Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Sportieve schoolreis Oostenrijk

Sportieve schoolreis Oostenrijk

Wij organiseren al meer dan 12 jaar actieve schoolreizen naar de Alpen. Zo ook dit jaar weer. Zomaar een successtory van een van de middelbare scholen die bij ons hun school/studiereis boeken. Voor de 9e keer op rij zijn wij met het Kennemer College uit Beverwijk naar Oostenrijk geweest. Met een bus vol leerlingen en docenten, in totaal 58, vertrokken we zondagavond naar het Zillertal.

Na een nacht slapen in de bus, stapt iedereen met veel zin de bus uit in het zonnige Zillertal. De groep wordt gelijk opgesplitst in tweeën, de ene helft gaat een mountainbike clinic doen en de andere helft gaat klimmen en klettersteigen in het hochseilpark, ’s middags wisselen de groepen. Na deze enerverende eerste kennismaking met de Alpen staat ons een goed avondmaal te wachten bij het jeugdpension. De altijd vrolijke gastheer staat te trappelen om weer een groep schoolkinderen te voorzien van onderdak en lekker eten.

Dag twee staat in het teken van water. We vertrekken vandaag al vroeg naar het Ötztal alwaar we in de ochtend gaan raften, en in de middag een canyoning tour maken. Hoewel niet iedereen het van te voren eens is om vroeg op te staan in je vakantie, is iedereen aan het einde van de dag razend enthousiast. Want wat een gave activiteiten hebben we vandaag gedaan.

De komende twee dagen staat het letterlijke hoogtepunt van de week op ons te wachten. We gaan een huttentocht maken, met als hoogtepunt een overnachting op een heuse berghut. Op het lager nog wel!

Gekscherend wordt er door een paar jongeren geopperd om vroeg op te staan om hoog in de bergen de zon te zien opkomen. Dit hadden ze namelijk gezien en gehoord van de groep van vorig jaar, en ja een zonsopkomst in de bergen is adembenemend mooi. Dus met meer dan de helft van de leerlingen, overigens allemaal vrijwillig ;), staan we donderdagochtend al om 04.30 uur te kijken naar een schitterende zonsopkomst te kijken. Dat vroege opstaan was het daarom dan ook meer dan waard.

Na het ontbijt, als iedereen is bijgekomen, lopen we gezamenlijk naar het dal waar we nagenieten van onze huttentocht onder het genot van een koud glas drinken en een apfelstrudel met ijs.

Om de week af te sluiten gaan we donderdagmiddag nog paintballen. Een activiteit die iedereen, zowel de jongens als de meiden, ontzettend leuk vinden.

Aangekomen in het jeugdpension staat ons nog een afscheidsdiner te wachten, traditioneel altijd wiener schnitzel met friet. Helaas is het na het eten alweer tijd om fris gedoucht naar huis te gaan. Maar niet getreurd, althans voor de docenten, want volgend jaar gaan we gewoon weer!

Ook geïnteresseerd om met uw school op reis te gaan naar Oostenrijk of een ander land in Europa, in de winter of in de zomer, bel of mail ons dan voor meer informatie. Wij bieden niet alleen “multisportreizen” aan maar ook wintersport, cultuur- en studiereizen binnen Europa.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.