Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Sportief Kennemer College in zonnig Zillertal

Sportief Kennemer College in zonnig Zillertal

*Geschreven door onze bergwandelgids Arnold Jansen*

Maar liefst 52 leerlingen hebben zich dit jaar ingeschreven voor de Multisportweek van het Kennemer College in het Zillertal. De reis wordt steeds populairder! Voor de volgende editie dreigt het uit te draaien op een loting. Wie wordt er ingeloot en mag deelnemen? en wie niet? Ook onder de docenten dringt het besef door dat dit wel een hele gave reis is. Het gebruik van steekpenningen door leraren, die graag mee willen, ligt op de loer. Logisch, want wie wil er nou niet canyoningen, raften, klimmen in een spectaculaire ‘hochseilgarten’ en gemsen en bergmarmotten zien tijdens een uitdagende bergwandeling in het mooie Hochgebirgs-Naturpark Zillertaler Alpen?! En dat alles dit jaar met heerlijk zonnig en warm weer.

De ‘hochseilgarten’ wordt door een aantal leerlingen als de mooiste ooit betiteld. Bijzonder is ie in ieder geval! Zo stap je na een aantal relatief standaard passages, op grote hoogte, in een kano om het volgende plateau te bereiken.P1060165

Vervolgens klim je via een klettersteig langs een waterval omhoog om daarna ‘door’ diezelfde waterval een abseil te maken.

P1060132   P1060158

Tot slot volgt een ‘Flying Fox’ met een lengte van 180 meter en een bijzondere landingsplek, waar je wordt opgevangen door één van de gidsen. Voor veel leerlingen is deze ‘hochseilgarten’ een spannend avontuur, voor een aantal zelfs grensverleggend.

P1060180

Tijdens het raften zijn er dit jaar speciale bootjes voor de docenten. Bootjes, die net iets sneller omslaan dan een raftingboot. Tot grote hilariteit van de leerlingen gebeurt het tot twee keer toe. Door de deskundige begeleiding van de raftinggidsen lopen de in het wilde water dobberende docenten geen gevaar en worden ze door de leerlingen vakkundig, zoals door de gidsen in de ‘safety briefing’ vooraf verteld, in een raftingboot gehesen. Een mooi schouwspel! Jammer genoeg zijn er geen foto’s van?

Helaas is de Ahornspitz dit jaar onbereikbaar. Het sneeuwveld op weg naar de ‘Popbergschneid’ lijkt op de ijsbaan in Thialf, spekspiegel glad. Daardoor is het te gevaarlijk om de beklimming van deze vroegere trainingsberg van Peter Habeler* te doen. Gelukkig zijn er mooie alternatieven. Op een half uurtje lopen van de Edelhütte ligt een mooi uitkijkpunt. Een deel van de groep maakt deze wandeling en kijkt van bovenaf op een groot deel van het Zillertal. Met een flink aantal fanatieke leerlingen beklimmen we vanaf de Edelhütte het ‘Popbergnieder’.

sportiefkennemer6foto305

Onderweg passeren we een paar spannende passages, waarbij we gebruik maken van de aanwezige staalkabels en -beugels. Boven aangekomen geniet een ieder van het mooie uitzicht en worden natuurlijk de nodige selfies gemaakt. Waar zouden we zijn zonder selfiestick?

sportiefkennemer7foto295
In de jeugdherberg sluiten we de week in Tiroolse stijl af: ‘schnitzel mit pommes’. Niet aan te slepen, aldus de eigenaar van de jeugdherberg! Aansluitend stappen de leerlingen en docenten voldaan in de bus om door de ontzettend sympathieke en goedlachse buschauffeur Lloyd veilig naar Nederland te worden gebracht.

P1060199

Terugkijkend op een fantastische week met een supergezellige groep leerlingen en docenten verheug ik me nu al op de volgende editie!

PS
Wil jij ook zo’n gave week (met jouw school, bedrijf, familie of vriendenclub) beleven? Kijk dan op de site van www.tiroloutdoor.nl voor de mogelijkheden.

* Peter Habeler beklom in 1978 met Reinhold Messner de Mount Everest. Zij waren de eersten, die dit deden zonder gebruik te maken van kunstmatige zuurstof. Peter Habeler is geboren en opgegroeid in Mayrhofen (im Zillertal), waar hij op 6/7 jarige leeftijd in zijn eentje de bergen ontdekte en tot op de dag van vandaag (op bijna 74 jarige leeftijd) nog altijd volop actief is in de bergsport.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.