Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Top 10 huttentochten van… Arres

Top 10 huttentochten van… Arres

2018 is alweer een week oud, wij vieren het nieuwe jaar met de top 10 mooiste huttentochten van onze oprichter en pater familias, Arres. Wandelen is zijn tweede natuur. Door de jaren heen heeft hij al heel veel mooie huttentochten gemaakt. Tijdens de afgelopen feestdagen heeft hij ze allemaal nog eens de revue laten passeren en heeft hij zijn 10 favoriete huttentochten op een rijtje gezet.
Heeft u vragen over deze reizen of wilt u één van deze huttentochten boeken, wij helpen u graag.

#01 Stubaier Höhenweg

Een klassieker onder de huttentochten. Met begin- en eindpunt in Neustift in het Stubaital lopen we in 8 dagen van hut naar hut: 120 kilometer lang en bijna 9.000 hoogtemeters door een verrassend gevarieerd landschap.

#02 Silvretta Experience

De terugtrekkende gletsjers maken het in de Silvretta mogelijk om gedurende 7 dagen van hut naar te hut te wandelen en zo het hele gebied te ontdekken. Ondanks dat de gletsjers kleiner zijn geworden, heeft het gebied aan aantrekkingskracht niets ingeleverd.

#03 Tannheimer Bergen

Gelegen aan de noordkant van de Alpenhoofdkam biedt dit gebied schitterende wandelmogelijkheden. Door de relatief lage ligging van het gebied, de hoogste bertgtoppen liggen tussen de 2.100 en 2.200 meter, zijn de berghutten ook langer geopend dan in veel andere gebieden.
Deze 4-daagse huttentocht is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde bergwandelaars, jong en oud. Doordat er in de buurt van de hutten tal van leuke “uitstapjes” zijn te maken naar mooie bergtoppen en uitzichtspunten, kan iedereen tijdens deze dagen aan zijn trekken komen.

#04 Schladminger Höhenweg

De Schladminger Tauern zijn bij velen nog onbekend. Dat is een geluk voor de liefhebbers van huttentochten, rust en schitterende natuur. Vanuit Schladming wandelen we gedurende 5 dagen door een groen en waterrijk gebied en overnachten we in niet al te grote, maar zeer gezellige berghutten.

#05 Van de Zugspitze naar Merano

TransAlps zijn hot. Nagenoeg alle routes lopen van Zuid-Duitsland naar Italië. De bekendste en populairste oversteek van de Alpen is de E5, van Oberstdorf naar Merano. Een schitterende tocht, maar erg druk belopen met vaak overvolle berghutten. Om die reden hebben wij onze route iets aangepast om zodoende de grootste drukte te omzeilen.
Naast de E5 zijn er ook tal van andere opties. Mijn favoriet is de veel rustigere oversteek van de Zugspitze naar Merano. Zo lopen we van het hoogste punt van Duitsland, de Zugspitze, door het Werdenfelserland en de Mieminger bergen naar het Sellrain. Aansluitend door de Stubaier Alpen en tot slot dwars door het indrukwekkende hart van de Texelgruppe naar het Italiaanse Merano. Overnachtingen in berghutten worden afgewisseld met comfortabele hotels.

#06 Van Merano naar Lago di Molveno

Een fantastische vervolg op de bekende TransAlp-routes, die in Merano eindigen, is deze langeafstandswandeling van Merano naar het Lago di Molveno. Een landschappelijk zeer afwisselende tocht: vanuit het mediterrane Merano volgen we een waalweg en een indrukwekkend deel van de Meraner Höhenweg naar Naturns. Vervolgens door het Martelltal naar de Zufallhütte. Door het Nationalpark Stilfserjoch bereiken we uiteindelijk Madonna di Campiglio en steken we dwars door de Brenta Dolomieten om aan de andere kant af te dalen naar Molveno. Begin- en eindpunt van deze mooie tocht is een schitterend viersterren ****-hotel in Merano.

#07 Dolomiti di Fassa Familietrekking

De groene almweiden met koeien, de grillige rotsformaties en af en toe wat spannende, met staalkabels gezekerde passages, alpenmarmotten, gemzen en steenbokken, een bergmeer en wildstromende beekjes en mooie en gezellige berghutten. Dit deel van de Dolomieten is een eldorado voor kinderen en hun ouders.

#08 Sarntaler Hoefijzertour

De Sarntaler Alpen, een min of meer “vergeten” gebied, ingeklemd tussen Eisacktal en Etschtal, zijn beslist de moeite waard om eens te voet te verkennen. We beginnen en eindigen in Bolzano, de hoofdstad van het Italiaanse Zuid-Tirol. De tocht heeft alles in zich, van de aardpyramiden op de Ritten en fraaie bergmeren, van eenvoudige berghutten met de heerlijke Italiaanse keuken tot een luxueus viersterren hotel aan het eind van de tocht in Jenesien. Onderweg heb je fantastisch uitzicht op de nabijgelegen Dolomieten en de vergletsjerde bergwereld van de Zillertaler-, Stubaier- en Ötztaler Alpen.

#09 Rond de Triglav

Ingeklemd tussen Italië en Oostenrijk zijn de Julische Alpen in Slovenië een verrassend mooie uithoek van de Alpen. Voor velen echter onbekend terrein en daardoor ook onbemind. Maar diegenen, die er al eens geweest zijn, komen hier inmiddels vaker.
Vanuit Bohinj aan het gelijknamige meer wandelen we gedurende 5 dagen door het hart van de Julische Alpen. Optioneel is de beklimming van de hoogste berg van Slovenië, de Triglav (2.864 m.).

#10 Gesäuse Trek

Het Nationalpark Gesäuse ligt in de Oostenrijkse Steiermark en is bij de meeste “Flachland Tirolers” een onbekend gebied. Toeristische gezien staat het de schaduw van de populaire gebieden in Tirol en Salzburg, maar qua natuurschoon is het een pareltje.
We wandelen deze week door en rond de Gesäuse en overnachten in berg- en almhutten en een gasthof.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.