Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

TOE is jarig!

TOE is jarig!

TOE is jarig!
04.11.2004 – 04.11.2019 

15 jaar geleden, op 4 november besloten wij, Arres en Beja, om ons hart te volgen en ons in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Drie kwartier later stonden we weer buiten en was de geboorte van “ons kindje” een feit. Sindsdien is er veel gebeurd en veranderd. En nu bestaat “ons kindje” al weer bijna 15 jaar.

Hoe het allemaal begon …

Op 14-jarige leeftijd zette ik mijn eerste schreden in de bergwereld en 30 jaar later zag Tirol Outdoor Experience het levenslicht. In die tussenliggende 30 jaar ben ik veel in de bergen onderweg geweest.

Zo begon mijn bergsportleven met dagtochten met mijn ouders vanuit een pension in Fulpmes in het Stubaital. Terwijl broer en zus liever in het zwembad lagen, wilde ik wandelen. Als ik eenmaal omhoog liep, was ik niet meer te houden en wilde ik steeds verder en steeds hoger, altijd nieuwsgierig naar wat er achter de bergen te zien was. Na het eerste jaar ging het me al steeds vaker tegenstaan, dat ik  ’s middags weer met m’n ouders terug moest naar het dal. Na mijn eerste “echte” bergtop, de Serles, in 1975, was ik helemaal om en definitief besmet met het “bergvirus”. Het jaar daarna met kennissen de eerste huttentocht in de Schober met de, toen nog enige Nederlandse berghut, de Wangenitzseehütte.

In 1977 en de jaren daarna ben ik via de Nederlandse Bergsportvereniging en verschillende cursussen en tourenweken uiteindelijk bergsportinstructeur geworden en heb ik verschillende reizen in de Alpen mogen begeleiden. Daarnaast heb ik ook veel bekende en minder bekende bergen in de Alpen, al wandelend en klimmend in rots en ijs bedwongen.

Na mijn studie moesten de bakens verzet worden. Er moest brood op de plank komen, de carrière werd ineens belangrijker, het meisje van mijn dromen stapte mijn leven binnen en anderhalf jaar later werden we verblijd met een wolk van een dochter. Kortom, huisje boompje beestje en druk met van alles en nog wat, behalve met de bergen. 

De bergen maakten plaats voor heuvels “dichtbij” huis, maar de heuvels werden na een aantal jaren gelukkig steeds weer hoger en uiteindelijk belandden we in 2003 toch weer in de Oostenrijkse bergen. Na een huttentocht met dochterlief en één van haar vriendinnen, kwam het besef dat ik meer met de bergen wilde doen. In een periode waarin ik met steeds minder plezier naar mijn werk ging, bleef dit idee maar “rondspoken” in mijn hoofd. In de maanden daarna hebben we de ideeën verder uitgewerkt en zag Tirol Outdoor Experience uiteindelijk in het najaar van 2004 het levenslicht.

De eerste jaren nog naast een fulltime baan in loondienst, maar na 3 jaar zijn we dan toch in het diepe gesprongen: fulltime ondernemen met een eigen zaak. Een stap, waar we tot op heden nog geen moment spijt van hebben gehad. Het is toch iedere keer weer een feestje als je je passie kunt delen en klanten met enthousiaste verhalen terugkomen en dit ook met je delen. Dit vertaalt zich ook elk jaar in steeds meer terugkerende klanten.

Verkochten we in het begin alleen nog maar bergwandelreizen, cursussen en hoogalpiene tourenweken via verschillende partners in het Oostenrijkse Tirol en het Italiaanse Zuid-Tirol, inmiddels zijn de activiteiten en ons werkterrein fors uitgebreid. Zo zijn we nu actief in alle Alpenlanden en ligt het accent op onze eigen bergwandelreizen en multisportreizen. Daarnaast bieden wij via ons uitgebreide partnernetwerk ook nog steeds een omvangrijk programma met bergsportcursussen, hoogalpiene tourenweken en wintersportreizen.

 

“waar bergen zijn, zijn wij en waar wij zijn, zijn bergen”


TOE voor bedrijven en scholen

In de afgelopen jaren hebben wij ook voor een groeiend aantal bedrijven geweldige avonturen in de bergen mogen verzorgen. Van winterse incentives voor relaties en sneeuwschoenwandelevents voor het personeel tot een compleet verzorgde E5, de bekende oversteek van de Alpen van het Duitse Oberstdorf naar het Italiaanse Merano en verschillende andere huttentochten.
Met name de wandelevents blijken bij bedrijven een groot succes te zijn. Begint het team bij aanvang van de reis nog met verschillende groepjes, gaandeweg het wandelement wordt de groep steeds hechter, ontstaan er nieuwe vriendschappen en aan het eind is er doorgaans sprake van één team.

