaal als de föhnwind door het land waait. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Duitsland een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.

Oostenrijk


Ook in Oostenrijk kunt u voor het hoogseizoen al een wandelreis maken. Bijvoorbeeld naar het Tannheimer Tal. Tijdens deze 4-daagse huttentocht met begin- en eindpunt in Grän bij de Haldensee maakt u kennis met een fantastisch berglandschap: steile, beboste berghellingen, groene en in het voorjaar met Alpenbloemen overdekte almweiden en steeds weer de daarbovenuit stekende steile rotswanden van de Rote Flüh en de Gimpel.

De temperatuur in Oostenrijk wordt met name bepaald door de hoogte waarop je je bevindt. In de zomer ligt de temperatuur in de dalen tussen de 20°C en 24°C, en hogerop tussen de 0°C en 4°C. De zuidkant van de Alpen is substantieel warmer dan de noordelijke kant. Los van het skiseizoen, is de beste reistijd mei en september.

Italië


Wie houdt er nu niet van heerlijk eten, wijn en wandelen. Dit alles wordt gecombineerd in een luxe culturele wandelreis naar Italië. Bijvoorbeeld naar de Langhe en Roero. Temidden van de slowfox regio Turijn, voert deze culturele wandelreis u door een majestueus landschap en langs de wijnranken van de Barolo en Barbaresco. Deze reis staat in het teken van puur genieten, genieten van de natuur, de omgeving, het heerlijke eten en voortreffelijke wijnen.

De beste reistijd is april t/m juni, september en oktober. Ben je van plan de hotspots van Italië te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus: de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn dan drukkend en benauwend. In augustus hebben de Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Ga daarom in het voor- of najaar.

U vliegt al voor ongeveer €130,- retour naar Turijn.

Mallorca


Het grootste eiland van de Balearen weet iedere keer weer te verrassen en laat haar voordelen steeds vanuit een ander perspectief zien. Zo ontdekt u tijdens deze week op stille en verlaten paden het leven in het binnenland van Mallorca. In de Serra de Tramuntana leiden goede wandelpaden door een verwilderd landschap met grazers en rotsen. U wandelt tussen de olijvenbomen door naar betoverende plaatsjes met herenhuizen en paleizen. Steeds weer heeft u een adembenemend uitzicht op de zee en kleinere eilandjes. De idyllische kustplaatsjes bieden zon, zee, strand en ontspanning.

Mallorca heeft een Middellandse Zeeklimaat. Door de zeewind wordt de temperatuur wat getemperd aan de kust. Mallorca is prima te bezoeken in het voorjaar. Het najaar kan ook, maar dan valt er voor Spaanse begrippen veel regen.

Vanaf €100,- heeft u al een retourticket naar Palma de Mallorca.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.