Onze schoolreizen hebben allemaal één gemene deler en dat is dat ze actief zijn. Daarnaast kunnen we culturele elementen inbouwen en houden we desgewenst rekening met vakken als biologie en aardrijkskunde. Zo hebben we al verschillende malen een hike naar een gletsjer gemaakt, waar we vertellen over het ontstaan van gletsjers en de invloed van de opwarmende aarde op gletsjers en bergen. Ook de flora en de fauna komt daarbij aan bod. Kers op de taart is vervolgens de overnachting op een hooggelegen berghut. Zo’n schoolreis wordt verder aangevuld met activiteiten als raften, canyoning, klettersteigen, airsoft en nog veel meer. Elke schoolreis is maatwerk en wordt samengesteld aan de hand van eisen, wensen en budget.


Vandaag en morgen …

Sinds 2 jaar maakt ook Sanne, onze dochter, deel uit van TOE. Haar werklust en verfrissende ideeën hebben voor een vernieuwd elan en een nieuw hoofdstuk voor TOE gezorgd. Daar waar Beja de administratieve zaken voor haar rekening neemt en ikzelf verantwoordelijk ben voor met name de productontwikkeling, de reizen en de contacten met klanten en relaties onderhoud, houd Sanne zich vooral bezig met automatisering, social media, bloggen en vloggen. Daarnaast heeft zij met Indyque Travel een nieuw label toegevoegd aan TOE. Indyque verzorgt exclusieve maatwerkreizen, hoofdzakelijk binnen Europa, maar op verzoek ook ver daarbuiten.

Voor de begeleiding van onze eigen bergwandelreizen, de zgn. Originals, hebben wij inmiddels een netwerk van 15 Nederlandse en Vlaamse bergwandelgidsen. Al onze bergwandelgidsen zijn gecertificeerd en hebben hun opleiding in Oostenrijk gevolgd. 

Nieuw: Bij ons aan de keukentafel
Nieuw vanaf komend jaar is de mogelijkheid om bij ons aan de keukentafel advies te krijgen en je reis samen met Arres samen te stellen.
Dat niet iedereen het altijd even prettig vindt om alles zelf online te moeten regelen, blijkt wel uit de groeiende vraag of men niet eens langs kan komen om een reis te bespreken en te boeken.
Hoewel wij geen fysieke reiswinkel hebben, hebben we dit jaar toch enkele keren mensen bij ons uitgenodigd, zodat we in huiselijke sfeer aan de keukentafel de wandelvakantie konden bespreken en direct de boeking in orde te maken. De goede ervaringen hiermee, hebben ons doen besluiten om dit vanaf 2020 standaard aan te bieden. Je kunt dus nu onder het genot van koffie of thee en een warme apfelstrudel je vakantieplannen met ons bespreken en meteen de reis boeken. Het enige dat we vragen is om van tevoren even te bellen, zodat we een afspraak kunnen inplannen.

Nieuw: Pinterest
Sinds kort zijn wij ook vertegenwoordigt op Pinterest, een ideaal medium om foto’s van onze reizen te presenteren. Heb je dus nog twijfels omtrent een bepaalde reis en wil je meer foto’s zien, kijk dan eens op onze Pinterest-pagina. Ook zullen wij hier binnenkort onze jubileumreizen uitlichten.


Onze verjaardag …

laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Wie jarig is trakteert, maar waarop? 

Om te beginnen ontvangt iedere boeker tot eind juni een gratis proefabonnement op Bergen Magazine, het magazine voor de bergliefhebber, boordevol informatie over bergen, berggebieden, uitrusting en andere wetenswaardigheden.
Boek je bovendien één van onze 15 jubileumreizen, dan maak je kans op een gratis reis. Per volle reisperiode ontvangt namelijk één van de deelnemers zijn reissom terug. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een reischeque t.w.v. € 50,- voor de volgende wandelreis.
We zullen de komende weken elke werkdag een jubileumreis bekendmaken. Het volledige overzicht en de actievoorwaarden presenteren wij 1 december, de start van de jubileumactie, via onze website, nieuwsbrief en Facebook.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.